Bloggintresserade

torsdag 17 september 2009

Godmorgon mina vänner! Denna dag ännu ett oskrivet blad sånär som på att det för min del lär bli några fler steg... kanske inte så många idag... för benen ömmar något faktiskt. Ett besök på ortens bibliotek...
____________

... sen sitter jag här och undrar vilka läsarna är som tar sig in på min blogg i snitt 30-40 pers/dagen. Drömmer om hur skoj det vore om alla ville lämna ett litet fotavtryck eller snarare handavtryck bland kommentarer.

Kommentar härunder: "Besökare nr 19456 idag är Ann! ;-)"
__________

Den här vita svampen bland gräset spanade Mats in igår längst ut i hamnen på piren i Åhus. Kunde ju vara kul om någon tror sig veta vad det är för art.Anns vackra... svartvita stenpäron en mulen dag i slutet av augusti.


__________

Mary i sångartrion (Peter, Paul and Mary) i måndagens inslag på min blogg dog i onsdags

http://www2.unt.se/article/1,1826,MC=17-AV_ID=956814,00.html?from=latestnav

Vi har förlorat "en stor sångerska" och visst är det en tillfällighet att jag just denna veckan valt att lyfta fram dem?
__________

Ann: "Godmorgon och skratt,
 
Så härligt lyssna och vakna till Beast of Burden med Bette Midler, oxå en av mina röjarfavoriter!! Barnsligt roligt när jag valde annan video och fick se Bette Midler och Mick Jagger och båda fick en tårta var i facet av sheiken, ha ha. Tack för länken!"

Ja den kolla jag oxå på, men valde sedan denna länken som jag tyckte ljudmässigt trots sin ålder var ett strå vassare... ändå kul som du säger att se Mick och hennes uppträde.
__________
 
Ann: "... Tagit lite bilder på gryningen och solen som glider fram över träden, vackert värre.Gräsmattan jämte almarna börjar se riktigt höstig ut med löven som fallit, lite sorgligt liksom mina strumpklädda fötter...
:-) "Ja, då kanske vi kan få njuta något här framöver? Dina naturskildringar i ord går annars inte av för hackor!
__________

Själv har jag ännu inte fått på paltorna. Tänk om vi kunnat ta en promenad tillsammans idag... men vad då, vi kan väl låtsas för som jag skriver i bokmanuset i fantasins värld blir allt möjligt där flyter nutid tillsammans med dåtid och framtid... Det fysiska avståndet minskar... vår stund på jorden är här och nu... har ni förresten observerat nya citat till vänster?

Ann: "Konstigt att du skrev om promenad, jag var nyss och fyllde på kaffekoppen, lite frusen om ryggen och tog munkjacka i hallen och hörde stegräknaren i fickan på mysbyxorna och tänkte att egentligen skulle jag gå mig liten tur så här på morgonkvisten och kika på löven, solen osv... och så skriver du att vi kan gå tillsammans :-) det var nog i samma stund :-)
__________

... Idag? Kanske tvätta någon maskin redan idag, äta den där goda nya krämiga morotssoppan jag tillaga igår, skulle nog ta mig till staden efter lite ingredienser till helgens mat, längta till maken kommer hem. Du idag?"

Inget mer på programmet än just biblioteket kanske också handelsträdgården och fler steg... jag anar solen och tänker att det snart är dags för första upptäckar och mjuka upp ledernavändan
Längtar också redan efter Mats det mesta blir ju så mycket roligare när man gör det tillsammans... men jag har iallafall Charlie som jag kan hitt på något tillsammans med... kanske packa ner en liten termos kaffe och slå mig ner på den höga sandkanten medan Charlie får springa runt och leka och snusa?

__________
 
Ann: "... Mats pannbiffar igår ser helt kalas ut, och stekt lök mums! Precis vad du behövde efter långdag, god mat och ompysslad av maken :-)  Svejs!"
 
__________

Påklädd, plock och pynt i köket,... disk och tvättmaskin ,snurrar solen har hunnit både komma och gå... Precis jagat ut en bautageting från sovrummet... undrar vem som var mest rädd jag för att Charlie skulle hinna före att fånga den i munnen!

