Bloggintresserade

fredag 19 december 2008

Skolavslutning

Godmorgon och tidig känns det som. Skolavslutning idag på Kristianstads teater. Det hör till saken att C4 gymnasiet som är en estetisk skola har skolavslutningar som verkligen heter duga. Eva-Katrine ska följa med idag för att uppliva "gamla" minnen och för att träffa sina gamla lärare.

Under inlägg "En vecka till julafton", har jag gett något av respons till dig Ann om beteendekursen samt infogat dina kommentarer i ämnet.

Ann: "Igår kväll kramar på jobbet då två kollegor gjorde sin sista dag, jag kramades med fastanställd som inte jobbar nästa vecka när jag går min sista dag. Riktigt tråkigt och sorgligt faktiskt. Idag ofri, arbetslös alltså. Grått ute, vad annars, och blött.

Undras vad som hamnat i fågelhuset, jag fyllde på solrosfrön tisdag, igår tänkte jag fylla på men det ser nästan orört ut i huset och maken har inte fyllt på så antingen har fåglarna avvikit eller så finns det nåt i huset de inte vill äta... aldrig varit med om tidigare att huset fyllt så det rämnat ut genom gluggarna på kanten de kan sitta på och inte äts upp..."

Precis antagligen är de kräsna, tycker grannens mat är godare ;)... det kan ju knappast handla om att ni börjat mata dem för sent? Då kan det ju ta ett tag innan de har kallat på sina kompisar!

Ha nu en fin terminsavslutning!"
...och det blev det! Vilka fantastiskt duktiga ungdomar ... och lärare vi har på vår skola! En riktig högtidsstund med sång, musik, dans och akrobatik på programmet. Blev nästan klara med julklappsinköpen... någon kvar. Fixar vi det imorgon så är det inte mycket kvar! I år blir det heller inte så mycket julklappar. Inne på Trendie en runda käkade en bakad pära med räkröra och Eva-Katrine en snitzel. Avslutningskaffe vid 2 och så fick vi årets julklapp. En påse med smått och gott

Fick ditt SMS mor... Jo det är bra med mig, mjukstart och avslutning allt-i-ett idag, ge Irene en bamsekram från mig! Ska Sms:a henne får se om hon orkar läsa det! Nu när jag har varit med på julavslutningen känns det att det är jul! Fantastiskt gulliga elever, och jag kände hur jag trivs på den här skolan där jag har min tjänst. Om du läser det här Ann-Christine så ska jag hälsa från Anna Kinell. Hon är ju bibliotekarie hos oss och jag pratade en god stund med henne utanför teatern... och sedan under fikastunden. Anna ska fixa att lägga ut min sammanställning på litteraturrecensioner länkat till skolans hemsida.

Jeanette: "Tror jag kommer ihåg 'din' Ann-Christin. Hon var nog med dig och Christin till Limhamn och hälsade på oss när vi var små innan vi flyttade till Östergötland... Är det densamme?"

Två riktiga kompisar har jag haft genom åren (med tillägg under skoltiden); Ann-Christin från åk 1 och så Monica på gymnasiet. Monica och jag var som ler och långhalm den här perioden och hon var den som var med till Limhamn. Fantastiskt att du minns. Du var bra liten då!
Jeanettes kommentar härunder: Aha, Monica! Ja, klart jag minns det besöket, det betydde mer än man kan beskriva i ord för mig som litet barn. Jag fick ju träffa dig, min stora syster för första gången!
__________

Åter hemma vid 4. Behöver jag säga att Lucky blev glad? Men han har inte varit ensam för Kalle är ju sjukskriven (också) Han har en spricka i foten var hos doktorn nu i veckan som sjukskrev honom resten av veckan. Så nu har Lucky och jag fått en långpromenad. Mats och Eva-Katrine ska sticka ner till affären en runda... det blir räkmackor ikväll... kanske stannar de till och kikar på Harryssons granar...kanske klipper de till!... Den högsta granen han hade var cirkus 2 meter så den fick det bli. Hur den ser ut? Än så länge med nätet runt så man kan säga som en hög en!

3 kommentarer:

Jeanette... sa...

Tror jag kommer ihåg 'din' Ann-Christin. Hon var nog med dig och Christin till Limhamn och hälsade på oss när vi var små innan vi flyttade till Östergötland.

Är det densamme?

Kram syrran

Ingela sa...

Hej Jeanette!
Två riktiga kompisar har jag haft genom åren Ann-Christin från åk 1
och Monica på gymnasiet. Monica och jag var som ler och långhalm den här perioden och hon var den som var med till Limhamn. Fantastiskt att du kinns. Du var bra liten då! Kram syrran

Jeanette... sa...

Aha, Monica!
Ja, klart jag minns det besöket, det betydde mer än man kan beskriva i ord för mig som litet barn. Jag fick ju träffa dig, min stora syster för första gången!

kram