Bloggintresserade

tisdag 22 september 2009

Idag höstdagjämning

... kl 23.19.

Höstdagjämning inträffar det ögonblick då solens centrum skenbart passerar himmelsekvatorn på väg söderut. Detta får till sin följd att dag och natt är lika långa.

Vår praktfulla Amerikanska rönn.

A: "Aha, en amerikansk rönn! Kunde tro det, tänkte igår när jag njöt av bilden att så stora genmanipulerade klasar kan inte vara 'normalt', och då stämmer Texas Big så att säga :-D "

Mayas kommentar: "Vad vacker den Amerikanska rönnen är.
Och härligt att bli stoppad och få höra att man har ett underbart leende :)
Sånt förgyller dagen. Ha en skön onsdag!"

__________

... trött, vaken i omgångar denna natt. Förmodligen ansträngt cellerna till bristningsgränsen igår. Företagsläkaren (som har varit överläkare på Neuro i Kristianstad) sa en gång att "Tänk nu på att du klarar hälften vad andra människor klarar" det gäller både arbete och fritidssysselsättningar. Det var nog tyvärr så nära sanningen som man kan komma.

Alltså inte utsövd nu på morgonen heller. I det närmaste svart ute. Sitter nybadad som en Zoombie framför tangenterna. Strax frukost.

Åker med Mats idag, som ska på frukostmöte med miljönissar i Kristianstad med omnejd. Själv ska jag till C4 nu på morgonen.

A: "Åh, lilla gumman, inte bra efter ytterligare ansträngning och påminnelse om livet efter stroken både av dig själv och andra obetänksamma... Jag måste hoppas föreläsningen i sig var bra och att din dag idag blir bättre, annars, går du raka vägen hem och lägger dig i tyst hus och laddar om vill jag befalla dig! Både :-) och :-? och :-( "

Med ett självförtroende som åker berg och dalbana av känslan av otillräcklighet...
__________

... kan jag ändå inte låta bli att berätta att idag... ni vet jag måste ju vänta nästan en timme på att bussen ska rulla hemmåt.... Då gick jag in en stund för att fördriva tiden på Domus. Valde trapporna upp och ner till övervåningen framför rulltrapporna (med tanke på steg) Då jag kom ner från övre plan hejdade mig en kvinna och undrade om vi hade träffats för jag såg så bekant ut. Jag hade lite tid så vi började prata... då sa hon rätt som det var: jag är faktiskt ute och "raggar" folk till jobb och undrade om hon inte kunde få låna min odelade uppmärksamhet någon timme vid annat tillfälle. Sen kröp det fram att hon hejdat mig pg.a mitt vinnande leende (!) På visitkortet står Hälsa & Friskvård Oberoende distrubutör (?)

Eva-Katrine: Va roligt att du blev stoppad idag och fick höra att du hade ett fint leende. Erik sa att det är väl självklart, du har ju världens snällaste och positivaste människa. Gulligt sagt av honom, va? Håller ju faktiskt med... Tänk att du får jobberbjudande sådär bara. Så roligt för dig. :)

Riktigt så var det väl inte, men absolut smickrande ändå! Hälsa och ge Erik en go kram ifrån mig!!!
__________

A: "... Kanske vill du visa dina inköp när du kommer åt framöver, nyfiken på västen och så är jag ju :-)Ja, inte blev det nåt bra foto men ungefär så här ser det ut

Ann: "Va fin du var i västtunikan! Ser verkligen ut som du passar och trivs i den :-)"

E-K: "... klockren"

På köpet bara en fot, en raggsock och en sko!__________

A: "Denna morgon första när kontoret är skumt, åt det mörka hållet.... nä, ingen lampa på, vill inte in i det sista :-) det ljusnar ju. Verkar stilla och blågrått ute Men väder nämner morgonregn och sen klart med sol mitt på dagen, vi får se".

I Kristianstad har det varit lite blandat väder idag... men inget regn. Men när jag kom hem berättade Kalle att det hade regnat hela förmiddagen här i Åhus. Han hade satt brasa så inne är det nu en go värme. Har hunnit traska en mindre runda med Charlie , ganska blåsigt ute och därför lite kyligt. Just i detta ögonblick bröt solen igenom.
__________

A: "... Du vill inte se mina händer idag, fingrarna helt missfärgade av plommonen igår, tumnaglarna ömmar av vassa kärnkanter och så var min citronjuice slut att tvätta händerna/bleka missfärgning med, gick åt en hel del när vi plockade blåbär :-) "

Kan ju föreställa mig hur dina händer mår. Hjälper kanske att tänka på hur mycket gott du kan göra av dessa i vinter. Citronen hjälper väl även emot sprickor och ömmande sår... fast det känns väl inte så gott skulle jag tro.