... fick för mig att jag skulle diska ljuslyktorna som vi brukar ha på köksbordet i maskin... och de tappade sina höstgula färg, synd!
__________

Hade tid över innan tisdagens möte och gick inom gallerian och på Lindex hitta jag en vinröd 49.50-kronors klänning/tunika, kul pris, kul mönster men ordinarie 199 kr hade jag aldrig betalt för denna ;-). Lite tröst då jag fick skicka tillbaka den stickade vinröda postordertunikan med 'porrurringningen' :-)

Denna tunikan var väl fräck och vilket pris! Varför inte en kort väst över, pantisar och stövlar :-? ... men det är ju jag Ingela ;-)
__________

E-K kommentar härunder: "Sitter du och lyssnar på bra musik,aldrig fel. Nu håller jag på att värma grönsakssoppan från igår, hoppas att den har dragit sig nu och fått mycket smak.

Är så hungrig, gick upp tidigt idag och gick till gymmet så jag är hungig. Har stegräknaren på, har du det? Glöm inte bort den bara för att du har ledig dag, du och Charlie myser väl glatt".

Grönsaksoppan brukar ju smaka väl så bra andra dagen när pottisen har gonat in sig. Jag blev så sugen på din Morotssoppa Ann, kanske skulle jag köpa hem lite grädde från byn idag?
__________

Charlie och jag kommer precis från en promenad nerom surfinghörnan ... och utmed stranden i sanden slutdestination Fädriften(bra och trögt för vadmusklerna)... öm var jag innan... ännu mer nu

(nu har jag vandrat totalt 4 mil 1 km från må-on). Nåt ska man göra! snart kanske vi träffas... vart är vi påväg? Vad säger ni?Kunde inte låta bli att knäppa av två bilder. Tyckte att det kändes och mer såg ut som sommar, nästan mer vår än att det närmar sig höst. Kanske är det för att vi är i södern :-?Apropås spår i sanden så hade jag önskat den store kameran med idag för jag stötte på så häftiga fågelspår :) Sen hittade jag en rätt fin bit drivved men hade inget att ta den i utan fick lägga den åtsidan i hopp om att det är jag själv som hittar den även nästa gång :)

Idag ligger vattnet stilla och blankt som en spegel här. All tång som följt med inåt land och låg tätt och guppade i vattnet, var nu borta efter ett par dagars frånlandsvind. Visst var Charlie i och badade men bara TILL magen... det verkar alltför kallt för att vara riktigt behagligt. Badflotten ligger kvar en bra bit ut i vattnet... kanske är det ännu inte försent för att bada. Med rätt vind så går det snabbt för det varmare ytvattnet som ju ligger en bit ut att flyta in.
__________

E-K: "... Har köpt första julklappen idag också. Känns bra!"

... ett par/tre julklappar har vi köpt, gäller bara att inte glömma vad det är i paketen... då blir det som vanligt att vara tvungen att öppna så smått och kika in.

Ann (15.56): "Soldisigt, helt härligt vindstilla ute!"

Själv har jag tagit en eftermiddagslur. Då jag vaknade hade Mats kommit hem :)
__________

Ännu en runda till havet blev det bl.a för att hämta min bit drivved. vilken tur att den låg kvar :-) Blir en perfekt stomme till något nytt alster.

Några Asken parti själv lyckades jag med bedriften i endast en runda skrapa ihop 100 poäng är nog rekordet... det gäller att gå it med så lite som möjligt :-/ GONATT vi hörs imorgon!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Besökare nr 19456 idag är Ann!
;-)

Anonym sa...

Sitter du och lyssna på bra musik,aldrig fel.Nu håller jag på att värma grönsakssoppan från igår, hoppas att den har dragit sig nu och fått mycket smak.

Är så hungrig, gick upp tidigt idag och gick till gymmet så jag är hungig. Har stegräknaren på, har du det? Glöm inte bort den bara för att du har ledig dag, du och charlie myser väl glatt.

Har köpt första julklappen idag också. Känns bra! Saknar er. Hoppas att din lediga dag blir underbar med massa pinglans pärlor:)

Kram