Bloggintresserade

fredag 12 december 2008

Fredag

...av den blaskiga sorten :)

Hallå, här är jag, bara en kopp varmt vatten. Börjar snart bli en ful ovana det här att blogga på natten. Men det blir bara någon rad för jag tänker så strax krypa in till Lucky. Han hade kommit upp i min säng så mjuk och skön precis innan jag steg upp. Egentligen ingenting nytt under Månen för det har ju liksom inte hänt så mycket sedan vi hördes sist...vilket iofs passar mig utmärkt...:)

Godmorgon och nu på riktigt! Så långt som till att Lucky och jag precis har kommit hem efter morgonturen. Och idag var det då sannerligen inte lätt att ens gå vill säga. Med blankslitna mockahöstskor (fortfarande enda gångbara skorna) hasade jag mig fram i 1-2 centimeters snömodd på våra småvägar. Lucky insåg rätt snart att jag inte skulle kunna jogga idag. Måste iaf ha sett fånigt ut, men bättre än att leka fältbiolog i sörjan. Tur att det var mörkt ute.
---
Klockan är nu halv åtta. Skickat iväg ett mail till dig Eva-Katrine, ligger nog i lådan nu ska du se.


Ann: "Jag ser det snöar, jag ser det snöar... Vi har fått en hel del snö och mer kommer i knappnålsflingor kontinuerligt, du vad heter sånt egentligen? Man har ju namn på 'riktiga' snöflingor, stora och små och dasslock o s v men det här små små snöandet, ni vet knappt synbart och i evighet."

Har aldrig tänkt på det...hmm... men tänker att knappnålsflingor är en rätt bra beskrivning för de känns ju lite som knappnålar...man får ju liksom ett litet stick och de är ju ofta rätt blöta...puder hm...

Rätt kul för samtidigt som jag skrev detta ovan så had Irene lagt in en kommentar:
"Pudersnö,, Heter det inte så?"

Hej på dej förresten har fått dina SMS!

Ann: "JAA, jippi, det känner jag igen, tack för ordet :-)"

---
Ann: "När maken lade i ved ute i pannrummet sent igår förresten sa han att det blivit mildare och börjar nog snart snöa, och jepp så rätt han hade :-)

__________


Ikväll julfest på jobbet, utan respektive, kl 19. Hittat min röda långklänning i krossad sammet jag sytt i garderoben, den och högklackat blir kvällens stass. Antar jag får trängas med otal skinande, glittriga korvskinn (läs tights el leggings) samt pimpade tunikor, men jag vill ha lite mer julkänsla och den sitter lite också i kläderna för mig, typ gärna julrött :-) Maten var kanongod förra året, så jag lever på hoppet om att äta gott ikväll, jippi!"

Riktigt julfin kommer du att bli! Ha nu så kul!!! Du kan väl skicka en bild med dig i den också?...Waow vad fin du är Ann. Vilken klänning du har sytt. Nyfikna blev ni allt nu inte sant?

"Till Michael skall jag grädda egengjord pizza med egengjord pizzasallad och sodastream Cola så han får lite fest han med ikväll, min going. Julmat får han idag på dagen då de är bjudna till mitt exjobb (byggmaterial) på jullunch :-)

Snöängel på dig!"

(11.50) "-snö, riktigt tung har vi, sopat två ingångstrappor och lilla altandäcket cirkus 5-7 cm hittills.

Skall tillaga coq au vin, fast egentligen poulet au vin i avsaknad av tupp till middag, tvättmaskinen snart klar och ute fortsätter det att snöa... Snöbollskrig på er :-) ! "

Låter ju hur gott som ju! Har vi inte haft på ett tag. Ikväll ska vi ha grillade revben, potatissallad och god grönsallad. Inatt ska Kalle köra taxi igen börjar 10 ikväll.
__________

Kalle inom med nya frallor. Han har kört skolskjuts på morgonen, har nu timmar mitt på dagen sen ska han ut igen när det är dags för dem att åka hem. Han har inte längre full tid i Helsingborg det är väl så att de som hade provanställning fått gå ner i tid nu i indragningarnas tid. Han har åter flyttat in i sin lilla stuga som jag tänker att han gillar, inte gör det honom så mycket att han inte har så stor plats. Det blir ju betydligt billigare än att hyra en lägenhet trots en del körningar. Han är ju van att köra taxi och då är det en sträcka som inte avskräcker honom.

Tänker nu göra mig i ordning för Kalle ska skjutsa mig vid 12 sedan ska han jobba en stund och är sen hemma hos lilla Lucky vid 2 igen. Är nu i valet och kvalet om jag ska fixa mig själv eller gpå med Lucky först. Tänk om man skulle trilla? Kanske ändå bäst först!.. Lyckades avstyra fall flera gånger rejält halt!

Så nu har jag varit på julfest ett par timmar. Kul vi åt och spelade Trivial Persuite som tv-spel i lag. Kul! Men skönt att var hemma också nu ska jag passa på att vila en stund i väntan på Idolfinal.
__________

Lucky och jag har tagit kvällsturen nu mycket torrare vägar. Lucky som vanligt målmedveten med vilket håll han vill gå och jag tänker att han kan få bestämma. Mig spelar det liksom ingen roll. Men ikväll när vi kom till en korsning kunde han inte välja om han skulle vika av till vänster på paradisvägen eller fortsätta rakt fram på trastvägen... han stod där och velade började gå åt ena hållet sedan ångrade han sig. Så höll han på en god stund. Det såg jobbigt ut. Fattar ni?

Irene: "Kan det inte vara så enkelt att han kände vittring på nåt?... En hare eller ngt som hoppat omkring fram och tillbaka,, därför kanske att han inte kunde bestämma sig och ångrade sig igen? Visst det brukar ju synas när dom får vittring, men han kanske blev lite förvirrad av snön?... Nu kan jag ju inte ngt om sånt,, var länge sen jag hade egen hund sist... Bara ren chansning,,,"

...om det hade varit en vanlig hund men nu pratar vi Lucky!... ingen nos i marken. Nästan ingen snö kvar. Han tittade åt båda hållen fram och tillbaka... synd att jag inte kan visa det i bild... riktigt såg hur han tänkte vilket håll är mysigast, kan inte bestämma mig. Slutade med att jag bestämde till honom.

---
Tittar du på Idol Irene? Eva-Katrine är i Globen till vänster om scenen. Vi har direktrapport få höra vidare imorgon om detaljer, för vilket liv där är. På vägen dit hade bussen rökfyllts och fick utrymmas... brand.

3 kommentarer:

Irre Virre sa...

Pudersnö,,
Heter det inte så?


Kramizar

Anonym sa...

JAA, jippi, det känner jag igen, tack för ordet :-)

Ann

Irre Virre sa...

Godkväll Syrran :)

Kan det inte vara så enkelt att han kände vittring på nåt?

En hare eller ngt som hoppat omkring fram och tillbaka,,
därför kanske att han inte kunde bestämma sig och ångrafe sig igen?

Visst det brukar ju synas när dom får vittring, men han kanske blev lite förvirrad av snön?

Nu kan jag ju inte ngt om sånt,, var länge sen jag hade egen hund sist...

Bara ren chansning,,,

Fredahskramar // Syster Yster