Bloggintresserade

onsdag 16 september 2009

... morgonfilen och kaffet på plats... glanade precis neråt havet ser hur solen kämpar sig upp på himlafästet:Som ni ser har ännu inget hänt på takfronten... men hoppas att jag får anledning att återkomma framöver.

Mats ledig "arbetslös" idag på min fd lediga dag och vädret ser ut att bli finemang... skönt för honom. Lite synd att vi på vår arb. plats inte fick vara lediga på onsdagar längre dock. Onsdagar är ju den dag som försäkringskassan brukar förespråka som ledig dag vid sjukskrivning.

Ann: " Morron lilla du,
 
Lite slaget vid Lützen också denna morgon, men inte kondens på rutorna tacknämligt nog, ser bättre då :-) Solen börjar klättra upp och vi har 3C.
 
Igår kväll, låg hela sjön som en spegel... så vackert och så märkligt, såg inte ut som en sjö alls utan som skogsvidd med en dal... aldrig sett innan, faktiskt inte maken heller som ändå är uppvuxen här.
 
Kommenderad till Af-möte igår eftermiddag, om deras nya direktiv om coacher och praktik, några andra medel har de inte denna lågkonjuktur. Praktiken betalas via Fkassan inte Akassan men kostar den livegne stämpeldagar framgick bland annat".

Man blir så trött, tyvärr nästan resignerad utom när det drabbar den egna kassan mer än den tål. Klart de har räknat ut att tjäna en hacka och så klart på de svaga i samhället. Lättare att slå på den som redan ligger än att ge sig på de andra. Märks och hörs mindre.

Ann: "... Vitkål och rotfrukter på tillbud i matbutik och köpte en hel del. Och katterna var nog extra glada när matte kom hem med 10 kg torrmat :-) man fick en fodertunna på köpet på Granngården. Köpt 4 kg-påsar ett bra tag av denna hårbollsmat som är så bra för våra katters magar men de tar ju slut rätt fort så nu bidde det ordentligt med storsäck.

 
__________

Klart ni kan äta kassler, ville bara stämma av om 'Hemlige Kocken' fanns kvar inom dig som medvetande och det gjorde det ju, fanns kvar :-) Vi 'tillsatsade' igår kväll, thé och mackor och mumsig mjukost med s k baconsmak :-) Gott var det, medvetna var vi :-) samma här, intas bara sällan numera :-)".

Lite så är det faktiskt man tänker till, men ibland så måste man bara göra undantag. Det är så mycket att det knappt går att freda sig från allt onyttigt!
__________
 
Såg du musikat igen på bloggen, vad tyckte du om Susan Boyle-länken du fick häromdagen? Rolling Stones :-) "
http://perezhilton.com/category/susan-boyle/


Susan Boyle är jätteduktig det är bara det att det blir svårt när andra ger sig på Stones låtar... Bette Middlers version av Beast of Burden är den enda som jag t.o.m gillar bättre än originalen :) ska se om jag hittar den och lägga den här ovan... sen är det en mörk tjej som brukar köra dem som oxå är i vår mening helt fantastisk... men vad heter hon... få se...

"... Apropos fina Fait Accompli, är inte den med på Svensktoppen den ock? Som Åhus-låten :-) Go'a bitar för dig :-)"

Om den är med på svensktoppen vet jag inte men Mats och jag var i Göteborg och dansade till BAO på gammeldags lövad bana i Scandinavium. Häftigt!
__________
 
"... Har du fått jobbschemat spikat nu med halvdagar och ledig dag, blir det en heldag var vecka denna termin ock? Tänker lite på vad du sagt om jobb och på min senaste chef hon sa 'ja, vad gör man inte för brödfödan' :-D med glimten i ögat".

Visst det är spikat med en ledig dag, lång onsdag samt resten förmiddagar :-)

Eva-Katrines kommentar: "Hoppas att din långa dag är bra idag. Jag sitter och slappar framför tvn innan jobb :) Har börjat planera Eriks födelsedag också. Det är dock ett tag till men det är fan svårt att planera. Men nu fyller snart A-K år också :)"

Ja du nu har vi löst dina paket A-K. Spännande?

_________Jag tolkar detta som att det är Emil som nu har kommit in i den goa värmen. Ser rätt nöjd ut med det men visst också som att han saknar något som han nu har förstått inte längre är möjligt!

Ann: "Detta är vår Minus också kallad Gubben :-) Helröd.
Emil är vitröd... :-)"

Jag är nog färgblind för tyckte först att han var misstänkt lik vår Olivia :-D
Även tolkningen på sinnesstämning var nog helt fel... möjligen ligger han och spanar och tänker på vad han kunnat göra om han velat lämna den goa värmen ovanför elementet! :-?
__________

Nu är rasten slut så fortsättning följer!
__________

Äntligen hemma i reality:

Mats har haft en härlig dag säger han. Han och Charlie har grävt och skalat av där plattorna ska ligga på framsidan... Charlie älskar att hjälpa till... så det tar så mycket längre tid och mer ork, men han har så kul och verkar se det som att han faktiskt hjälper till. Gräset är klippt och de har hunnit med en strandtur med den "nya kameran"... kul att ha tid att experimentera. Som Mats sa när vi gick kvällsrundan man kan se det som en oerhörd förmån att "få" den här lediga tiden.

Detta fotot blev Mats själv riktigt nöjd med. Det är spår i sanden, inte för att jag har varit på månen men är nog lite så jag föreställer mig det.Man skördar inte
lycka där man
trampar ner den
för andra.Charlie var mest fascinerad av de här änderna:Och jag fastanade för det här som mitt i allt ser lite exotiskt ut:Var god gärning
bär frukt,
om också inte alltid den man förväntar sig.

Gade
__________

Eva-Katrine: "... Tittade på facebook från Berras födelsedagsfest, gud va underbar min fina lilla Charlie är. Där var nog allt några foton på honom :( min lilla gullegris".

Efter jag kommit hem tog vi en tur ut till EKO, gäller att passa på för nu ska minsann det oxå bli City Gross. En väldoftande ros (röd emot det orange hållet) till köksbordet...

...leverbitar och hundfoder till Charlie och en leksak sedan det vanliga av förbrukningsartiklar till oss.

Tänker kolla på lilla filmen som jag tog med mobilen när Charlie lekte och Mats och jag njöt kaffet! Kanske lägger jag den här ovan :-)
__________

Ann: "Till Mats Jag letade efter annat, men fann minsann mitt egenkomponerade recept på öl-limpan..."

Mats hälsar och tackar det ska vi minsann ha en dag!

"Kan du gissa Johanna" vad vi precis har ätit... ? Mats himmalagade pannbiff med lök, lingon och grönt minsann... o så gott ... då vi har gått med å och


... vattnat i trädgården kommer foto på min tallrik innan jag började äta :-)

E-Ks kommenar: "Åh va god mat... ser så gott ut. Min far är duktiga han. Men det är du med på att laga mat morsan. Jag och erik ska ju vara duktiga och gå ner i vikt så vi har gjort grönsakssoppa...:) gottis"

Ett tag sedan vi hade grönsakssoppa det låter jättegott särskilt nu när grönsakerna är så fina och det är lite förhueligt om dagarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tittade på facebook från berras födelsedags fest, gud va underbar min fina lilla charlie är. Där var nog allt några foton på honom. :( min lilla gullegris.

Hoppas att din långa dag är bra idag. Jag sitter och slappar framför tvn innan jobb :) Har börjat planera eriks födelsedag också. Det är dock ett tag till men det är fan svårt att planera. Men nu fyller snart a-k år också :)

Ha en underbar dag! Puss och kram

Anonym sa...

Åh va god mat...ser så gott ut. Min far är duktiga han. Men det är du med på att laga mat morsan. Jag och erik ska ju vara duktiga och gå ner i vikt så vi har gjort grönsakssoppa...:) gottis