Bloggintresserade

söndag 28 december 2008

Söndag

...ser dock inte ut att bli en SUNday

Godmorgon mitt herrskap... Kolsvart utanför fönstret. Egentligen inte uppe än... bara tillfälligt. Absolut inget nytt att berätta inte ens några drömmar vad jag vet... Luckygos på morgonen, frukost med sista farmor Ellys matbröd ur frysen (gott bröd det här, sa jag som inte kände igen det först).
__________

Nu har det blivit dags för promenad, sedan gårdagens repris av körslaget när vi valde att se Stjärnorna på slottet. Serien som också var på samma gång går i repris den 1 januari. Knäppt med den nya tekniken att man bara kan (se) spela in den kanal som man tittar på...det var ju liksom det som var hela idén att man skulle spela in andra kanaler (för att man inte skulle missa något).

Ann: "Läs vad du skrev, riktigt ordentligt; Knäppt med den nya tekniken att man bara kan se den kanal som man tittar på... Klart man bara kan se det man tittar på (oaktat TV, tavla, ute vad som).... fniss, men jag vet vad du menar :-)"

Ha ha :D ...ja där ser ni... hur det kan bli när man tror att andra ser ens tankar... tur att det finns någon som förstår och korrekturläser min blogg och talar om när det blir så fel ;)

"Vi har parabol och combobox, sen två tv med inbyggd box, vi gör så att vi ofta spelar in (video än så länge) något och tittar på annat, då har vi att välja så här;

-titta på marksänt (TV1,2,4 och 6) och spela in parabolkanal (Canal Digitals
familjepaket)

eller

-titta på parabol och spela in marksänt

Gillar vi, för när vi tittar på inspelat kan vi spola bort de förhatliga reklampauserna :-D

Men, jag anar det blir liten ändring snart av inspelningen, vi var ju hos makens bror härom kvällen, de har samma abonnemang som vi men en ny digital hdbox så de hade hur mkt program som helst inspelade på hårddisken och ändå bara använt 63%, och maken var himla intresserad, så jag vet det snart kommer en sådan hit .-)

Hörde för några år sen om system i Amerika som gör man kan hoppa över reklam, hette nåt på T... det vore något, vi går ju ändå ifrån realtidstittande på sekunden :-)

__________

... Grå himmel, några minus och stilla ute, nja, vi har ju väderstationen och den visar vindpustar på 2,7 m/s ibland nu när maken justerat fästet :-)... Igår fick vi del av solen, den visade sig på landets framsida (Göteborg) och det kändes så skönt, trots att det var växlande molntäcke där :-)"

Nämen nu måste jag komma med en protest... hur kan det vara att solen då går upp i öst om det skulle vara baksidan... Nog borde det väl då vara tvätom?

"... Satte en domherre (plast med fjädrar) på pappas röda hjärtdekoration. Nämen... det är IDAG Benjamin har namnsdag! Vet jag alldeles bestämt för igår hade Johannes namnsdag = min födelsedag :-)".

Vilken miss alltså!!! Då måste jag gratulera i efterhand Ann!!! En heldagsutfärd på din dag alltså! Taskigt att jag inte gratulerade men där ser du jag blandar ju ihop som bara den. Undrar vem som borde kallas virre.

"...Bilen tvättas nu, klart behövligt, så gråsaltig att det är otäckt :-) Jag skall se över tvättkorgen, dammsuga och kika i kyl och frys efter nåt att komponera middag av. Kanske skall jag ta lite kort och skicka dig, vi får se".

Gör gärna det så får jag titta in i ditt hem och bloggen blir trevligare.
__________

Lite planer har jag för dagen ska hjälpa Eva-Katrine med hennes nyårsklänning. Har funderat ut hur vi ska förlänga den, så runpan inte syns. E-K hade skickat efter den och den var syndigt kort (det tyckte hon själv). Nyår ska hon fira tillsammans med en kompis med nyårssupé som E-K håller på att komponera. Gå ut ja det har Eva ingen lust med efter helgens insident.

Plan ett får vänta tills imorgon, Anna-Karin lyckats få med kassen med tygbiten i sin packning när hon skulle hem.

Plan två är att provfotografera med den nya systemkameran...
__________

Idag blir det hemlagad kinamat i Paradiset tänker göra repris på gårdagens gratäng i folieformar och frysa in färdigrätter tills efter helgerna. Sen får vi inrikta oss på den sista sillen. Skulle tänka mig att det räcker bre ägg och sillmackor en kväll.
Just nu är Mats och Eva-Katrine i affären för att handla de ingredienser som inte finns i skafferiet till dagens middag. Sen ska Mats och jag ut en tur med lilla Lucky.

Kalle är och jobbar i Helsingborg. Han har söndag-måndag på sitt schema ingen aning hur det ser ut framöver. Läste på Millas blogg att Per-Olof är och lirar innebandy. Anna-Karin och Johnny är i Norge på resa sen i början av januari åker hon med sitt jobb till Karibien. Bonus för bästa säljarna! Andra gången för hennes del. Sist var hon i Portugal tror det var i september... Vi andra tar igen oss. Tror att Eva-Katrine börjar skolan igen den 16 januari då är det på Yrkeshöghökolan i Göteborg. Ska visst bo hos kompisen Stina då sedan bär det av en tur till Stockholm för att redovisa specialarbetet. Därefter examen!
__________

Irene: "... kunde inte sova i natt... sovit till och ifrån hela dagen... inte piggare för det...middag... sent påtänkt när allt ligger i frysen... är hungrig..."

Kan undras vad det blev...
__________

Nytt under gårdagens inlägg!

Inga kommentarer: