Bloggintresserade

tisdag 2 december 2008

Tisdag av den långa sorten

...av den långa sorten. Pölvåt morgon... vanliga morgonbestyr på hemmaplan... tidigt på jobbet... börjar inte på en timme ännu, men har åkt med Mats han skulle på Kommunens miljöfrukost på KRINOVA i kristianstad ...Där har han sammanstrålat med personer i flera år och även om han nu jobbar i Finja så är det värdefullt att behålla kontakter. Känner mig förkyld inuti hela jag t.o.m i magen, men ser fram emot morgondagen på hemmaplan!

Det har varit en orolig natt...troligen febrig... drömmer ju inte medvetet, som jag sa. Däremot låg jag och svettades och började tänka på granar... på några i mitt tycke fruktansvärt fula granar; rosa och blå som saluförs bl.a på Rusta... är nog gammeldags för jag tänker att en gran helst ska vara riktig och dofta. Frågan är vad sjunger man annars när det inte stämmer med; Granen står så grön och grann i stugan?
__________

Läst i Bladet om en utstälning som planeras inne på Regionmuseét i Kristianstad. En dubbelsidig artikel om resultat som gjorts av ungdomar med frågeställningen "När blir man vuxen". Den har jag för avsikt att bearbeta, också att besöka tillsammans med våra elever när det väl är världspremiär i februari 2009.

__________

SMS från dig Eva-Katrine, jag älskar dig med. Snart är det ju skriver du och en försmak av jul har vi haft på svenskan idag för vi har sett "Astrid Lindgrens jul" som ett led i att dra vårt strå till stacken att bevara kulturarv. Självklart ska de få bearbeta materialet mera genom att vi lockar till skrivande.
__________

SMS även från Ann. Ja, jag har saknat ditt morgonmail men tänkte sedan att det inte är konstigt om du inte hinner varje dag. Skönt att det ser så bra ut med din mamma, att det inte verkar vara hjärtat i alla fall.
__________

Mail med fina bilder från dig Irene i din röda julklänning. Glad blev jag! TACK!

Irenes kommentar: Va Kul ;) (så här till Jul) *Fniss* Menar du att vi äntligen lyckades få fram dom,, :)) Då fick du se den till slut ;) YES!

__________

Kurs i eftermiddag lyckades skärpa mig fram tills ½ 4 snåret sedan dalade koncentrationen successivt (och ingen skugga ska falla på Nåkkve Balldin som talade om kompensatoriska hjälpmedel vid Neuropsykiatiriska funktionshinder). I bensträckare vid 4 satte jag tillfälligt på mobilen och fann följande SMS från Irene:
"Hallo syrran! Haft en bra dag? Det har jag iaf, lugn och skön med fotvård och så har jag precis helblekt mitt hår så jag är Blondie or real 8D Blev S-bra om jag får säga det själv. Hihi... Lasagnen i ugnen, klar om 5 min. Mums, sen lite middagsvila på det...du blev lite "sugen" där va? *hihi*Den blev god oxå,, ;)".

Vidare kommentar härunder: "Skönt att du tog dig igenom hela föreläsningen iaf,, Jag hade helt klart somnat på en så sen föreläsning,, det gör jag nästan fast jag brukar välja förmiddagstid iaf,, Blir så "hjärntrött" efter en timme typ,, Känns som det inte får "plats mer" då.... Så JAG tycker du är duktig! Fröken får en guldstjärna i kanten av Syster Yster idag för dagens insats,, ;)"

Man tackar, och kul att även en fröken får en guldstjärna någon gång!
__________

Hann precis in och handla en klapp till Eva-Katrine innan jag skulle möta Mats för att åka hem till Åhus. Inne en runda på Jontes chark för att handla lite köttförs till såsen och spaghettin som vi har planerat för kvällen... behöver jag säga att det blev smarrigt. Har alltig gillat den rätten omåttligt. När jag var liten åt jag alltid så mycket att jag blev riktigt sjuk efteråt och varje gång sa farmor att jag skulle tänka på hur mycket jag tog men att jag själv fick bestämma. Varje gång blev det ändå lika fel. En liten bit pastej blev det också på Jontes, den ska vi dela med Lucky.

Behöver väl knappast tala om hur lycklig Lucky blev när vi kom hem men han har haft det bra Kalle har varit hemma hos honom hela dagen. "Äntligen hemma" även på tv. Sitter i fårskinnsfåtöljen stolt över min guldstjärna... något House blev det inte för min del för jag knoppade trött in efter att jag hade fått ditt SMS Irene där du berättar om dina båda halsdukar som är tänkta att ha i händerna istället för ciggen. Låter som ett klokt sätt att avhålla sig från om jag får säga det; "Det skitet"... insåg att på mig har långa, långa halsdukar har samma effekt som att räkna får...

2 kommentarer:

Irre Virre sa...

Va Kul ;)
( så här till Jul ) *Fniss*

Menar du att vi äntligen lyckades få fram dom,, :))


Då fick du se den till slut ;)

Bamsekramar // Syster Yster

Irre Virre sa...

Hallo Igen!

Skönt att du tog dig igenom hela föreläsningen iaf,,
du blev lite "sugen" där va? *hihi*
Den blev god oxå,, ;)

Jag hade helt klart somnat på en så sen föreläsning,,
det gör jag nästan fast jag brukar välja förmiddagstid iaf,,
Blir så "hjärntrött" efter en timme typ,,
Känns som det inte får "pats mer" då....

Så JAG tycker du är duktig!
Fröken får en guldstjärna i kanten av Syster Yster idag för dagens insats,, ;)

Kramizar