"... Vi fick plommonkräm och nybakt bröd igår kväll, en skål på soffbordet att mumsa på och i frysen ligger urkärnade litrar.

Morgonkaffe på dig du lilla Pingla!"

Mmm vad gott det låter A..., skit med att det är så fysiskt långt emellan oss.

A (16.20): "Jag har varit i stan, hos mamma med plommon och fick hennes kåldolmar och kålpudding med hem, mumsfillibabba!!

Handlat nya billiga fjäderkuddar på Jysk, lite födoämnen och Vanish på tillbud hos City Gross. Gått en tur i butikerna, träffat och pratat med fd kollega, lika 'ledig' som en annan strosa hon på stan, prata med min frissa som var på väg till sin revisor.

Hitta mysig kofta på KappAhl och en luvkofta på Vero Moda men båda till ordinarie priser á flera hundra så jag får stå över och prioritera annat, så det bidde en tegelorange t-shirt på Lindex á 39:50 istället :-)"

Riktig hösttröja med andra ord vet att jag förra hösten berättade om när jag färgade håret och gick in och sa att jag ville likna en höstlönn... så det ska jag bespara er. Tror nog att du Eva-Katrine minns, du som kom in till frissan i annat ärende precis och fick se det ingen borde ha sett...


Kommer du ihåg hur lyrisk jag var förra året när jag för ovanlighetens skull hade kört till jobbet genom stan och sett en liten rund lönn som var så vacker i höstskrud, så vacker att jag åkte förbi fler gånger och till slut var det försent att ta fotografi då och den var naken... jag åkte idag och så vacker att jag stannade och fotade... lite för långt bort för min mobilkamera men jag tror du kan förstå vad jag menade då och menar idag, vilken sagolik kulör! Kunde verkligen pigga upp en!Ja lönnen är verkligen ett outstandig höstträd egentligen bara mispeln som kan mäta sig med den!

A: "... Solen? Ja du, inte kom den hit inte, istället kom precis en regnskur, det blev änna himla mycket höst på en gång. Mys på dig inne med brasan sprakande!"
__________

Jag tackade ju Camilla för att ha tipsat om den häftiga vikingamarknaden i helgen. Tänkte att det kunde vara roligt även för henne att se min berättelse därifrån och skickade adressen... och fick så detta idag:

"Vilken underbar blog du har!!!! Jag skulle gå och lägga mig då jag bara fastnade i cyberrymden på din blog. Får vi länka från din sida till gudahagen.se?"

Det är klart att ni får Camilla! Kul att du gillar bloggen!
__________

E-K (21): "Nu har jag varit och tränat och varit duktig. Trött är jag, så ett bad, grönsakssoppa sen säng. Ringer imorgon istället. Har huvudvärk och är lite sådär småirriterad idag du vet :) haha".

Det gör du rätt i som bara tar det lugnt nu resten av kvällen efter din intensiva dag. Trots trappor och allt har jag idag endast gått 9171 steg. Jag ska också gå och lägga mig nu imorgon kommer Almström och hans son vid åttasnåret. Själv har jag lite sovmorgon. Mats är "ledig" skulle tro att det blir snickra för hans del också.

__________


Ann: "Tankade av mobilen och kom på jag glömt visa dig källaren som målas efter putsning".
Snickare med målarprecision2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken snygging du är morsan. Framför spegeln, klockren.

Va roligt att du blev stoppad idag och fick höra att du hade ett fint leende. Erik sa att det är väl självklart, du har ju världens snällaste och positivaste människa. Gulligt sagt av honom, va? Håller ju faktiskt med. Nu har jag varit och tränat och varit duktig.

Trött är jag, så ett bad, grönsakssoppa sen säng. Ringer imorgon istället. Har huvudvärk och är lite sådär små irriterad idag du vet :) haha.

Tänk att du får jobberbjudande sådär bara. Så roligt för dig. :) Du är bäst! Puss och kram

Maya sa...

Vad vacker den Amerikanska rönn är.
Och härligt att bli stoppad och få höra att man har ett underbart leende :)
Sånt förgyller dagen.
Ha en skön onsdag!
/Maya