Bloggintresserade

tisdag 23 december 2008

Lilljulafton

... och nu är det då nära till doppet Ann!...

---

Gröten ska kokas i Paradiset ( i år ska jag då inte glömma lämna gröt på trappen till Tomten, så har glöggkryddorna satt sig ( jag luktade i burken igår mmm) så resten ska röras samman och sjuda, skinkan ska griljeras (ett litet smakprov brukar vi ju få under kvällen bredvid granen). Knäcken ska kokas. Vid nio allt klart för att provas. Vi tog ju vars en halva pizza tidigare som tur var...

Minns julafton det där året när barnen var bra mycket mindre, och när Tomten fick hjälp av Selma... ja så fick hon heta... hon var en förrymd fasan (troligen från parken) och stod helt plötsligt vid grötskålen på framsidan. Hörde konstiga ljud och gick och öppnade. Sedan bodde hon här ett tag (Mats byggde t.o.m ett foderbord men till en början tror jag att vi la maten i en pappkartong ska kolla sedan (när jag har gått upp) om här inte finns något fotobevis.

---

Få se om något av barnen kommer hem idag...
Karl- Mikael ska köra taxi... Tänker att Per-Olof jobba på förmiddagen... Anna-Karin på Sverigetur... hon och Johnny har varit och glatt Johnnys pappa och farfar.
__________

Inga tomtar i dag heller minsann och inte har här då hänt något sedan igår kväll, nog skulle väl Nissarna ha varit här och fejat med det sista inatt? För att ändå komma in i lite mer julstämning kröp jag ner till Lucky och läste en av Selma Lagerlöfs julskildringar "Julklappsboken".

__________

Ann: "Stilla ute! :-) Efter en blåsig dag igår, som bjöd på sol igen :-) Det var stjärnklart igår när jag la mig, fint.

Maken julledig idag, han skall leta fram granen (kalla det miljömedvetenhet om du vill, den är av plast :-D) i nåt uthus som skall in idag och kläs.

Jag jobbar 12-16 sista dagen idag som sagt. Maken kör mig och hämtar mig då han visst har lite ärenden kvar... :-)"

Om det är så miljömedvetet precis vet jag inte för då skulle granen kanske vara gjord i ett naturmaterial (?) Visserligen den återanvänds ju! Det slutade i plånboken på svinn på 300 kronor, inte så pampig kungsgran som vi föreställt oss men rätt fin ändå. Utanför ICA tog de 500 kronor i år för en ädelgran och det tycker minsann jag var alltför maffigt.
__________

Lite nytt under gårdagens inlägg med minnen av olika slag...
Roligt om ni andra tar er tid och berättar om något minne som har satt sig hos er!

Ann: "Julminne som barn? Jo, det måste vara när jag var kanske 4 år, uppklädd i finklänning jag fått från Amerikat (farmors syster) och det var mamma, pappa, farmor, farfar och jag... Så måste farfar gå ut, till kiosken. Då kom Tomten, han var lite skrämmande och allra helst när jag prompt skulle sitta i knät, det var otäckt kommer jag ihåg, då SÅG jag! Tomten hade skadad ringfingersnagel, den var blålila och sprucken rakt upp i nagelbandet (jag ser den för mig nu).... PRECIS som farfars! Det, måste vart öppningen till vuxenlivet, för sen visste jag att det var farfar som var Tomten :-) mig lurar de inte :-)... MMS till dig tror jag är från året efter mitt minne, också Amerikaklänning, men det kan vara samma jul... Fniss :-)
---
Ett sånt sött minne! ... och en sån´go liten tös! Själv har jag inget minne av när jag slutade tro på tomten (kanske gör jag det ännu?) Nej men skämt åsido jag tänker att barn förut rent allmänt trodde längre på tomten... (Kanske var det bara jag själv?) Det gäller bara att som vuxen inte direkt föra dem bakom ljuset, men ändå kanske se till att tron blir liksom lite mer flytande, om ni förstår hur jag menar. Minns att när våra egna barn kom och ställde en rak fråga...ville jag inte ljuga och hasplade ur mig att "Jag ville då tro" Det ville visst de också för det har fått fortsätta vara just ett spel...

...fin gran och frågar du Mats så håller han med, det ska vara flaggor i granen. Rätt ovanligt annars idag...vi har det inte.

---
Botaniserade bland gamla foton och fann detta från julen 1963. Lite roligt för ni ser vem ni har den där egenheten att hjälpa till med tungan efter ungar...






... i det där stora paketet till höger om golvljustaken ligger min älskade jultomte. Han tar vi fram vareviga jul och varje jul är han lika välkommen... Han är nu 43 år. Häftigt!







__________




Så nu har jag och Eva-Katrine experimenterat. Hon har skaffat hårförlängning och jag fick äran att försöka få dit det. Det var inte helt lätt novis på området som jag är. Men kanske att det nu går lite lättare nästa gång när jag vet hur jag borde göra.


__________

SMS från Ann Äntligen hemmas glasvägg i repris kl. 15.15... och jag har lust...

__________


Vi har skickat ytterst få julkort med snigelpost. Men, jag vill här passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL och det är från hjärtat! Till dem som har skickat till oss TACK!

Inga kommentarer: