Bloggintresserade

söndag 14 december 2008

Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp

...sovit ännu en hel natt. Vaknade inte förrän nu. Fantastisk känsla att vara så utvilad. Har egentligen inte något nytt att komma med drömlös natt (vad jag vet) för mörkt för att skönja något väder. Men absolut finns det där.

Men visst ja vi ska ju på julkonsert Mats och jag klockan 4 på Kristianstad koncerthus. Våra favoriter Anna-Lotta Larsson och Göran Fristorp uppträder äntligen tillsammans.


Skulle precis krypa till kojs men gick in en runda på mailboxen och fann ditt mail Irene det var som du gissade. Min mobil dog igårkväll. Så du gissade rätt! Det var därför och inget annat som gjorde att vårt samtal bröts. Tänkte att vi ändå hunnit med att prata en god stund- Orkade inte blogga mer. Satte mig faktiskt vid tv:n en liten stund för att se faddergalan. La mig sedan och njöt av Josh Groban. Knoppade sedan in. Inget har hänt mig jag har vaknat till en ny dag rätt pigg och jag är definitivt inte trött på dig. Har inte sett att jag fått SMS än så går och kollar nu!

Irenes kommentar härunder: "Jo, det kändes så för mig med faktiskt ;)... Att vi pratat länge nog,, Faktiskt... Även om ingen som känner mig tror på det jag skriver just nu,, *hihi*
Så beror det på hur mycket man känner att man får ut av samtalet under dess tid ;)Och det var en hel del,, för mig iaf,,

Jag instämmer till fullo i vad du skriver. Hur mycket man får ut handlar tänker jag ytterst om hur man vågar vara ärliga emot varandra och bejaka varandras känslor. Det var alltså en mening med att batteriet tillfälligt dog ut ;))

FAKTISKT var mitt favorituttryck under en tid använde det både avigt och rätt tills Mats en gång påpekade att det kanske var några gånger för mycket för... det fick det att verka som om det mest var för att understryka att det faktiskt var så... för att ingen skulle tvivla på mig... Så numera tänker jag inte att jag använder det så mycket då blir det så mycket trovärdigare vid de tillfällen man väl nyttjar det. I detta fallet illustrerade det väl situationen!!!

Irenes kommentar: "*Hihi*... Märkte inte själv att jag upprepade mig så,, Glömde förhandsgranska ordentligt, som jag brukar göra,, Fast iofs,, så kan jag missa en massa fel iaf..."

Det där med att missa det gör jag också ofta men det var mest det där hur jag själv använde ordet förut. Kanske gör jag det fortfarande men försöker tänka på det har säkert något annat och nytt favorituttryck... Befriande med folk som inte måste vara felfria...

__________

Så nu har vi käkat frukost, tänt 3 ljus, bladat "kvällstidningen" och bilagan full av jultugg, planerat dagen.Jag håller på att röja medan Mats har börjat på julköttbullarna.
__________



Strax ska vi ta en tur ner till havet. Lucky är förväntansfull. Skulle tro att det egentligen bara var Lucky som tyckte att det var skönt där nere idag. Vilken blåst! Gäss på vågorna! Men nu är vi hemma och inne igen. Hoppas hostan lägger sig strax igen

__________

Redo för årets julkonsert. Ska bli så häftigt att få njuta dessa två igen. Pratade med Eva-Katrine nyss skulle tro att ni båda flickor är rätt julgröna nu (alltså E-K och A-K också era favoriter ju! Eva-Katrine berättade att hon och Stina hade träffat Andreas låtskrivaren av vinnarlåten (och idoljuryn) vid två tillfällen nu och att hon t.o.m hade pratat med honom. Tydligen stort!
__________

Irene; Hi sis :) nu är vi och solar igen. Så om det blir stavfel beror det på att ögonen ligger hemma, du vet hur det är. Känns nästan lite för varmt idag, men det är bara att bita ihop. Bara 25 minuter kvar ju :) Sen hem och laga mat. Potatisgratäng och tunnskivade kotletter tänkte vi ha idag. Får väl se om det blir det... ni är väl på konsert än kan jag tänka. Mysigt det lät. Mor skulle på Julmarknad i Rytterne idag. Men jag orkade inte följa med dom. Och så hade jag ju missat solningen då och det går ju inte för sig :)"

__________

Nyss hemkomna efter julkonsert. Vilken njutning att få höra dessa båda sjunga tillsammans igen. Helt underbart faktiskt! Anna-Lotta såg som brukligt ut som ett skogsrå med sitt långa vackra svarta hängande hår och sin sagolikt vackra blekgula sidenklänning. Stark, fyllig, känslosam stämma som bär igenom hela rummet. Deras sångröster matchar varandra perfekt och när Göran öppnar sin guldstrupe då får jag gåshud och slutar nästan andas. Den mannen har perfekt gehör och det finns inte en ton som inte är absolut ren. När han sjöng och ackompanjerade sin tonsättning av Pär Lagerqvists dikt på gitarren då rann tårarna ner för kinderna utan att jag kunde hejda dem...! Jag bör också nämna en fantastiskt duktig ung pianist och medlemmar från två körer i Kristanstad som såg till att höja musikstunden ytterligare.

2 kommentarer:

Irre Virre sa...

Godmorgon Syrran :)

Skönt att höra att allt ät ok,,
Jag kan ju prata sönder vem som helst,, *Fniss*

Jo, det kändes så för mig med faktiskt ;)
Att vi pratat länge nog,,
Faktiskt..
Även om ingen som känner mig tror på det jag skriver just nu,, *hihi*

Så beror det på hur mycket man känner att man får ut av samtalet under dess tid ;)

Och det var en hel del,, för mig iaf,,

Söndagskramar // Syster Yster

Irre Virre sa...

*Hihi*

Märkte inte själv att jag upprepade mig så,,

Glömde förhandsgranska ordentligt, som jag brukar göra,,
Fast iofs,, så kan jag missa en massa fel iaf...

Kramiz