Bloggintresserade

tisdag 1 september 2009

Det bästa med dagen

blev Flygande Jacob... vaknade tidigt halv 5, en timme innan klockan skulle ringa. Låg och drog mig en halvtimme före morgonbadet. Frukosten avnjuten och har hunnit stryka Mats skjorta som han kom på han ville ha idag när det bär av till Jönköping.

Kalle ledig idag.

Kan undras om det ska bli fint väder idag. Enligt väderleksrapporten ska det det... och mycket riktigt redan 7.10 när jag satt på bussen började solen lysa här!

E-K: "Jag var också uppe tidigt idag, kunde inte sova. Kanske ivrig över jobbet".

Ska bli kul att höra mera sen om hur du har haft det och vad du gör där!!!

... Hörde också på vädret i morse att ni ska få super fint väder, upp emot 27 grader. Lite avis".
__________

Ann (7.47): "Väntar fortfarande på det utlovade fina vädret! Kanske... kan man ana att himlen skiftar i mer blått... :-) Fast inte så pjåkigt igår trots att vi knappt fick se solen, det var uppehåll hela dagen och varmt, på eftermiddagen kunde jag barfota bara klädd i piratbyxa och piké utomhus rensa rabatterna i lugn och ro på vissna såpnejlikor, tre skottkärror blev det ;-)

(8.08): Däåå, solen är här!!! :-) ... (11.09) Fortsatt soligt och redan 24C :-)"
__________



... Rensar mobilen och hitta... från svägerskan - "Egen zuccini ;-) "







Intressant:

"Koll på maten med webb och sms Ica lanserar nu en ny kunskapsbank om matens innehåll. Med hjälp av ica.se eller en vanlig mobiltelefon kan kunderna från och med nu söka information om tillsatser och E-nummer.
- Vi ser ett behov av mer information till konsumenterna om tillsatser och produktkvalitet. Med den nya tjänsten gör vi den här kunskapen mycket lättillgänglig. Vi har strävat efter att göra informationen enkel och lätt att förstå, säger Lena Sparring, chef för produktkvalitet på Ica Sverige. Kunderna når tjänsten på ica.se eller genom att sms:a ett E-nummer till 71 422. Den tjänsten kostar som ett vanligt sms. (FL-Net)"
Källa: nyhet@mailbox.se

Vidare dagens METRO som annonserar om Mats-Eric Nilsson författare till "Hemlige kocken" i ämnet ´Vad är det vi äter?´ den 22 september klockan 19-21 malmo.se/katrinetorp ... vilket fick mig att undra om han inte kommer på närmre håll under hösten;... Torsdag 1 oktober kl 13:00 Även kl. 18.30
Föreläsning: Mats Erik Nilsson; Om tillsatser i mat
Plats: Kristianstad, Konserthuset, Stora salen

Ann: "Hallå tjejen, jamen så himla kul du kan gå på hemlige kockens föreläsning! Hoppas du har möjlighet, jag hade mer än gärna gjort dig sällskap!

 ... Just nu ett e-nr-fritt bröd i ugnen, testar ett filmjölksbrödsrecept utan bikarbonat, bara bakpulver (...fast bakpulver har kanske ett e-nr, men isåfall en av de befogade att använda :-), idag för jag har haft ärenden istan och hinner inte jäsdeg idag :-) Luktar gott :-) http//: freeservers.com/filmj.htm

Åh vad gott det ser ut. Sugen blir jag, hade varit gott till kaffet nu!

Ann: "... Tur det blåser ute för det är rackarns varmt nästan klibbigt :-)
 
Go solig eftermiddag på dig!"
__________

Hett tips i dagens METRO:
Föreläsningar på nätet en Amerikansk satsning med utbildning i videoformat från samarbete mellan ett antal universitet. Ämnena;Biologi, kemi, data, ekonomi, maskinlära, entrpenörskap, historia, lag, litteratur, matematik, filosofi, fysik, politisk vetenskap, medicin, psykologi...

Länken? ; http://www.nanok.com/flb/
__________

Med tanke på vad du skrev igår Cissi angående vägval vad gäller jobb eller i livet läs dagens METRO sidan 14. (klicka på artikeln så blir den läslig):



Läser sedan dagens Horoskop för LEJONET om ett val som jag ställs inför och som startar mina funderingar. Den bästa lösningen? Helt annorlunda än mina tankebanor...
hmmm.
__________

Idag har Kalle och jag gjort Flygande Jakob utan nötter och med svamp. Så gott!

Maya: "Flygande Jakob det va längesedan...kan ha det någon dag! Hoppas att allt är toppen annars".

En Askenturnering så klart, som Kalle vann idag (Ego igår), en kvällspromenix snäpp tre blev det med Charlie och nu väntar en kopp kaffe och sedan bingen!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde också på vädret i morse att ni ska få super fint väder, upp emot 27 grader. Lite avis.

Jasså ska pappa till Jönköping idag, det visste icke jag. Så då blir det du och kalle som myser i em. Hoppas att han går in till Charlie idag så han inte river huset :)

Jag var också uppe tidigt idag, kunde inte sova. Kanske ivrig över jobbet. Hehe!

Puss och kram

Maya sa...

Flygande Jakob det va längesedan...kan ha det någon dag!
hoppas att allt är toppen annars.
Kram