Bloggintresserade

torsdag 18 december 2008

Solen i Åhus

Godmorgon. Hoppas att nattsömnen varit skön för er alla. Nedräkningen har börjat, mindre än en vecka till jul. Kan undras om vi får tag på den där granen som vi önskar. Kollade vid affären igår 500 kronor bara för en gran är det klokt?

Eva-Katrine bakade lussekatter sent igårkväll. Såg gott ut och luktade gott i hela köket när vi kom upp morgonen. Chokladbröden står klara. Fint börjar hon få inne på sitt rum. Det började med renbäddning,i garderober med rens och klädvård under gårdagen och nu har snart allt i hallen fått sin plats. En del ska upp på vinden men det väntar vi med till sist för att få ordning även på det.
__________

Nu har Mats och jag käkat frukost och han är på väg till Finja och jobbet. Hur är det Ann har du gjort din sista dag nu på det här jobbet? Bra är ju att du har några dagar när du både hinner varva upp och ner före jul om du vill!

---

Ann: " Idag tid hos frissan före jobb, hur det nu skall gå för jag och maken hackade med saxen runt öron och i nacke i fredags till julfesten och det blev lite mycket... Ja ja, det växer ju ut.

Eftersom jag inte har jobb tisdag och fredag denna veckan, samt två avlönade heldagsseminarier måndag och onsdag kan jag inte jobba hur som helst i och med arbetslöshetsFÖRSÄKRINGENS begränsningsregel för deltidsarbete och stämpling, så idag blir det bara kl 16-19 (stängningsdags) på jobbet, min allra näst sista dag. Sista blir tisdag eftermiddag 23 dec.

Begeistrad! Såg du Äntligen Hemma och vägglasen med fototryck, åh det var en härlig idé, fick mig att tänka på blivande badrum på övervåningen och glasdörrar dit, mmmm... "

Missade det tyvärr men jag ska leta och se om även det går att se så här i efterhand.

Hur går det med blodtrycket? Ja, jag får hoppas att det är där :). Har börjat med mina tabletter återbesök först efter julhelgen. Tänkte på det just nu jag kan ju be Camilla låna hem grejor och ta det någon gång redan under helgen...lite kul för en biverkninbg kunde vara hosta... även expediten på Apoteket log när hon överlämnade hostmedicinen och blodtrycksmedicinen samtidigt :D

"... Hur har goponken Lucky det?"

Det är verkligen upp och ner. Igår var en bra dag, han var pigg på det mesta. Idag ser han ut att ta igen sig. Det är ju som vanligt för honom bara han och jag hemma just nu. Jag låter honom vila sen får vi se.

"Grå mildväderskram!"
__________

Ja ni har väl hört om djurplågeriet inom travvärlden?! Elstavar för att få hästarna att springa fortare... är det klokt...klart som Fn att man vill springa iväg från tortyren... Människor som gör sådana saker, ja hur är man funtad? Förstår man inte att djur även kan vilja ge och prestera av kärlek... och att den är så mycket mer värd? Vad säger du Jeanette, för du läser kanske blogg även om du inte skriver för tillfället ;)... du ska veta att jag kikar varje morgon för att se om du ändå inte får ett litet återfall!

__________

Nu är det ljust här i vårt hus... messat... vikit tvätt... donat i tvättstugan. Förberett handtvätt och fixat en del som ska torkas plant... strumpkass PG att sortera. Lucky snusar, men det gäller att göra sig beredd på att han vill ut på tur så nu ska paltorna på...

Idag har jag funnit intervjun på nätet med Malou och Daniel Tammert, själv sett programmet och varsågoda här är länken (se det!!!) TACK Irene för att du tipsade mig!!!! http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.688283&renderingdepartment=2.4032
(bara att kopiera och klistra in i din webbläsare skulle jag tro).

__________

Irene: "Godmorgon knappt vaken här, undrar om jag kommer att vakna på hela dagen. Fniss...Vaknade och var hungrig. Då var det bara att passa på... Så Eva hade garderobsrensning igår och lussebak. Hon verkar vara ett energiknippe. Eller blir hon rastlös på landet, när hon är van vid storstan... ingen koll på hur gamla era barn är... undrar mer för varje dag".

...våra barn är födda 80, 84, 86, 87 (rätt tätt va?)...Energiknippe ja när hon börjar kan hon inte sluta, svårare i starten. Lik vem?! Hon ser det själv med och det roligaste av allt är; hon är stolt över det! En fin tjej med stort hjärta liksom våra andra barn... och något som de flesta tänker om sina barn för den delen...

__________



Räknar till 6 klockor på den andra Amaryllisstängeln






__________


Så "morgonturen". Idag har Lucky verkligen sovit till. Men det blev en rejäl runda när det väl blev. Även här liksom i Värnamo Ann rätt gråmulet, men solen visade sig säkert i 10 minuter så jag lovar den finns där... för jag har sett den igen och igen konstigt så mycket piggare man blir genast!

_________

Ann: "Idag måste jag slå ett slag för den brynta vitkålssoppan, mmm... ;) "

Ser smarrigt ut, konstigt för jag tror det var ett par dagar sedan Mats och jag diskuterade just kålsoppa och hur sällan det var det stod på bordet hemma hos oss nuförtiden!

Inga kommentarer: