Bloggintresserade

söndag 13 september 2009

Söndag


...redan... Sov till på morgonen, klockan var 8 när jag vaknade och tog ett bad. Det har regnat i natt och dropparna från buskarnas blad hänger kvar så länge de orkar. Luften är dimgrå. Har inte en susning om det kommer att hända något idag, har inte ens ätit frukosten än... men då tilltog regnet igen och nu öser det ner.

Bilden tagen i Ovesholm tidigare i sommar av Anna-Karins Johnny. Se fler av hans bilder bland mina favoritadresser.


__________

... Bladar i gårdagens Blad lösnummer 25 kronor... lika hutlöst pris fortfarande... att de inte skäms säger jag bara!!!

... ser då av en rubrik att Åhus ska få en egen visfestival den 31 juli 2010 och målgruppen är vuxna musikintresserade! Vad spännande!!! Andreas Axelsson och Janne Bark är de som har dragit igång det hela. Just nu raggarde ihop kända artister och det är inte utan spänning man inväntar programmet som väntas vara klart för att presenteras om ett par månader... Och det är knappt så man tror det är sant... det ska vara GRATIS
__________

Ann: "En skur på arla morgonkvisten fick vi, helt oväntat. Enligt lokalvädret skall vi få övervägande soligt och omkring 15C med nordlig vind idag. Vind det har vi redan ser jag. Solen väntar jag på :-) ser den mellan molngliporna minsann.
 
Du, jag tror det är nåt vajsing, efter duschen igår kom byxa på, dagen gick med göromål hit å dit och framåt eftermiddagen kolla jag stegräknaren... stod bara på nåra hundra!!!? Gick och räknade steg, kollade och den noterade typ 3 steg och jag gick 10, noterade kanske 8 steg och jag knata 30... så den gillade nog inte att sitta på den byxfickan (mina vita jeans) även att jag försökte ändra och kolla. När jag la den ifrån mig igår vid nattadags stod det 3 187?!?! Hur fel som helst, vet jag gick mer än torsdag (latdag) och mindre än lördag (grejdag)... Så jag får hålla ett öga tror jag då och då...
 
Avrapporteringen söndag, skall det vara inklusive söndag eller? När tycker du?"

Låter ju bara för knäppt om den skulle reagera olika på skilda färger och jeans Vad är det för trams. Vi gör ett nytt försök tycker jag annars får vi minsann gå in på apoteket... där jag köpte dem. Varför inte söndag kväll hädanefter så skulle vi ju kunna räkna samman vad vi har gått och se hur långt vi har kommit! Även om det hade varit roligast att gå tillsammans är det ju ändock inte det vi gör!
__________ 

forts Ann: "Här går diskmaskinen, tvättmaskinen ångar makens ljusblå favoritkofta fräsch efter gårdagen och jag småtinar nötkött till dagens rätt och....

... maken åkte innan till Jonas. Emil lille gick ju ut efter en vecka inomhus hos nya husse, och... har visst inte kommit in sen dess! Jonas sett honom första tiden, sen inte alls, maten ute på verandan äts upp och han ringde i veckan. Vi blev så oroliga, nu har Jonas sett honom han bor nog i ladugården eller så, men Jonas vill ha in honom, och prata om att inte gå ut på länge och kanske bygga kattkoja så som hundarna har hundkojor för att vänja honom och inte försvinna så... det är så mycket katt i Emil, har alltid varit, och vi hoppas att säsongen med kommande kyla kanske kan vara behjälplig att lättare få Emil inomhus... nu är maken på väg dit för att träffa Jonas lite, och locka på Emil, vi tror att han känner igen makens röst bättre liksom, samt en burk makrill i tomatsås som lockbete :-). Funkar inte detta återstår att inte mata fritt ute utan ladda fälla med mat och få in lille Emil på det viset... lille kissen. Samvetet gnager i en"."

Ja, katter väljer ju människor... Emil visar ju rätt tydligt att han valt bort... Tyvärr spelar det kanske ingen roll hur mycket Jonas än "gör sig till" (förstå mig rätt). Han önskar en sådan katt... där inte Emils personlighet stämmer överrens. Det blir liksom inte på hans villkor. Emil känner inte igen sig han längtar efter något han saknar. Ångrar ni er? Har ni möjlighet att ordna det på något annat sätt? Möjligen accepterar Emil framöver "sitt öde", vad tror du? Han accepterade ju er efter det han varit med om!

Ann: "Vi är nästan säkra på att det som stör Emil, är hunden, inte Emils grej... Frökenhunden som är inne alltså på kvällar och nätter mest. Tror Emil skrämde slag på sig själv för inne hos Jonas med gos i soffan skulle Emil hoppa över Jonas knä och gossa ner sig jämte och landade gott och mjuk... på hunden som låg där, Emil som en pil iväg när han upptäckte att det var hund inte soffkudde.... fniss.
 
Emil bångstyrig trotsåring liksom kattig :-)
 
Jonas är nog så rätt en person kan vara, han är djurvän ut i fingerspetsarna, hundar, katter, fåglar (föder upp) och har hand med djur det är bara Emil som inte är van, inte vid hund och inte vid... vad skall jag säga, van vid konsekvent husse.
 
Jonas har lugna, stadiga, pålitliga och lyckliga djur, frågan är om Emil klarar av att ändra sig och förstå friheten i det livet :-)
 
Vi är ju alla olika. Även djuren :-)"
__________


"... köksgöromål och när maken är tillbaka äter vi (kanske strimlad biff med nudlar tror jag) sen till Smålänningens marknad, bl a efter glödlampor och sen hemma byta lampor ute, nåra skall få sådana med inbyggd sensor, och kanske promenad på maten :-)"

Iiihh!

Med facit i hand; en utfärd söderut by car blev det minsann. Målet var Qvesarums byggnadsvård...



Vädret var inte det bästa som ni ser, jämnmulet och det regnade stundtals rätt bra



Radion på för fullt ... och vi skrålade i kapp med den, rätt som spelade de vår låt Stones Angie. De gick varm inte minst den sommaren då vi träffades året var 1976 och jag en kompis från Hässleholm jobbade på Kollo här i Åhus. Städade gjorde Mats mamma Laila och på den vägen var det

Idag drygt 30 år senare befann vi oss här i bilen på vischan still in love. Tankeöverföring... det hade varit gott med något sött en god kaka sa plötsligt Mats. Jag nappade kvickt för det var ju det jag precis tänkt...

... Vi startade med Äpplekaka och vaniljsås och en kopp kaffe inne på fiket i Qvesarum. Det var då jag såg Vespan en exakt likadan som den far hade i Oberöd och som jag körde. Bredvid stod en riktigt gammal transistorradio. Wow!... och den här golvljusstaken... jag hade ju lovat dig Eva-Katrine att hålla utkik efter en visserligen silvrig. Men denna är väl lika snygg? (niohundrafemtio pix gick den lös på)



Känner du igen dina öglestolar?
Bakom ljusstaken en AGA spis "tuff som en AGA spis" och det stämmer visst :-)



adress för den intresserade www.qvesarum.se
Oh vad mycket snyggt det finns...

Tex. den här häftiga bordsljusstaken som inte gick av för hackor (eller gjorde den det en rätt rejäl, om inte jag missminner mig 750 kr):



Jag kan se den mitt på matsalsbordet. Hade varit häftigt som adventljusstake...

På tal om matsalsbord vad tycks om det här?



Spelar ni Schack Ann? Både Mats och jag blev stående och sa nämen Åhh!



Se bara Eva-Katrine hur golvljusstaken gör sig tillsammans med en svart flygel. Där kunde du sitta och spela, bara tänk...



Anns kommentar: "Bevare mig vilken vacker golvljusstake!!! Schackspelet var ju en höjdare med, dock... det är en av alla saker jag inte kan... spela schack, minsann :-)"

Nä inte jag heller faktiskt och det vore ju klart en förutsättning. Mats och Kalle kan däremot grunderna... men vi har ett gammalt bordsbräde med träfigurer. Ärvegods på Mats sida!

Kolla längst bak till höger så ser ni den lilla tuffa hunden som har grävt sig ner i golvet

Eva-Katrines kommentar: "Jadu det var verkligen en fin ljusstake och flygel. På vår bakgata ligger det en Yamaha flygelbutik. Jag blir helt salig.

Ljusstake får vänta lite tycker jag. Kanske framåt tiden i denna höst, när det börjar bli mörkt och ruggit :) haha. Nej nu ska jag fortsätta softa i soffan. Erik och jag har varit onyttiga och ätit pizza och legat framför tvn hela dagen. Så nice!"

Walkover med andra ord! Men Ann och jag har sammanlagt travat plus-minus 5 mil och 2 km... "inte illa pinkat" som uttrycket säger!

Vilken tuff lanterna!





Åkte hem med en trasmattebok, däri fanns beskrivning på en snarlik matta som den jag hade på mitt barnrum på Västerbogatan! Nostalgisk bli jag!... samt något mer men hemligt!
__________

En vända om Höör... fd. Bilema numera City gross.


Vi påväg in i Åhus med det soliga vädret .

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jadu det var verkligen en fin ljusstake och flygel. på vår bakgata ligger det en Yamaha flygelbutik. Jag blir helt salig.

Ljusstake får vänta lite tycker jag. Kanske frammåt tiden i denana höst, när det börjar bli mörkt och ruggit :) haha. Nej nu ska jag fortsätta softa i soffan. Erik och jag har varit onyttiga och ätit pizza och legat framför tvn hela dagen. Så nice! Puss och kram

Anonym sa...

Bevare mig vilken vacker golvljusstake!!! Schackspelet var ju en höjdare med, dock... det är en av alla saker jag inte kan... spela schack, minsann :-)

Ann