Bloggintresserade

tisdag 15 september 2009

Antydan till blå himmel, har vi tur blir det lika fint väder idag. Klara för att bege oss strax...

... till frukost ja du Maya, det är den stående filen, flingorna och kaffet. Just idag gapade hyllan till filen tom så då fick det bli kaffe och en macka. Frukost är rätt svårt, tycker jag. Filen är då bäst för den bara rinner ner och kaffet med :-D Men allt är bättre än förr i den vägen, då åt jag ingen frukost precis som många tonåringar.

... rätt jämngrå himmel i Kristianstad faktiskt, klockan har hunnit bli en 20 i 8 innan skolan börjar.

Ann: "Morgondimman de pratade om igår ligger här nu på morgonkvisten medans solen klättrar upp över kullen, och himlen är blå. Lite huttrigt. Kanske har Pinglan användning för vita lurven att värma lilla halsen med på morgonkulan på vägen till jobbet... har ju inte sett foto än...."


... visst ja ... hoppla det får vi fixa!
 
"... Apropå blå, hittade mer blåbär igår står nog skyddat just där och kanske kyligt för elsewhere verkar de vara ett minne blott för säsongen, några skrumpna hittar man här och var, men du, lingon jösses vad lingon vi såg igår när jag och markägaren/maken gick till skogs, på en liten höjd blommade lingonen t o m (götapetter!!) för att kolla skördarens avverkning eller rättare sagt patrullera gränsen mellan ägorna ;-). Före turen i skogen hade jag och maken en säsongsfix... laddade musfällor i tre uthus, urk.
 
Igår var det två månader sedan svärmor lämnade oss. Jag klippte gräs, vattnade utekrukorna och plockade fallfrukt där i tomma huset, suck.
 
Ah, ni pratar frukost du och Mayan. Okey, jag äter inte frukost, sen tonåren, utan dricker frukost. Åt jag på morgonen blev jag illamående. Som tonåring med mera drack jag thé, men så började jag dricka kaffe på en arbetsplats med automat och är fast sen dess :-) och cigarett förståss, men den är ett minne blott sedan förra sommaren :-) Hos oss är det Zoegas som surplas. Vet att jag skall, bör äta frukost och är maken hemma blir det en liten, liten macka han gör till mig. Till honom gör jag som oftast frukost med till jobbet, alternerar mellan Birchers Müsli och Pajalagröt. det kan bli annan gröt eller varm choklad, mest beroende på säsong, varm choklad är ju ingen höjdare en högsommarmorgon liksom :-) Eftersom Birchern och Pajalan lagas i omgång händer det att jag, vuxna mänskan, ibland duktigt tar en sked eller två till frukost... den finns ju färdig :-) det är nog där skon klämmer mest nu. (recept hos Pinglan http://ingelapingelahoppitopp-recepldan.blogspot.com/2008_10_01_archive.html)
 
Så,  nu har dimman lyft, vackert värre ute! Svejs!
__________

Stannade till på Rese och McDonalds för en kopp morgonkaffe efter ett pass på C4 gymnasiet. Brände munnen på varmt kaffe och fortsatte till nästa pass. Såg ett par V:n i skyn med flyttfåglar (lite vemodigt) knäppte av ett foto, återstår att se om det går att skönja några fåglar.



Svårt men föreställ er att de är i centrum av bilden så går det kanske...
__________

Ann: ...Hej, du hade ju ritningen på kommande tak på uteplatsen på bloggen för ett tag sen... skulle visa maken och hittar inte tillbaka, vet du vilken dag det var...? :-)"

... Nä men nu vet jag den 2/9 "Äpplen så här mitt i veckan" :-)
__________

Hemma tidigare fick mess av Kalle som var i stan och kunde åka bil med honom hem redan 12 då jag slutade. Köpte gott fika nya frallor och leverpastej med hem... vilken fest!
__________

En överraskning i brevlådan idag. Vad sitter i DVDn Anna-Karin tror du? YES, CHESS! Tusen TACK!

Promenad längs stranden så klart. Idag var Charlie i tre gånger och simmade korta turer.


__________

Idag vankas det kyckling klyftpotatis, wookgrönsaker samt currysås.

Jo jag vet Ann, det där med kassler... tänkte faktiskt till men vet du det är ju så gott och det blir så sällan numera.

Kvällspromenad med Mats och Charlie nu neråt Östra Sandområdet.

Inga kommentarer: