Bloggintresserade

måndag 14 september 2009

Monday och strumpsäsong

... strax redo att gå. Frukosten och kaffet på plats. Mats på morgonrundan med Charlie, jag har precis förberett i hallen till honom. Känner mig inte helt bekväm med att det snart är dags att gå... antydan till snuva och pannavärk...Kommer att tänka på :





Visst är de och den bra? Gruppen är än idag ute och gör konserter.

Förövrigt är himlen rätt blå, antydan till sol denna morgon i Åhus... Påvägen till Kristianstad klarblå himmel och SOL

All my bags are packed, I'm ready to go,
I'm standing here outside your door,
I hate to wake you up to say goodbye.
But the dawn is breakin',
It's early morn,
The taxi's waitin'
He's blowin' his horn,
Already, I'm so lonesome I could die.

Kiss me and smile for me,
Tell me that you'll wait for me,
Hold me like you'll never let me go.
'Cause I'm leaving on a jet plane,
Don't know when I'll be back again,
Oh, babe, I hate to go.

There's so many times I've let you down
So many times I've played around,
But I tell you now, they don't mean a thing.
Every place I go I'll think of you,
Every song I sing I'll sing for you,
When I come back I'll bring your wedding ring.

Kiss me and smile for me,
Tell me that you'll wait for me,
Hold me like you'll never let me go.
'Cause I'm leaving on a jet plane,
Don't know when I'll be back again,
Oh, babe, I hate to go.

Now the time has come to leave you,
One more time let me kiss you,
Then close your eyes I'll be on my way.
Dream about the days to come
When I won't have to leave alone,
About the times I won't have to say:

Kiss me and smile for me.
Tell me that you'll wait for me,
Hold me like you'll never let me go.
'Cause I'm leaving on a jet plane,
Don't know when I'll be back again,
Oh, babe, I hate to go.

I'm leaving on a jet plane,
Don't know when I'll be back again,
Oh, babe, I hate to go.

__________

Ann (8.05): "Sov lite längre, vakna efter 7 lite förvånat minsann :-) Blå himmel och lite vind med 10.5C har vi.
__________
 
Emil visade sig inte igår förmiddag trots att maken åkte ända dit ut och gick lite 'skallgång' i blåsten med Jonas... det får bli fälla med kattmat att fånga in honom med så Jonas får honom inomhus igen och jag hoppas så att Emil stillar sig och hittar trygghet i varmt hus med mat och sovplatser...
__________
 
... Igår blev det ingen promenad, rena höststormen ute som helt förtog känslan trots uppehåll och en del sol. Såg du, jag var tvungen ta strumpor på, ihhhh, det var inte helt enkelt! :-)
Vi åkte och köpte glödlampor bland annat igår, vi stannade och fikade med då maken fick sötsug, han tog ett wienerbröd med bär på och jag en stor fransk våffla :-) ...och jag hittade en girlang, precis vad jag ville ha, måste berätta;
 
Vi har två mindre svarta lyktor som kom med elektriska vaxljus, och en vit lykta och en hög svart lykta, den sistnämnda julklapp från makens syskonbarn och brukar ha dem på trappan vid entrén och nu går vi ju mot mörkare tider igen. Det elektriska vaxljuset, en cylinder i vax och i den monterat liten näpen elektrisk glödlampa med sladd till transformator, vaxet smalt i våras på trappen i solljuset :-) snopet värre. Så kom sommaren utan lykta och nu var det dags igen och min idé om att använda glödlampan med sladd och be maken 'tillverka' ljus i trä åt oss att måla kom till skott i helgen. Så gick jag och tänkte på att sist vi var på Hornbach hade de förra höstens pyssel framme och en 'vippa' med vackra höstlöv i plast och textil, ångrade att jag inte köpte och tänkte att ända dit (Gbg) kan vi inte åka för lite falska löv :-) så vips dök denna girlang upp till min höstidé. Köpte bums igår :-) Den är nog 150 cm lång och kostade 59,90.


 
Strumpsäsong på dig!"

Så absolut fint det blev! Så vansinnigt kul att använda sin kreativitet... till en överkomlig kostnad och det blir så bra!!!
__________

Resultatet på stegen denna första experimentvecka blev sammanlagt 5 mil och 2 km.

E-K: "Va duktiga ni är, har min på mig nu och börjar räkna idag :) ska se till att gå mycket på jobbet :) haha"

Ann (14.31): "... Inte blir de många idag :-) stegen. Vaffö då? Jo, har åkt åkgräsklippare hos svärföräldrarna samt nere vid sjön, tid tar det, många rörelser blir det men ack, inga steg.
 
Vädret härligt även med strumpor på!"

Själv har jag vilat en stund efter tur till havet och stranden... en annan har ju Charlie som asar ut mig. Vi var först en runda nerom Östra Sand, mygg, knott, ekorr och ekoxevägen sedan förbi campingen bara för att observera att många husvagnar nu lämnat platsen, förbi en död minigolfbana, en eftersläntarfamilj som intog dagens mellanmål i sanden, en tokig kattägare som jag inte kunde annat än att spänna ögonen i när hon fick för sig att den prompt skulle bada. Den stackaren verkade helt vettskrämd... för vattnet och sedan jag som kom med en stor hund. Herregud, vilka störda människor det finns!

Idag är jag något hängig men det var ett underbart väder på beachen. Vågorna gick friska, Charlie försökte simma men ertappades av vågskvalpen. Ett härligt och öronbedövande ljud när vågorna slår emot land och kan tänka att vattnet hade en behagligare temperatur just idag.

Strax över 9 000 steg lär väl bli något till att lägga till potten... kan undras var vi hamnar... igår var jag riktigt slö där vann ego minor som du säger Ann.

Eva-Katrine: "Tog på mig räknaren efter dusch idag vid 13.00, så har jag gått 12978 steg :) whooow bra va? :) Gick och tränade direkt efter jobbet idag:) stolt".

Bra jobbat Eva-Katrine och jag hör nog att du även är stolt över dig själv och det är ju huvudsaken. Visst är det väl oxå så att räknaren sporrar till att gå några extra steg... många behöver den där puffen och sen behövs kanske ingen räknare...
__________

Ikväll ska vi ha kasslerlåda. Kokt ris, kasslerskivor, vispad grädde med tomatpuré på en bädd av brynt lök. Sugen blir du hör jag E-K, jadu... Hallonpaj låter inte fel, så du är i bakartagen på cafeét... så lagom lugnt kanske, för direkt då vi ska ta ett litet snack kommer det alltid in en kund (bra för affärerna)

Eva-Katrines kommentar: "Haha ja det är grymt bra för min lön när vi pratar eftersom det alltid kommer kunder då :) Ja men kasslerlåda va gott, hallonpaj är inte gott. Matpajer är det ända i pajväg som går ner i min mage :)".

 

1 kommentar:

Anonym sa...

Haha ja det är grymt bra för min lön när vi pratar eftersom det alltid kommer kunder då :) Ja men kasslerlåda va gott, hallonpaj är inte gott. Matpajer är det ända i pajväg som går ner i min mage.:)

Tråkigt att du känner dig hängig. Hoppas att du inte blir dålig.

Tog på mig räknaren efter dusch idag vid 13.00, så har jag gått 12978 steg :) whooow bra va? :)Gick och tränade direkt efter jobbet idag:) stolt.
Nej nu blir det sängen!

Puss och kram