Bloggintresserade

torsdag 4 december 2008

Torsdag v.49

Mörk och definitivt hal torsdagsmorgon. Vi hade klockan på ringning lite tidigare i Paradiset idag för att slippa stress. Lucky fick sin promenad, tratten på tills jag kommer hem vid lunch för att han inte ska få för sig något dumt i ensamheten. Efter smärtstillande, leverpastej och promenad hoppas vi att han lugnt lägger sig ner och vilar. När jag kommer hem ska tratten av och vi båda på vandring.

Tillbaka till vädret pudersnö i Kristianstad men vi fick ingen i Åhus igår. Temperaturen kring nollan, halt och varning på radion tom. en väg som man planerade stänga neråt Malmöhållet pga av halka och alla avåkningar. Mats har lovat att ta det lugnt man kan inte mer än lita på honom...

Så nu plingade det till i mobilen MMS från Ann med ett vackert vintervitt kort från trakten av Värnamo. (I eftermiddag ska ni också få ta del av den!)...Vitt vare här!

Ann (Mail): ... Ser du vad grå bakgrunden på dagens MMS är, över sjön och skogen på andra sidan nästan nertryckt av gråsvart himmel".

Ja. jag ser den är så så mörk att man bergis tänker att det blir mer snö...för det blev det väl?

__________

Kommentar riktat till dig Ann under gårdagen från Irene...

Hälsa yster syster att inte då, jag förstår precis vad hon menar och tar inte illa upp, det är bara mamma min som inte förstår. Hon är kvar på sjukhuset, tror det blir hemgång idag, enda svaret med substans jag fick av personal var höjd sänka och antibiotika och bättre värden nu, samt höga blodfetter för de tabletterna är inte lika lätt att knapra på så dom slarvar hon med liksom med mat och motion.
__________

Fått julklappskivor, Tom Jones nya bl a till maken. Det blev också Pink med 'Funhouse', Enya med 'and winter came', Seal med 'Seal Soul' och The Priests. Jo, Pink är bara till mig. inget för maken :-)
---
Nästa vecka börjar arbetslösheten, fick nytt schema av chefen igår, sämre nu och torsdag, fredag strukna... suck. Samma fredag julfest på jobbet minsann".

Ja vad hjälper det en att många har det snarlikt idag...bra ändå att de ordnar något för er för även om det kostar är det ju ändå enn droppe i sjön. Förresten sökte du jobbet?
---
...Idag blir det inte torsdagssoppa, snurrade runt häromdagen och hittade recept på Flygande Jakob, lät gott, tydligen en 80-talsklassiker och den har gått mig totalt förbi ända tills nu :-) roligt var att maken berätta han och kollegan pratat under rast och kollegan vart gräsänkling kvällen före och tillagat just Flygande Jakob, roligt sammanträffande :-) Well, snöflinga på dig!...

Ja visst är det konstigt hur det verkar bli ibland, det får en att uundra vad är vad tillfälligheter och inte.

...En moster ringde, hon var på väg med jobbet till Göteborg och undrade om jag visste var hon köper coffeesyrups, för att bl a kunna göra White Chocolate Mocha och jag såg kaffebaren framför mig, men hittade banne mig inte namnet i huvudet, så jag fick kolla online och det är ju Mauritz kaffebar (från 1888!) och under letet hitta jag nåt läskande, kedjan Espresso House skrev om sin Tomtelatte och det lät ju bara så gott: espresso spetsad med kanelsyrup, ångspunnen mjölk, vispad grädde och pudrad kardemumma!

Jag saknar kardemumma så det blir att handla lite, och jag skall passa på att köpa mini marshmallows för dom var slut i butiken sist, till varma chokladmjölken :-)Vintervitt på dig!"

Vågar man fråga efter receptet...? Ja varför skulle jag inte våga det förresten!

Ann: "Recept? Har inte, men kaffesyrup har man ju en bottenslatt i koppen av, sen espresso och resten ovanpå :-) Angående marshmallows så lägg några i botten på en kopp, häll kokhet varm chokladmjölk på och avnjut :-) med eller utan vispad grädde och vill du piffa till det lägg några ovanpå som dekoration".

__________

Efter jobb, en halvtimmes glapp innan bussen skulle gå hem till Åhus, hann inom Kapp Ahl, Sisters, Sandelins (...det var på tjejavdelningen jag såg den korta jackan med kort ärm som jag skulle kunna föreställa mig till din finklänning Irene)

SMS från Irene: Tyvärr har de inte samma kläder i olika butiker :S annars låter det som nåt jag faktiskt har letat efter ett tag även till andra kläder.Och det har du rätt i det skulle vara snyggt. Tror jag med...

... och så slutligen in en runda på Hennes, där klippte jag till med en klänning som ev. fungerar på lördagkväll på Häckeberga slott (stjärnornas slott ni vet). Vistelse med en övernattning är Mats 50-årspresent från syrran och hennes man. Vi ska åka alla fyra. Ska bli jättekul, hoppas förkylningen ger med sig, jag får väl satsa på att vara "Rudolf med röda mulen".

Orkar inte prova just nu...men lite senare kunda jag inte låta bli...


Jeanettes kommentar: "Du är verkligen jättefin i din nya klänning, Ingela! Önskar er alla en underbar helg på slottet!"

Tyckte jag blev tjock när jag vände fotot, men det är kanske så det är. I alla fall inte roligt att se när man "försakat" en del och försökt både att hålla igen och röra sig mer. I midjan sitter ett ganska brett skärp med knuten rosett fram.

Irene: "Tankens kraft syrran! ;) Tänk dig smal,, så blir du smal,, Tänk, Jag är smal,, Då är du smal,, Jag vet! Tänk inte för mycket bara,, jag gjorde det ett tag,,, *Fniss*

Irenes kommentar härunder; Men, men,, Den é ju helt enkelt underbar,, ;) Den är skitsnygg på dig syrran,, Den blir jättefin,, en kväll på slottet,, Jag är säker på att Mats håller med mig ;)...

...och du Mats tyckte också att den var skitsnygg och till ett bra pris (349 riksdaler) ... Bra! ... Mats tänker ha sina svarta snyggjeans (halvt om halvt byxa) svart och rödbrokig skjorta (om den är samma röda färg som min klänning) En verklig finskjorta när det begav sig i våra ögon håller den måttet och hur het som ännu...det kan nog bli flott tillsammans.

Ann:"Vilken fin klänning! Och den ser ut som gjord för dig, så roligt! Nu hoppas jag slottssfrun & Co får en härlig helg, inte minst för födelsedagsbarnet också förståss!
(Läs tillfrisknade)

Det blev väldigt mycket om min nya klänning. Hoppas vi kommer hem med lika mycket goda erfarenheter i bagaget. Tuff tid nu tänker jag/vi.
__________

Förresten en sak till Jag fick ju SMS av Irene på bussen: "... mycket bättre idag, sovit gott i natt med. Nu har jag tvättstugan och städar lite, skriver handlelistor ska få skjuts i em och handla. Skönt. Här är alldelses vitt av snö, det började imorse och tog inte lång tid... Har faktiskt inte läst bloggen idag än :o. Ska in och göra det nu. Fniss..."
---
Nu tvättstugan igen,, sen är kompisen på väg, så det blir raka spåret upp till bilen och åka och handla,, puhh,, Så får jag lämna tvättstugeresterna åt Jonas..(det mesta är klart) Han blir säkert jätte-glad :)) Varma vinterkramar // Syster Yster

__________

Orkar inte prova just nu. Har sedan jag kom hem gått en snäpp 3-runda med utvik med Lucky= rätt lång. Gett Olivia och Lucky mat och nu själv ätit rester av gårdagens kåldolmar. Nu är klockan halv tre och tänker dyka i min säng en liten stund. Men allra först ladda in Anns foto och se om jag kan föreviga klänningen med mig i om än jag verkligen inte förövrigt är slottsfin... snacka om förkylning jag har åkt på. Idag hostade jag så jag fick få ut ur klassrummet flera gånger... men jag är inte ensam!
__________

Och du Eva-Katrine jag har fått dina mail, imorgon, nä nu ska jag göra den där dykningen för klockan går en timme sedan jag sa det sist. Ja det blev en timmes härlig vila. Nu har Mats och jag ätit wienersnitzel sådana där färdiga (som du gillar E-K) med pommes och kokta grönsaker. Rätt gott faktiskt i all sin enkelhet. Strax dags för kvällspromenaden. Men först en kopp kaffe...

3 kommentarer:

Irre Virre sa...

Men, men,,
Den é ju helt enkelt underbar,, ;)


Den är skitsnygg på dig syrran,,
Den blir jättefin,, en kväll på slottet,,
Jag är säker på att Mats håller med mig ;)

Nu tvättstugan igen,, sen är kompisen på väg, så det blir raka spåret upp till bilen och åka och handla,, puhh,,

Så får jag lämna tvättstugeresterna åt Jonas..
(det mesta är klart)
Han blir säkert jätte-glad :))

Varma vinterkramar // Syster Yster

Anonym sa...

Du är verkligen jättefin i din nya klänning, Ingela!
Önskar er alla en underbar helg på slottet!

Kram Jeanette

Irre Virre sa...

Snälla Syrran!

Du är inte tjock nånstans,, så kan du vända och vrida på fotot hur mycket du vill,,
För då är det i dina ögon dom kilona sitter som omöjligt vi andra kan se,,

Nu lät det som jag skäller på dig och det var ju inte meningen,,, Kan du läsa det där med lite bommul runt,, ;)
Du är så snygg i klänningen,,
Jättefin figur!
Kan tänka mig att Mats blir snygg i sina kläder bredvid dig oxå!

Tankens kraft syrran! ;)
Tänk dig smal,, så blir du smal,,
Tänk,
Jag är smal,,
Då är du smal,,

Jag vet!
Tänk inte för mycket bara,, jag gjorde det ett tag,,, *Fniss*

GodNattKramar // Syster Yster