Bloggintresserade

fredag 11 september 2009

Knopfler och Clapton

... i en skön blandning då de uppträder i London på Nelson Mandelas 70-årskoncert 1988:





Upplev energin, koncentrationen och glädjen när dessa båda herrar möts med sina gitarrer... kolla bara deras ansiktsuttryck där kan man läsa att de får utlopp för sina sinnen och vi får vara med och från första parkett, lyssna och njuta... i senare delen av Sultans of Swing.....................

Den 21 april 2008 var Mats och jag på Löfbergs lila i Karlstad och var med om en koncert som heter duga! Det var Mark Knopfler som uppträdde och så här skrev jag efteråt på min blogg:

"Ljuset i den enorma arenan släcktes, strålkastarljusen riktades emot scenen, finstämda toner började ljuda ut emot publiken. Ännu fortsatte eftersläntarna välla in fördröjda kanske av den efterlängtade "sommarvärmen". In kom artisten med sitt följe och så följde ett par timmars absolut njutning. Tonerna letade sig bokstavligen ganska snart in i oss åhörare så till den grad att alla eventuella tankar blåstes bort. Musiken och vi var ett. Den berörde och var som balsam för själen. Sannerligen konst av högsta klass. Man kunde se och känna hur publikhavet gungade i takt med musiken, hur många satt med trummande flinka fingrar emot sin kropp för att förstärka känslan. På något underligt vis var det som om tonerna fortplantade sig i oss alla och stannade kvar där tills allra sista tonen ebbade ut. Det var då publikens applåder riktigt tog vid... ett försök att förlänga hålla kvar det magiska ögonblicket. Mark och hans musiker bjöd på hela fyra extra nummer. Det var som om vi alla hade lika roligt och svårt att sätta punkt".

Inga kommentarer: