Bloggintresserade

lördag 27 december 2008

Lördag

...eller lögaredag. Själv har jag min vana trogen badat och tvättat håret.

Oj då höll på att missa att BENJAMIN har namnsdag idag. GRATTIS!!! Benjamin Christins pojke i staterna min systerson som vi aldrig har träffat (är det klokt?) Benjamin är i vart fall ett hebreiskt namn och har betydelsen lycklig son. Namnet har funnits i Sverige sedan 1600-talet men vanligare på senare år. 4900 har det idag som tilltalsnamn i Sverige.

---


Tyst och ännu mörkt utanför fönstret. Olivia har precis fått sitt morgnmål och Lucky en halv pilla. Alla andra sussar och det ska strax jag också en liten stund till. Har inga planer för dagen ännu vi får se vad denna dagen bär i sitt sköte.

Ann: "Mildare väder, den vackra rimfrosten är borta, idag bara grått..."
---
Ser nu när det är frukostdax att det är lika väder i Åhus. Blött... grått... men till havet och kasta pinnar det ska vi definitivt idag!...sagt och gjort hemma igen innan 11. Rätt kallt ändå faktiskt uppskattade temperaturen till någon grad minus. Förresten hur fungerar väderstationen har ni fått kläm på den än?

"... Vi skall morna oss och sen åker vi till Gbg,hälsa på hos pappa och gravarna...".

Tänker du som jag så vet din pappa att du är på väg och hälsa på honom extra i tanken idag....

"... och en tur till Ikea och spåna mer kring köksstommar."

När tänker ni dra igång med nästa projekt eller ni håller utkik efter material nu. Gäller klart att samla ihop så man slipper röran alltför länge...just ett fungerande kök är ju svårt att leva utan... Ser fram emot att höra hur det var på Ikea! Blev det några köttbullar?...de är väldigt goda och prisvärda... men många...

Ann: "Ikea välbesökt, tog Kållereds denna gång, vi startade med mat, det blev vår
favorit sedan år tillbaka, helstekt kotlettrad med deras bearnaise :-)... Fick rithjälp och utskrifter om kök, då Ikea är ett av få köksförsäljarmärke som har överskåp djupare än andras standard tror jag vi köper deras stommar. Vi fixar egna massiva eksocklar, egen kakelbänkskiva, egna täcksidor och egna luckor för att få det som vi vill och att passa mått vi har som inte är standard, t ex spisen. Så vi är nu på jakt efter stommar och inrede.Köpte två sexpack pokalglas på fot som nya vardagsglas, fem röda amaryllis (plast), maken hitta en köttklubba till mig :-) och jag hitta en duk på rea på Ikea. Hemma rätt sent omkring 19 var vi.

... Ännu mer roligt idag, för det var fler nya foton med på bloggen din :-) Kul!!..."



En av mina favoriter i köksgluggen och så Mats gamla kottetomte och i ett annat fack riktigt gamla halmbockar vid köksspisen...

"...Mindre kul att läsa om nutidens uteliv... gott att höra att det slutade väl för de dina!"
---

Irene: "...så ledsen för Evas och Kalles skull...

... Jonas blev överfallen halv 5 en måndagsem. utanför stadshuset den 17:de september, påhoppad, nerslagen och sparkad medvetslös i huvudet, så han hamnade i fontänen. Usch det var en hemsk dag och tid som följde efter det. Det psykiska är ju nästan värst, han vågar knappt än idag gå ut själv... han har blivit misshandlad två gånger..."

Det ligger som du säger så många aspekter i en sådan här händelse. Jag kommer framöver att konstruera ännu en fallbeskrivning, jag har redan en hel del andra utifrån sådant som jag känner till och som våra andra barn råkat ut för. Snart dax att läsa och diskutera i smågrupper i skolan upplevelser hos offer, förövare, omgivning, anhöriga etc. Brukar bli väldigt givande och nyttiga tankeställare bland ungdomarna i skolan. Kanske ett år sedan sist så de elever som vi har i skolan har inte fördjupat sig i temat våld och då främst oprovocerat hos oss. Kan jag få lite mer kött på benen av din verklighetsskildring Irene så får det bli ett fall.

Irene: "...skriver mail...och berättar om båda ggr jonas har blivit misshandlad. För det var verkligen oprovocerat våld, båda gångerna... Jonas hade väldigt mycket mardrömmar en bra tid efter. Hur känner du det när de går utanför dörren? Jag tycker fortfarande det är lika jobbigt. När Jonas går ut ringer jag ofta och kollar läget."

Klart man är orolig när de ska ut sådan här stökiga kvällar. Sen kan man ju aldrig skydda sig från sådant här våld... tyvärr!!! Det enda man kan göra är att inte utsätta sig för vissa platser och situationer...tyvärr är det inte tillräckligt. Det har vi ju sett prov på. Det enda som kan förändra är att hjälpas åt att sprida ringar bland allmänheten att bearbeta sådant här t.ex som jag i skolan. Det är mitt lilla strå till stacken att få igång reflektioner ur allas aspekter...

Vissa yrkeskategorier har ju svårare än andra att skydda sig att jobba med att köra taxi är ett många gånger farligt jobb. Fulla, otrevliga personer och då inte bara som många tänker ungdomar...
__________

Pratade precis med Gunborg,
...på julafton hade moster Karin varit hemma hos henne. Känns bra att Karin tog sig an henne hon är ju själv för trött att ut och fara och har aldrig tyckt om ståhej kring julen.
...Gunborg och Karin tänkte sig en färd till brorsan Sven-Erik i helgen för att bli bjudna på lutfisk, potatis och senapssås.
... som hade blivit jätteglad för Per-Olofs besök juldagen före han skulle till jobbet samt för sin julklappsbok från mig om Spelemannen Hakon Svärd. Han var en känd profil på gamla uteställen. Hon mindes honom väl från dansstället i Liarum dit de cyklade i sin ungdom. "När jag har läst den"... sa hon... "ska Karin få låna den för hon brukade ju också ta dit!" (Karin=syster).
Länken nedan är en presentation av boken i sin helhet här går att bläddra sig fram, förstora och förminska som man önskar (kanske en man som du också känner igen mor?):
http://issuu.com/bokpro/docs/hakons?mode=embed&documentId=081127115346-67e2d31fadc34811ae07bf7fd1fecd06&layout=grey

__________

Jippi jag har fått mess från Irene. Återkommer men nu känner jag att jag trängtar efter en lur!

Irene: " :) Sov länge idag... Igår var jag ner en sväng på stan på rean och fyndade lite :) sen var jag trött och hade ont, Västeråsare är väldigt otrevligt folk som springer rakt i en hela tiden, så det blev många armbågar i sidan innan vi var på väg hem igen."

Därför går jag inte på mellandagsrean. Gillar inte heller det där stöket och folkmyllret. Javisst Mats och jag var ju inne igår och kollade på kameror men då hade vi ju fokus inställt och kunde luta oss emot varandra. Däremot handlar jag gärna när det blir halva reapriset för de priserna passar mig ännu bättre och jag tänker att jag alltid brukar göra riktiga fynd här!...

"...Jonas och Andreas har varit på gymmet ikväll, så jag gjorde toast när dom kom hem, mums :)."

Brukar du också besöka gymmet i vanliga fall?

Irenes kommentar härunder: "Jo, jag tränar i vanliga fall 2-3 ggr i veckan,, Ska fråga snällt på måndag om jag skulle kunna få börja träna lite försiktigt igen.... Det är jätte jobbigt att inte få lov att träna,, Fast i.o.f.s ska orken räcka till oxå,, ;)"

Men Irene är du uppe och skriver 1.31?... eller du fungerar som jag att bäst att trötta ut sig när man ändå ligger där och vrider på sig?

__________

Skinklåda med potatis, palsternacka, purjo och champignoner PG i köket. Eva-Katrine ringde precis hem och frågade vad det skulle bli hon vill helst ha full kontroll i köket men är hon på rea får hon allt ta vad som bjuds! Så gott recept hittar ni här och strax i receptlådan... visade sig att hon gått och varit sugen på kyckeling med bambuskott i Currysås med ris så det blir det säkert en dag.

JULSKINKA I NY FORM

6 portioner
1 stor palsternacka Skivas och kokas ngt mjuka i lättsaltat vatten
8 potatisar " " "

400 gr strimlad skinka

1 purjolök strimla Fräs i smör
200 gr champignoner "

2 ½ dl vispad grädde
blandas med 2 msk tomatpuré och 2 tsk sambal oelek samt salt och svartpeppar
Varva allt i en form strö över 1 ½ dl riven ost

Gratinera i ugn, 225 grader i 15 minuter

__________



Lång kvällspromenad med Lucky och nu väntan på "Stjärnorna på slottet" och andra avsnittet av Selma på tv.





Så pömsig orkade knappt hålla ögonen öppna vid Selma...

1 kommentar:

Irre Virre sa...

Hi Sis!

Jo, jag tränar i vanliga fall 2-3 ggr i veckan,,

Ska fråga snällt på måndag om jag skulle kunna få börja träna lite försiktigt igen....

Det är jätte jobbigt att inte få lov att träna,,

Fast i.o.f.s ska orken räcka till oxå,, ;)

Massa Kramar