Bloggintresserade

fredag 26 december 2008

och så var det en...

...annandag!

Ann: "Rimfrostvitt ute, helt stilla och vackert men grått!... Fint smycke du fått av maken :-) Så roligt med bilder igen på din blogg!"

Man tackar! Ja visst var det ett tjusigt smycke. Fick också en del beröm för det på partajet igår. De lär ha en hemsida på adress: www.dansksmykkekunst.dk

"... Glömde svagdrickan igår, det blev julmust till lutfisken :-)"

I år ingen lutfisk hos oss inte heller någon svagdricka. Egentligen bara jag som riktigt har vett att uppskatta det... till viss del Mats, men det handlar nog mest om senapssåsen på potatisen. När jag var liten la farmor lutfisken i blöt i en hink ute på balkongen den 9:de december på Annadagen (utan n!). Sedan bytte hon vann på den dagligen och när det blev jul var det där tunna torkade tjoket förvandlat till en superb fisk. Så lite avis är jag allt... (nästan).

"... Idag vankas julmatsrester och ikväll är vi visst bjudna till makens bror... Minusgradskram!"
__________



Det är det som är mysigast med julen att ges chans att ta det lugnt och umgås med dem som man så gärna vill ha runt sig. Nu har Anna-Karin och Johnny lämnat Åhus och begett sig till Malmö tänker att de också skulle på mellandagsrean.

Det här är Eva-Katrines ena julklapp från oss. Hantverk från Åsas Tomtebod Gislaved med Copyright. Adress: http://www.tomtebod.se/
samt
http://www.tomtebod.se/historia/


Blev en del kameraprat nu på förmiddagen för det är ju litet av Johnnys specialitet. Mats och jag har ju långtgående tankar på att investera i en systemkamera... kanske nu under rean med hjälp av julklappspengar och att vi har slaktat sparbössan... Konstaterade att jag inte gillar folkmyllret och röran utan börjar jäspa konstant!Valet föll idag på en CANON EOS 450D på EKs rea.
__________

Ni ska tro att det blev en hemsk natt i Paradiset. Eva-Katrine och Karl-Mikael var ju juldagsute. De hade sammanstrålat med Per-Olofs lilla Milla och mitt i stan i väntan på skjuts vid halv två snåret.

Då hade Kalle kommenterat för någon som passerade: "Fy vad kallt det är ute" ... absolut inget annat... enligt vittnen! Vad sa du? svarade då den andre och han upprepade precis samma fras. Då kom det till ett par andra (varav en i 35-årsåldern).

Kalle ville inte ha bråk utan sa att jag föreslår att ni går åt det hållet och vi åt andra! Istället gav de sig på honom och han fick ta emot flera slag emot huvudet!!! Eva-Katrine som ställde sig som en sköld framför honom och skrek att ni rör inte min bror! Om detta kan man tänka mycket om, och det är visst många tankar om vart vi är på väg när sådant här kan förekomma, oro och rädslan för vad som kunde ha hänt. Jag behöver säkert inte tillägga vilka kval innan man själv är på plats och får se med egna ögon...

Lucky blev så klart väldigt orolig när vi gav oss av mitt i natten så imorse promenerade han, Mats och jag ner till Statoil och köpte nya frallor till frukost. Rejält kallt, inte fullt så halt som de andra dagarna mer än fläckvis.
__________

Nulägesrapport (13)... Mats, Eva-Katrine och Lucky sussar och jag sitter här vid datorn... rätt snabb runda på Elgiganten, Onoff, Siba och Ek:s som är dem som vi helst handlar av, för där får man även service, så även denna gång.
__________

En rätt lång kvällspromenad med Lucky, nu ligger han nöjd och slumrar till Fanny och Alexander efter att han har fått sina smärtstillande. Kalle är med en kompis en stund nu innan han ska köra taxi ikväll. Han vilat hela dagen och han ser rätt bra ut i ansiktet idag bara lite småbessyrer. Skönt! Eva-Katrine fick inte ta emot några slag trots att hon ställde sig framför Kalle, vilken tur hon hade att de tydligen inte gav sig på en tjej...det brukar ju inte alltid vara något hinder. Men jag tänker att hon har fått en tankeställare och har alls ingen lust som det känns nu att ge sig ut någon mer gång säger hon.
__________



Tror att jag ska sätta på någon julklappscd avslappning, The Priest eller Mama mia





__________



Mor; "Vill visa dig mina julklappar från Jonas o Irene! Det är Rolf Bergs tomtar! Gillar dem jättemycket och har fått 11 st förut. De pryder sin plats i vitrinskåpet året runt.." Adress: http://www.rolfbergkeramik.se/

Så söta de är förstår att du vill ha dem framme året om.


__________



Jag har en favorittomte som också brukar få vara framme året runt. Hela hon är naturmaterial tovad ull, ullflätor och knappar av kottefjäll... Men tomtemor och hennes lilla barn fick för första gången förvaring i låda på vinden under större delen av året. Eventuellt får hon vara framme nästa år i väntan på jul igen. Kände hur jag hade saknat henne. Precis som du Irene vill jag helst inte pkocka undan det jag gillar. Det får gärna vara som vanligt för mig också. Textilkonstnär Annalena Edman-Ylvén med rötter i Västerbotten har tillverkat henne och hon är daterad till 1991 så hon har ju några år på nacken... det lilla barnet bör väl idag vara 17 år om jag räknar rätt...

Adress: http://www.nordiskanaturvasen.com/

Inga kommentarer: