Bloggintresserade

torsdag 24 september 2009

GRATTIS

... Anna-Karin. Det är din dag idag! Föddes gjorde du när det var Brittsommar och klockan var 4.50 på morgonen. Jag minns det som igår, men vi har hunnit uppleva rätt mycket tillsammans och på varsitt håll sedan dess. Och inte att förglömma har du varit en av våra underbara solstrålar!!!! Men den första strålen var du och du "lös" in i vareviga vrå och uppfyllde hela vårt hem som på den tiden var Lyckebacke. Ett absolut passande namn!

Vi ses lilla Fia-Lotta här i rosa och halmhatt! FNISS!



Min farmor brukade alltid säga att Anna-Karin och jag är så lika, att det var något med ansiktsformen... och nu ser jag det... men det sitter i ögonen och leendet också, tycker jag. Lilla rara Anna-Karin brukade hon säga!

Eva-Katrines kommentar: "Va gulliga ni 2 är då :) haha. Ja va söt hon är min syster yster. Hoppas att ni får det mysigt ikväll och att det blir en grym middag. Nu ska jag störa min syster med ett grattis :)

Grattis Anna kakka
Puss och kram skumbanan"

Ja en riktig liten spjuver. Minns ni att jag har berättat om att hon tog hand om sina 3 småsyskon samt våra 2 hundar när jag fick ett helt fönster över mig? När jag ser henne idag på det här fotot tänker jag, hur är det möjligt när man inte är större?... Det blev ju nödvändigt och självklart... säkert därför syskonen än idag är så tighta och värnar om varandra!

Anna-Karins kommentar: "Tack så mycket, vilken fin text mamma! Ser fram emot att träffa er i kväll!! Puss"


För dig Anna-Karin och för pappa väljer jag idag Ted Gärdestad det var på pappas önskemål. Ler till när jag upptäcker att även dagens låtval delvis syftar åt våren till...



Anns kommentar härunder: "Haré äran till er förstfödda :-)"


Idag är Mats ute på grustäkten i Fjälkinge för att skaffa mer material till dokumentation. Själv har jag hängt ut tvätt, satt på en ny maskin. Laddat diskmaskinen, plockat fram stryktvätt och förberett köksfönsterna för puts på insida samt dona med fönsterbrädan.

Höll på att glömma att solen skiner idag!



Ann: "Solen klättrar upp bakom kullen och ljuset rinner ner mot sjön, härligt, har ju haft dimmiga morgornar mest sista tiden, eller gråmulna. Men du, så mycket höst det är! Så plötsligt! Nu vill jag inte vara utan strumpor :-)"

Samma här märkte att jag tittade till då en kvinna på bussen kom i bara sina slippers igår. Andra t.o. m. med sina kanske nyinköpta stövlar :-)
__________
 
Så flott!! Taket på uteplatsen! Wow! Undrar om du vill ta en bild så att anslutningen mot garaget ovanifrån mer syns, kanske kan Masse stå på stol vid tillfälle, så du inte vimlar och svimlar, lång som han är kanske han räcker ovanför :-)"

Vet du det är redan gjort! Skickar via mejl till er som nu är särskilt intresserade Ann och Micke.
__________
 
"... Fniss, du är sugen på soppa å pannisar... igår lagade jag min köttfärssoppa, en mumsig matig rackare mamma för nån evighet sen visat mig på från recept från hennes jobb (vårdhem) om typ 100 portioner vi fick räkna om :-) Och stekte på din Mayas pannkakor gjorde jag med! Så idag äter vi (maken på jobbet, jag hemma) köttfärssoppa med pannkakor med lönnsirap, vickén fest :-)

Anns mammas jobbs soppa evolutionerad till "tar vad man har"
4 port

ca 400 g köttfärs
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
(kryddor)
2 morötter
4 potatisar
2 msk tomatpuré
(2-4 msk ketchup)
1 liter vatten eller buljong
(2-3 dl andra grönsaker)

Stek köttfärsen i gryta, tillsätt vitlöken. Skala och strimla morötterna och
potatisen rätt så grovt (ev andra grönsaker skärs i lämpliga bitar). När köttfärsen är
rätt hårt stekt tillsätt tomatpuré (och ev ketchup för den som önskar) och
en liter vatten/buljong, låt koka upp och tillsätt morötterna och potatisen
samt andra grönsaker och salt eller kryddor efter smak och låt puttra tills
grönsakerna är kokta men har lite tuggmotstånd.

Tips på ' ta vad man har';
blomkål
fänkål
andra rotfrukter
mixade grönsaker från fryspåse
örter
lite pastastjärnor






Basen är köttfärs, strimlade morötter och potatis samt tomatpurén, sen kan
man fylla ut med vad man önskar eller råkar ha tillgång till och krydda efter behag :-)
 








Gör gärna stor sats då den går utmärkt att frysa in.



Ser verkligen mustigt och gott ut. Sugen blir jag idag igen. Soppa är ofta underskattat! Dessutom verkar denna soppan lika enkel som genial... lite "Man tar vad man har".

Haha, det blev soppa idag igen kylskåpsrens, 2 kotletter som jag strimlade och så följde jag din beskrivning

Du är en fena på mat Ann. Den soppan rekommenderar jag då! Den lägger jag till samlingen där även morot och potatissoppan ingår!

Lånar ditt recept Maya och hänvisar samtidigt till din blogg på adress :
http://mayashideout.blogg.se/

Maya´s Klassiska pannkakor För 10 personer.
Mmmm smakar fortfarande lika gott som när mormor gjorde dem!
Bästa med detta receptet är att det aldrig blir klumpar i smeten!

Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
4 ägg
6 dl Mjölk
1 msk socker
Nypa salt
Smör

Gör så här

*Knäck äggen i en skål och vispa dem luftigt
*Tillsätt mjöl lite i taget, vispa.
*Späd med mjölk och fortsätt vispa.
*Tillsätt socker och salt.
Grädda på medelstark värme

Servera med bara socker eller grädde/glass och sylt.
Mums!
__________
 
Märkligt, maken också krasslig igår, kände sig varm och klen, fick tablett och bättre framåt kvällen och idag. Hoppas din Masse åsså är bättre.
 
Soppedag på dig!"

Nu har Mats slutat efter en förmiddag med regn och kyla ute på grustaget. Kom hem rätt frusen och fick en tallrik av den goe soppan "Hon är då en duktig på att laga mat Ann"... och visserligen var det ju jag som kört ihop ingredienserna men efter dina instruktioner. Det passar mig att inte hålla på att mäta och räkna om, utan man lite tager vad man haver. Jag har ju svårt att omvandla och med siffror som bekant.

Tack för du påminde mig min fina och sköna POM-POM har åkt på, tror faktiskt att jag ska stryka lite till, sedan dyker jag en stund minsann!

Surfinghörnan och rastat av oss rejält inför kvällen.

Havet har dragit sig tillbaka rejält...:



... och i sanden finns massor av äckliga maneter:



Ikväll bär det av till Malmö för att uppvakta Anna-Karin. Beslutar oss för att Charlie ska få följa med. Det blir för många timmar annars.

Han skötte sig jättebra, fixade t.o.m trappor upp och ner till 5:e våningen... nästan bättre än en annan faktiskt. Usch för att bo så utan hiss... bara tänk att bära upp varor och dito...

E-K det vankades grekiskt pappa och jag tog souvlaki, Johnny och Anna-Karin mousaka och Karl-Mikael någon köttgryta. Jättegott (men ändå inte som i Strängnäs på den där resturangen E-K). Idol tittade vi på såklart nosade på spelet A-K fick av K-M "Galenpanna". Som final marängsviss och sedan dags för hemresa imorgon jobbedag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Haré äran till er förstfödda :-)

Ann

Anonym sa...

Va gulliga ni 2 är då :) haha. Ja va söt hon är min syster yster. Hoppas att ni får det mysigt ikväll och att det blir en grym middag. Nu ska jag störa min syster med ett grattis :)

Grattis Anna kakka

Puss och kram skumbanan

Anna-Karin sa...

Tack så mycket, vilken fin text mamma! Ser fram emot att träffa er i kväll!! Puss