Bloggintresserade

onsdag 2 september 2009

Äpplen så här mitt i veckan

Godmorgon... vaknade först på egen hand halv 6, mindes sovmorgon, snurrade runt ett halvt och somnade om en timme tills gamla klockradion tjöt...

...klockradion ja en Luxor och säkert en av de första som tillverkades. Vi fick den begagnad av Mats pappa, kanske året var -79!... så klockan var äldre... De flesta funktioner har kapsejsat, inget lyse, radion har tystnat... men den ringer och väcker oss varje morgon. Det "roliga" är att med åren vaknar man så bra själv och ofta vid rätt klockslag!



Vilket påminner mig om vår gamle förstärkare av Märket Marantz så fräck med sina blå lysen (när de fungerar :-D), och på sin tid något av en värsting. När vi träffades sålde Mats och jag våra båda stereo och investerade i denna! Helt klart värt att renoveras därför står projektet i teakbuffén i väntan på Godot.
__________

Hit kom jag... sen plingade det i inboxen, på tal om att vakna denna morgon och so on:

Ann:Godmorgon Pinglon, Vaknade kvart i sex och kunde inte somna om utan gick ner till maken,
__________

... han var precis på väg ner i källaren för att kolla att putsen torkat och kom snabbt upp med andan i halsen och sa att det läcker vatten och knäade under diskbänken för att kolla men det kom inte därifrån, och ner igen och bland alla urtida rör och slangar hitta vi en slang som troligen går ut till Gottfrids hus eller ladugården som spruckit och sprutade ut minidusch av vatten.... så vår rörmokare är kallad och kommer hit när som. Hua, vilket uppvaknande, vaken är jag minsann även utan morgonkaffet, men lättare känsla än november 2005 då vi fick vattenläcka (7 m3 rann ut) i badrummet på delvis gjuten platta där vi bodde förut, månader av tork och rivning och besvär och vårt fina badrum demolerat. Well".

Fy sjutton dito kommer ju alltid som en kalldusch och när man minst anar det! Bara nu Rörböjaren får rätt på det och så kan ni leva säkrare framöver med det nya röret!

__________

Ann: "...Tillbaka till igår; då blev det Äppel Päppel på eftermiddagen!

 





Plockade en hink transparant blanche













... och med julklappen=råsaftcentrifugen gjorde jag äppeldricka, gott!













Kom fram till jag inte hade mer bra behållare eller flaskor så lokala Hagstrandsäpplen i hink står på vänt.












Passade på ta foto på ett okänt äpple här, är SÅ vackert, slätt annorlunda skal om man jämför att känna på andra äpplen och färgerna liksom mjukare, tonade och åt vinröda hållet till, inte riktigt klara än,








... samt det urgamla halvdöda ursöta lilla trädet...







... med vad familjen kallat smultronäpplen som vi egentligen inte vet namnet på, de är små och nätta och smakar smultron, små som för barnahänder liksom :-) Ville visa dig soliga äpplen.






För goda äpplekakerecept kolla samlingen i Pinglans recept.

Anna-Karin:  "Ååhh, vad sugen jag blir på äppeljuice när jag ser bilderna!! Har inte riktigt samma tillgång till äppleträd här i storstan så jag får väl ner till ica en sväng istället :) Puss på er och ha en bra dag! Kramar Anna"

Nämen, välkommen in i leken Anna-Karin va´ kul!!! Vilken dag bär det av för din del till Norrköping? Ta det nu lugnt när du ska köra hem till helgen... kommer direkt till kalaset på lördag?
__________

Vi oljade trätrallen igen på baksidan med trallgrönt, innan höstregnen kommer, och nu är det mer mättat det stackars uttorkade virket :-) Idag grå himmel och fukten ligger som droppar på trallgolvet ute. Tid hos frissan i eftermiddag och skall leta fiskbil, vi har flera istan på olika dagar kommer aldrig ihåg var eller när, efter strömming till morgondagens mål, vi får en Vägga* är det tänkt :-) Mums!
 
(*stekt strömming, potatismos, lingon, hovmästarsås och sallad inspirerad av Wägga Fisk- & Dellikatessrökeri AB i Karlshamn) 

Mittvecka på dig!"

Kul med tanke på mitt val av dagens rubrik :-) Och vad sugen jag blir på sill... det måste vi ha en dag!
__________

Det är Mats "arbetlösa dag" och jag har som sagt sovmorgon... av allt vad det innebär :-)... även naturen andas frihet denna morgon när våra steg drar emot havet. Vattnet ligger spegelblankt och glittrande av solen i morgonljuset. Sanden finkornigt mjuk och orörd denna tidiga dag tills Charlie i yster frihet plöjer fram, forcerar rakt ut i vattnet för ta ett uppfriskande morgondopp.

Det är inte utan att man får användning för "Bengts favorituttryck" ´Carpe Diem´ och ´Cease the day´... Ja, så har terminen kommit igång utan Bengt... och med en ny SO-lärare. Så lätt och så svårt att ersätta en människa på arbetsplatser.

Sitter nu på bussen på väg till stora staden och klottrar på ett löst papper vad jag ska skriva på bloggen. Mats är och hyr ett släp och tänker forsla iväg en hel del hopasamlat ris och annat till tippen och hämta ett lass grus till plattläggning på framsidan. Lite smått som ska färdigställas. Det är fördelen att vara hemma att det blir mer gjort.

Hemma och trött efter en lång dag, ska bli skönt att vara ledig imorgon. Ser nog att det har hänt en hel del på hemmaplan. Men något besök på gamla arbetsplatsen hade det inte blivit... och inget Edvards Bodega heller. Det är Mats gamla favoritställe i hamnen och som dagligen serverar hederlig husmanskost. Jag föreslog imorse att Mats kunde landa där vid lunchtid med sina "gamla" jobbarkompisar och han tände på idén.
Men hade ändå bestämt sig för att det fick bli nästa vecka istället. Ikväll vankas resterna av Flygande Jakob i Paradiset.

Nu kommer snart Snickar Almström och ska kolla på stommen till blivande överbygge på trädäck. Verkade gilla min ritning, började spåna vidare och förklara... nä han höll ju på att lägga ett tak, upptagen där ett tag till... väntade på grejor kanske om inte dessa dök upp i tid... såg allt att han vart sugen att ta sig an vårt projekt något mer kreativt... få använda sin snickarfantasi och glädje... kanske dyker inte grejorna upp i tid :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ååhh, vad sugen jag blir på äppeljuice när jag ser bilderna!! Har inte riktigt samma tillgång till äppleträd här i storstan så jag får väl ner till ica en sväng istället :) Puss på er och ha en bra dag! Kramar Anna