Bloggintresserade

fredag 18 september 2009

Fredag

... snart fri helg...

Men alltså vilken trög morgon! Nu är det värsta över, själva starten. Dock är det mycket som är "nästan" idag... nästan ljust eller mörkt beror på om man väljer att se det positivt eller känner sig neg. Du gillar ju mörker Eva-Katrine, tända ljus, brasa och att krypa in i varma kläder... liksom lite att ligga i ide...

Själv tillhör jag dom som nästan känner mig fången i ett par strumpor Ann. Som mest känner det som en lång transsportsträcka till när allt vaknar igen, naturen och man själv. Bäst är att stiga upp en sommarmorgon och bara kunna gå ut och sätta sig i nattlinne med en kopp och låta sig värmas av solen...

Det verkar som om vi är ena uppe, men nej, gick så in på Mayas blogg och noterade att denna bloggerska redan varit i farten. (Bloggnörd som jag själv är, eller som Mats ville ha det till när vi diskuterade det).
__________

Ann (7.12): "Morning Pinglon,
 
Lite Lützen och blå himmel skymtar denna morgon, senare idag gräsklippning hos oss. Före det tvätt, lite städ, laga makaronipudding maken beställt till middag vi äter tillsammans för fredagar slutar han ju tidigare, till kvällen blir det revbensspjäll och sallad".

Makaronipudding det var inte igår! Ikväll ska vi köpa en köttbit på Jontes chark... kanske grilla... vädret ser ju absolut lovande ut!

"... Igår var det bara för wonderbart; det vindstilla och det var varmt, soligt med dis, luktade gott och lugnt ute!
 
Nu kommer solen! Svejs!"

Ja, vi reagerade lika Mats och jag på kvällen igår fortfarande så milt att man kunde ha lämnat jackan hemma på kvällsturen.
__________

Idag har jag varit på Stadsbiblioteket och lånat två böcker att välja emellan som högläsningsbok i skolan samt en för egen del. Det roligaste var pratstunden på ungdomsavdelningen med Lina bibliotekarien som bara var en sån där entusiast som verkligen inspirerar till bokläsning. Med tillägget att hon själv var en! Vi vecklade in oss i djupa diskussioner och det var hon som frågade var jag skriver ner såna här funderingar som Nördbegreppet ovan. Det måste läsas av andra menade hon och jag lovade skriva ner det när jag kommit hem.
__________

På bussterminalen träffade jag Joakim läraren för högstadiegruppen på Flyktingskolan. Så kul att se honom igen efter så många år. Ja, han hade långt krull vid den tiden och nu var allt kapat. Har färska hälsningar till dig Lena om du läser det här!
__________

MMS från Ann:




Svägerskan kom med skörd".


MMM vad gott det ser ut!
__________

Festmål i Paradiset grillad fläskfilé från Jontes Chark. Så mört och så gott att det nästan smalt i munnen. Klyftpäror till och Ann en bearnaisesås som Kalle hade handlat på flaska av märket Biggle (serveras varm eller kall, vi åt den kall) Ingredienser: vatten, rapsolja, modifierad stärkelse, äggula, vitvinsvinäger, salt, socker, dragon, kryddor, naturidentisk smörarom, färgämnen E160 a, konserveringsmedel E202, E211. Hur låter det? GOD i allafall!
__________

Helgens planer:

På detta evenamang i Näsum vill vi åka antingen på lördag eller på söndag, kolla gärna på hemsidan:

http://www.gudahagen.se/

Eventuellt blir det lite kräftskiva här i Paradiset på lördagskvällen. Vi får väl se!

Andra planer, om inte vikingamarknad imorgon, Lions loppis en vända och så plattläggning :)

Inga kommentarer: