Bloggintresserade

lördag 20 december 2008

Lördag

Godmorgon för det är det väl fortfarande trots att det nu har blivit ljust ute (morgon alltså). Svårt att sia om vädret. Det ser lugnt och grått ut, på buskarna hänger vattendroppar. Här i Paradiset är det bara Lucky och jag vakna, men det var också vi som knoppade in tidigast igår kväll. Det hade varit en intensiv och effektiv dag här. Skönt med ditt SMS innan jag försvann i dimman Irene. Skönt också att höra att det är något bättre idag.

...så nu kom Mats också upp, så nu är det dags för frukost! Lugnt och skönt! Hela långa ledigheten framför oss. Mats har också tagit ledigt två dagar i nästa vecka så även för honom blir det lite längre... Har planerat fixa de sista ärendena idag sånär som på att vi ska åka och hälsa på Gunborg i Hässlehom en dag... Så har vi all tid i världen till förberedelse härhemma... utan stress. Så här bra framme har vi nog aldrig varit förr och det är till stor del lilla Eva-Katrines förtjänst!
__________

Ann: "Morning, En älg frukosterar nere vid Bössesjön denna morgon, antingen en hona eller fjolårskalv, härligt att se :-)... Gråväder, vindbyar och småregn idag. Svejs!"


Visst är det häftiga djur? Det närmsta jag har kommit en älg var när en stor tjur kom travande rakt framför oss på motorvägen... då kan jag säga att man kände sig liten... faktiskt så att känslan satt kvar i kroppen länge efteråt!

Ann: "Det kunde nog varit en älgtjur, för de har fällt hornen nu visste maken då en hantverkare berättat han hittat ett nyfällt massa-taggare ute i skogen nyligen. När de ligger kvar i naturen tar det visst inte lång tid förrän det är nedbrutet".
__________

Ett kedjebrev från dig Mona på temat "Till mina vänner" så ni andra vet vad ni har att vänta... Är ni hemma i Sverige ocyh Ripa för att fira jul? Eller är ni kvar nere i Spanien?

Nu är Mats och jag nyss hemkomna från den stora staden. Snacka om folk alltså! Stressade människor som springer runt som i blindo. Själv gick jag runt och började reta mig på alla som sprang rakt fram och sen blev stående tills att andra flyttade på sig... Nä tacka vet jag lugnet i Åhus och i Paradiset. Men nu har vi fixat de sista klapparna och det känns bra. Mats är upp på Hanöhallen och hämtar vår julskinka. Den billigaste svenska sorten hade sålts slut häromdagen så vi beställde en tills idag. Själv ska jag känna efter om jag ska på dammsugningen eller ta en lur. Det lutar åt det sista... ett par timmar blev det... och nu på det igen... dammsugning... Eva-Katrine håller på i köket att bränna mandlar. Mats och Lucky är ute och turar. Själv passar jag efter vurpan tidigare idag. Knäna ömmar och får vila ikväll.
___________

Inga kommentarer: