Bloggintresserade

söndag 27 september 2009

Söndag

Ja, vilken överraskning jag fick igår!!! Brukar, som en del fått erfara, gilla dem fniss själv och det brukar annars inte vara lätt att dölja något för Ego. Paketer, jag har förmåga att lista ut vad det är i... så numera är det sport hos andra med inslagningar så olikt det det är och så likt något annat som möjligt! Har lagt av mig så det torde vara ett bevis på att jag inte har förmåga att se in i paketen
__________

Fick ett SMS från en trött Eva-Katrine på kvällen. Och tyckte nog att det var lite konstigt då jag efter "Här är ditt liv", som jag förövrigt tyckte var väldigt bra just igår, gick in och knöt mig. Men Mats som borde lagt sig tidigt satt kvar vid tvn. En stund senare kom han och sa att han var tvungen att upp och köpa halstabletter... inte vidare förutseende vet jag att jag tänkte då... men sa inget. Det dröjde och jag måste ha slumrat för när jag vaknade då var Charlie alldeles till sig och det stod någon lutad över honom. Ja, jag hade nog mer än slumrat för jag fatta nada. Men det skulle visa sig vara Eva-Katrine som resolut bestämt sig för att åka hem några dar.
Ja. ett parti ASKEN fick det bli sen stupa vi alla tre eller fem med en omstoppad Olivia i min fårskinnsfåtölj och Charlie på sin favortplats bakom fåtöljen i sovrummet.
__________

Innan dess hade jag ju tagit ett foto på höstbuketten i badrummet:... samt ett på mig själv iklädd värmande och snygg POMPOM som jag lovat så länge Ann. Till er andra, det är Ann som har gjort den och en dag kom den dold i ett knöligt jag tror påskkuvert! Snacka om överraskning!

Ann: "Pom-pom på dig gullpingla :-)"

"Det var en kyckling som hette gullefjun..."


__________

Ann: "Ytterligare en grå morgon att vakna till. Denna gång väckt av maken :-)
 
Jo, igår hittades svärföräldrarnas helautomatiska blodtrycksmätare och rummet förvandlades till hälsomottagning, mitt tryck (152/104 puls 82) inte så bra sa dom och alla kollades, till och med männen som jobbade ute kollades av vid matbordet och då tillkom två med högre tryck än jag vilket för just ego-mig kändes välkommet. Toppvärden på maken (129/70 pu 57) och de andra ville veta vad han hade för tryck + puls som nyvaken (96/51 pu 44), därav väckt eftersom han vaknade först och mäta våra blodtryck denna morgon :-)"

Ann, nu måste jag bara säga att du söker läkare direkt efter helgen! Skulle ju helt klart kunna sättas i samband med din huvudvärk. Man brukar säga ögonen och blodtryck är det första man ska kolla! Det finns idag så många bra mediciner fråga Mats, Eva-Katrine och mig so no need att vara orolig. Men en del kräver sin behandling. Bäst att ta reda på alltså! Varför fatta jag inte det när vi var hos er?
__________
 
"... Vi fick ingen sol alls igår, det tvättade sänglinnet hängde ute till sen eftermiddag och var så nära torrt man kan tänka minsann. En kusin till mig kom och höll grabbarna sällskap ute vid grävmaskinen. Vi girls rensade lådor och skåp och jag fick med hem en kasse med lite saker jag tyckte om, hade användning för. T ex svärmors gamla riktiga oranga moulinex julienne, eller 'insekt' som jag kallar dem då de ser ut som nåt plastificerat från insektsvärlden på tre ben, eller kanske alien... kanske en moulinex alien. Min gamla vita gick hädan för flera år sen och ersattes av nytillverkad i hårdare vit (skräp-)plast med än kortare livslängd och den blev både skiv- och benlös i onsdags när jag strimlade grönsaker så en ny sådan var precis vad jag behövde :-)

http://www.tradera.com/Rakostkvarn-MOULI-JULIENNE-auktion_98134155#pic


En del pjäser i pressat glas det tillhör ju dina favoriter. Sådana där träbrickor gillar jag!
__________
 
På eftermiddagen när vi stoppat för dagen gick vi ner till sjön och rodde ut lite och lade i ett nät, jag och fiskerättsinnehavaren :-) Det skall vi ta upp nu efter frukost, kanske kattmat eller kanske mänskomat som fångst, återkommer med rapport!
Svejs!"

Vad kul tillycke får man väl säga då! Kanske kan vi se fram emot någon illustrativ fiskebild

Senare: "Ingen bild, för det blev ingen fångst... om inte ett halvruttet björklöv räknas i nätet...
 
För små maskor och flytande, vi skall nog införskaffa nytt sjunkande och större maskor :-) för att slippa burkmaten :-)"

Synd främst för er... men även för oss!

...Inget marknadsbesök blev det heller. Mats ligger nerbäddad.Men Eva-Katrine och jag har varit en vända på Ica inhandlat hårfärg och ska slinga våra hår fram på dagen...


Resultatet för min del blondie

... en vända om videoboden med erbjudande att handla 4 filmer för 99 kronor. Så nu är kvällen räddad, du vet jag var ju inte människa att komma på vad den där orten hette som var med i en filmtitel Ann "Kautokeino Upproret" Film av Nils Gaup på verkliga händelser), "The Lodger" (Skrämmande triller), "Serial Intensions" (triller), "Nåt i kikaren" (alla människor har en tvillingsjäl- det gäller bara att hitta varandra).

Sen var vi en vända på Cecilias kuriosa mest för att det var kul Eva-Katrine fyndade en adventsljusstake i mässing (30 pix)Den ska jäg hjälpa Eva-Katrine att putsa upp. En jullöpare får hon också med sig upp för att kunna pynta lite till jul.... jag ett fint gammalt smyckeskrin signerat ED 2/8 1959 (40 pix)

... samt en vävbok för 10 kronor.
_________

Ann: "Försmäktar som E-off kund utan ström. Letar vårt gasolkök...
Så e gasen slut me...Gasolmiddag äten, fortf. utan ström. Tidningsbilaga att fördriva tiden med.Nu har ni väl ändå fått tillbaka strömmen? Vad är det som har hänt? Kan ju vara smått mysigt att laga sådär primitivt , men smått bökigt... ser ut som ni har haft stekt sill mmm vad gott! Själva har vi ätit rester sedan igår. Drygade ut med ett paket bacon och ytterligare grönsaker.

Ann: " Elen tillbaka 21.25. Puh att denna dag e slut. Natti".

Återkommer med resultat på stegräkning Har inventerat men siffrorna är inte klara. Har därför angett Anns och mina steg men Eva-Katrines resultat från veckan finns i Stockholm.

1 kommentar:

Anonym sa...

Pom-pom på dig gullpingla :-)