Bloggintresserade

torsdag 3 september 2009

Torsdag

Godmorgon... idag är det då imma på alla fönsterrutor. Det gick inte ens att se termometern utan att öppna köksdörren... den visade 14 grader nu på morgonen. Antydan till sol... kan bli en fin dag.



Nu även den omtalade Luxorn och "ritning" på plats under gårdagens inlägg :-)... samt Anns bild och text under förrgårs inlägg.

På lördag blir det 25-års kalas för Per-Olof i Paradiset så lite förberedelser väntar idag oxå. Då sammanstrålar klanen Persson igen tillsammans med t.o.m. fler gäster än jubilarens antal år. Det spås regn så det måste finnas en väl fungerande plan hur vi placerar oss då.

Eva-Katrine: "Hela klanen Persson sammanstrålar ju inte eftersom jag är inte kommer :( Men hoppas att det blir en superbra fest och att alla får sjukt skoj".

Trodde nästan du skulle dyka upp för Anna-Karin är ju i Norrköping och väntas hem precis... sen åker ju pappa till Strängnäs på måndag... ingen big surprise alltså :(
Hur har du det förresten kan du inte berätta något om jobb, bostad?
__________

Eva-Katrine forts.: "... Igår kväll hyrde vi män som hatar kvinnor. Snacka om sjuk film om man får säga så. Usch va hemsk den var men ändå så bra. Nu kommer ju snart 2:an på bio, då får man väl gå och se den".

Ja visst är den bra pappa och jag var ju också på bio och såg den när den kom. Den rekommenderar vi alltså båda paren för dem som inte har sett den ännu!

__________

Ann (7.01): "Här har vi disigt och 13C denna morgon. Igår helt oväntat mest soligt och barfota i pirat hela dagen! Problem med Windows Update och support svara och när jag igår gjort deras förslag funkade knappt ingenting, så idag är jag inte vidare beskedlig och väntar samtal från supporten för att reda ut härvan.
 
På digitalt återhörande (förutsätter jag :-D)!"
__________

Paus i operation stryk- och tvätt till toner av Melody Gardot . Härliga jazztoner som inte jag har stött på förut :-). Just nu Pinglans pärlor Cd 1. Till första låten "En sång till modet" med M. Wiehe njuter jag främst av texten!

Ännu ingen sol, inget vidare torkväder ute, har planer på en del handtvätt som jag prompt vill sätta i verket just idag. Ännu ingen torktumlare... men vi verkar ju samla på gamla hederliga maskiner som torkskåpet anno -74...
__________

(9.20) vräker regnet ner i Paradiset... "men önskar man se regnbågen så måste man stå ut med regnet ;-)" vem var det som sa det? ... Dagens förmiddagspromenad nästan en timme i absolut ösregn! Våta, skojar ni? Turen ledde på håll vi inte gått på länge. Ett helt område hade poppat upp sedan sist, är det klokt? 22 nya enplanshus... Man skulle kunna tro att det bara var tokiga hundägare som gav sig ut denna dag... men smattret låg tätt från skjutfältet så vi var i gott sällskap med militärerna. Bredvid dagis hörde vi stoj och stim från barn så de hade också vågat sig ut... samt ett par takläggare högt uppflugna på just ett tak. Något "torkatvättväder" lär det inte bli idag... men kanske kom regnet före helgen? Isåfall inte oss emot :-)!








Ser gott ut men giftiga bär av Kaprifol





Blått och vackert och om jag inte har fel blåeld:


__________

Var inne på Kristianstadbladets webbsida och läste om Gunhild Laurén, hennes begravning som Flickkören uppträdde på om ett ett år har man planer på en minnesgudtjänst
http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090902/FAMILJ/399374384/1032/FAMILJEINDEX/&/’En-stor-pedagog--har-gatt-ur-tiden’
__________

På tal om värdet av att behålla sin dialekt även om det kan ge upphov till missförstånd...

Eva-Katrines kommentar härunder:
"... Jag gick in på 7 eleven och skulle handla dricka. Så sa jag Haj på skånska, och då började expiditen prata engelska med mig för hon tyckte jag sa hi på engelska. Ha ha så fortsatte hon prata engelska med mig, helt korkat. Så sa han I don´t know how you say this, but it´s twenty and fifty Öre. Haha och jag bara okej tack så mycket :)

PUCKON!"

”Dialekterna har en lång historia och representerar en talspråkstradition som är av stort intresse språkligt och kulturellt. Dialekterna är viktiga bärare av vårt gemensamma kulturarv.” Vidare säges att ”det skall kartläggas hur barnens språkutveckling inom dialekten ser ut och undersökas hur skolan skall stödja även den dialektala språkutvecklingen.”
http://www.sofi.se/4851
__________

Ny paus i strykningen högar av tröjor, diskhanddukar, klänningar ligger snyggt travade, nu är det paus igen. T.o.m. då när jag jobbade i tvätteriet på Charlottenborgshemmet under min förskollärarutbildning hade vi tätare mellan pauserna och det är ju faktiskt min lediga dag idag. Regnet vräker fortsatt ner klockan har hunnit bli en kvart i två. Torkskåpet går högvarv och jag för högvarv.
__________

Klockan har hunnit bli halv 4 och en tveksam sol börjar ge sig till känna... en kvart sedan samma visa igen kvällspromenix mellan skurarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hela klanen persson sammanstrålar ju inte eftersom jag är inte kommer :( Men hoppas att det blir en superbra fest och att alla får sjukt skoj. Inga äckliga onyktra personer i min säng. Bara mina syskon, okej?!:)

Vad gör du idag på din lediga dag?

Jag vaknade precis. Har sovit så djupt och skönt i natt. Underbart!

Igår kväll hyrde vi män som hatar kvinnor. Snacka om sjuk film om man får säga så. Usch va hemsk den var men ändå så bra. Nu kommer ju snart 2:an på bio, då får man väl gå och se den.

Hoppas att solen snart skiner i Åhus och ni får mer än 14 grader.

Puss och kram

Anonym sa...

Jag gick in på 7 eleven och skulle handla dricka. Så sa jag Haj på skånska, och då började expiditen prata engelska med mig för hon tyckte jag sa hi på engelska. Ha ha så fortsatte hon prata engelska med mig, helt korkat. Så sa han I don´t know how you say this, but it´s twenty and fifty Öre. Haha och jag bara okej tack så mycket :)

PUCKON!