Bloggintresserade

torsdag 11 december 2008

Snö

Brrr vilken kall morgon! Ja på jobb! En del skrivjobb tills det är matte på schemat. Då är jag med och observerar det som händer av samspel med elever och personal i klassrummet. Rätt kul och intressant faktiskt!

Irene: "Haj pärlan. Såg att du jobbar men då har du något att läsa på vägen hem Hihi."

Hann som du ser lite på halv tiorasten. Fortsättning följer!

"...stickade iaf en armvärmare i vitt oxå. Nu är garnet slut i vitt, så jag får nog vänta tills Harri kommer hem från Thailand innan den andra blir gjord. Började på en rödgrå mössa nu på morgonen.

...Fast idag är det städ och tvätt på schemat, så nu låter jag mig vara. Men det är skönt att ta det lite lugnt ibland med... Nyss uppkommen från tvättstugan,, klart för idag... Tur jag har min underbara son Jonas till hjälp, som är stor och stark,, :)"

Och så är jag moster till honom känns bra!


"Ska baka mandelmusslor oxå, har bara små formar så det tar sån tid. Men himla gott när det blir färdig ju :)Måste hinna denna vecka för sen...är ju lucia och söndagssolning. Sen är det ju JUL. ... Blev det en dyster kväll i stugan eller kom ni på någon lysande idé?"

:)) Absolut hopp om det! :)

Ann: "Tänkte på det du skrev "Tänk om vi skulle försöka förmedla något positivt till varandra varje dag!? Som ovan. En idé bara liksom..." Hmm, tål att tänkas på, jag känner jag är i ett stim av gnäll och skäll och eländes Erlander så det kan vara en god dagsuppgift, hitta något positivt att vara glad över, skall försöka minsann. Återkommer senare eller imorgon, för du, dagen har knappt börjat :-)"

Då vill jag bara påpeka att jag inte menar att peka på någon speciell, jag tänker nog att vi i så fall är lika goda kålsupare allesammans, inte minst jag! Kanske vi kan stötta varandra för det är ju det vänner är till för inte sant!

_________

Irene: "Såg du reklamen från Gina Trikå? Klänningar för 149 kr.Modeller som liknade den du köpte men inte lika snygga. Men värt att ta en titt på iaf. Ska försöka hinna imorgon..."

Nej den reklamen har jag inte sett, men jag kan säga så mycket som att jag trivs mycket bra med min klänning. Tänkte faktiskt ha den imorgon när jag går en stund på julfesten med jobbet.
__________

Irene: "Här är det kritvitt ute, så det lockar inge speciellt idag. Fast vackert är det :)"

Ann: "Sent är jag här :-) Ute helt stilla och så där gråblåttvitt,lite florsockersnö på marken som föll igår och ligger kvar.

__________

Ann: "...Igår handla jag innan jobb, bl a ärtsoppa till idag.

...På jobbet fick jag mysigt krammail av kollega som gick sin sista dag igår förmiddag, på eftermiddagen krama jag om annan kollega som också slutade. Snart, är det min tur att bli omkramad".

Ja, visst är det sorgligt när man väl har funnit varandra. Det jobb där jag har trivts bäst av alla mina jobb är nöär jag var på flyktingskolan. Det var inte bara ett jobb utan en LIVSSTIL.

Ser att aktiviteten sjunkt, dags gå ut och fylla på frön i fågelhuset och smör i hållare. Har en liten rektangulär hållare jag fick av vän i Iowa till deras rektangulära block av talg och frön, motsvarighet till våra talgbollar. Den är som gjord för en kvarts margarin, som jag för många år sen läste att småfåglarna uppskattar och älskar. Vi har serverat lite av varje till fåglarna under åren, det som de vill ha är solrosfrön och margarin samt talgbollar och jordnötter, annat rörs knappt och ändå rikt och varierat fågelliv både här och i förra huset. Frökram! "


Enåhalvplans timmerhus till fågelfrön :)

Fantastiskt fint ni har ordnat till de små liven Ann!!! Jag har också alltid värnat om djuren och reagerar på att människor så ofta behandlar djur vårdslöst och utan respekt.
__________

Ikväll gräsänka när Mats är på julbord med jobbet. Får väl se om där är något på tv kanske!

Irenes kommentar; "Då kommer Mats hem mätt och belåten ikväll ( och trött på Julmat,,) *Fniss* & du får ditt i magen imorgon då?

Nej, något julbord blir det inte det är på dagen hemma hos en arbetskamrat. Skulle tro att det blir lite småplock och pyssel. Jag har inte varit så involverad. Jag är ju ledig och ska bara dit en stund. Kalle ska skjutsa mig. Ska sanningen fram så är jag inte så trakterad av sådana här arrangemang. Så det blir nog bra med en stund.

Ja skulle tro att han är rätt däst. Vi får väl höra när han kommer hem... Hemma redan vid halv 11 igen. "God mad, möén mad i rättan tid"!

Irenes kommentar: "Samma här,, inge vidare lust med sånt.. Nu var det ett för fint ord för mig så jag gissar,,, *hihi*

Och tänk vad man glömmer skånskan här uppe,, däst,, *Fniss* Det var ett tag sen jag hörde sist...

__________

Kvällsrundan med Lucky i nysnö! Få se om det faller ännu mer tills imorgonbitti.

2 kommentarer:

Irre Virre sa...

Mmm,, Medium kl 21.00 iaf ;)

Nyss uppkommen från tvättstugan,, klart för idag.

Tur jag har min underbara son Jonas til hjälp, som är stor och stark,, :)

Då kommer Mats hem mätt och belåten ikväll ( och trött på Julmat,,) *Fniss*
& du får ditt i magen imorgon då?
(Alla kanske inte behöver äta lika mycket som jag gör)

Jätte systerkramar

Irre Virre sa...

Samma här,, inge vidare lust med sånt..
Nu var det ett för fint ord för mig så jag gissar,,, *hihi*

Och tänk vad man glömmer skånskan här uppe,, däst,, *Fniss*
Det var ett tag sen jag hörde sist...

God Natt Kranizar