Bloggintresserade

fredag 25 september 2009

Fredag

Ann: "Det var stjärnklart när jag la mig igår, tänkte att de blir kallt under natten och solljust till morgonen :-) Men icke, det var övervägande mulet när jag slog upp mina blå".

Godmorgon på er! Ännu mörkt ute i Åhus när Mats är ute en runda med Charlie. Vi känner oss alla tre dagenefter. Charlie brukar vara den piggaste, men låg helt pall vid frukosten. Blir nog skönt att få vara för sig själv en stund då vi ger oss av.

Ann: "Åh, lite dagen efter i Paradiset, var det doteras kalas som tog ut er :-) om Charlie var med som premiär förstår jag att både han och ni är slut idag med :-) Hur många år firade A-K tro?"

Om jag säger så var det inte jämnt, men nästan! Idag är Anna-Karin och Johnny påväg till Scottland. A-Ks överaskning, han trodde att de skulle på weekend i Köpenhamn :-)

"... Dom duggar tätt er familjs födelsedagar nu :-) kul med lite småfest i vardagen!"
Javisst är det så mycket att fira just nu. Vi har alltid gillat att fira hos oss utan att för den skull göra det så märkvärdigt. När barnen var små firade vi även namnsdagar med en god kaka från kondis eller att de själva fick önska något speciellt.

Men idag är det fredag... och äpplemarknad i Kivik i helgen. Det hade varit skoj att ta med er på den Ann. Vi har pratat om det löst tidigare att vi skulle höra med er... men på något underligt sätt var vi inte riktigt med det här året... läste att det nu var dags i en tidning påväg till Malmö på kvällen. Det brukar vara ännu en mysig tillställning med artister, hantverk, äpple i alla former för öga och gom bl.a ett enormt äpplekonstverk provsmak, visning av fabrik m.m. I år är det Lasse Kroneér som är konferensier, Danne Strålhed, Dan Hylander, Rockis & Poppis som äntrar scenen. Något som ni har varit på ... upplevelse?

Ann: "Nämen så gulligt av er, Kiviks marknad, jag var där en gång som barn, har en röd hushållsvåg jag vann som minne, fast det är kanske inte detsamma som Kiviks äppelmarknad? Tror inte maken varit i närheten faktiskt. Våra förra goa grannar åkte varje år till musteriet och vi fick av någon okänd men glädjande anledning alltid en korg eller ett träflak med olika muster av årets skörd, burkar och gottgott av dem när de kom hem :-) Vi har pratat om att åka, men inte kommit nån vart mer".

Ska vi kanske åka dit tillsammans så får ni samtidigt se hur vi har det? Vad tycker ni? Vi har ju övernattningsmöjlighet om ni känner för det, även om det nu blev spontant och impulsivt och vid ett ostädat tillfälle osv. Men finns det hjärtrum så finns det stjärterum!" Fundera och återkom! Jag ska kolla programmet när jag kommer hem. By the way, det är Kiviks äpplemarknad!

26-27/9 på Hamnplan i Kivik

Lördag
10.00 Äpplemarknaden öppnar
11.15 Invigningsprocession från Kiviks Torg–Hamnplan
Tomelilla Ungdomsorkester med drillflickor och barn från Kiviks förskola
11.30 Avtäckning Årets Äppeltavla
11.45 Tomelilla Ungdomsorkester spelar framför Äppeltavlan

12.45 Danne Stråhed med band
13.45 Äpplets Hus Guldäpple 2009 delas ut
14.00 Rockis & Poppis underhåller barn och vuxna
15.00 Sanna Nielsen med band
15.45 Final

Söndag
Konferencier: Lasse Kronér
10.00 Äpplemarknaden öppnar
11.15 Öppningsprocession – Tomelilla Ungdomsorkester med drillflickor
12.00 Rockis & Poppis underhåller barn och vuxna
13.00 Danne Stråhed med band
14.00 Dan Hylander med band
15.00 Sanna Nielsen med band
15.45 Final

• Sveriges största Äppeltavla av konstnären Emma Karp Lundström
• Provsmakning och sortbestämning av olika äppelsorter
• Fabriksvisning båda dagarna på Äppelriket Österlen mellan 11.00–15.00
• Äpplets Hus, (vid Kiviks Musteri) öppet 9.00–18.00.

ENTRÉ ÄPPELMARKNADEN
Vuxna 60 krAdress: www.applemarknaden.se/index2.html
__________


  
Tummen upp hälsar maken som kollade fotona igår kväll på bygget! Bara en liten sak han undra över, men hade nog svaret själv - 'solstrålarnas' överkant/del ligger utanpå takstolen medans nederkanten är dikt an mot halvmånen och underliggande regel, alltså skillnad vertikalt uppe och nere (ovantakstolen har sin vertikala grad medans underliggaren med halvmånen för förskjuten en regeltjocklek), han tänker att ni ville ha strålarna mer utåt, synliga och strålande än vad han gjort typ per automatik i praktiken :-) Spännande se resten, och er lilla taklagsfest ni måste ha när det är klart glöm inte hålla på traditionerna :-)"
 
Ljudlänkarna får vänta tills jag är hemma samt att kolla in din utmaning härunder Jeanette!

Till middag torskfilé i ugn tillsamman med goda grönsaker, svamp samt grädde. Serverat med pressad potatia och ett glas vitt!

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Jag har gett dig en liten utmaning! Du ser på min blogg vad du ska göra. Skriv 10 saker om dig själv och ge sedan utmaningen till 3 andra som har blogg!

Kram Jeanette