Bloggintresserade

måndag 28 september 2009

Måndag

... mörkt ute och enligt väderprognos kyla påväg. Huvale... Bad och klädd, nu tänker jag sätta mig till dukat bord och tänt ljus med en kopp kaffe och en tallrik fil.

Ann: "Hujedamig! Nu blev det för mycket, säkert minst 110% höst idag, duggregn så du inte ser klart, blåst och mörkt-kulet! Hua!
 
Blev inte tid till gräsklippning i lördags, igår tänkte jag inte tanken var fullt upptagen med att vara strömlös... och idag för blött, gräsmattan vid almarna syns knappt för alla löven...
 
Vår enskilda väg har en avstickare med knappt tio boende, där byggs ett nytt hus och igår grävdes telekabel ner parallellt med vår vägs nya jordkabel (både hög- och lågspänning) vi tacknämligt uppgraderades till förra året efter stormarna Gudruns och Pers härjningar i kopparnätet. Grävaren trasade jordkabeln, kortslöt och slog ut oss och några av samhällena i närheten kl 12:15. De fick strömmen åter, den leddes om annan väg, efter kanske ett par timmar men vi som tillhörde 'slingan' där felet var fick ju vänta på lagningen, det dröjde till 17 innan de ens lokaliserat felet... en ytterst enerverande dag som gick åt pipan. Ingen tvätt klar, ingen gräsklippning, inget brödbak, ingen vetig kvällsmat eller tv ens och annat en nutida el-beroende mänska inte kunde göra då vare sig belysning, vatten eller värme fungerade heller. Grävaren, som tidigare bott där fick mycket skäll berättade han, vilket inte tjänar nåt till. Dock vet vi inte om utskällningar kom före eller efter han själv blånekat till att vara den som grävt av kabeln... :-=  (varggrin)
 
Så fin du blev i håret! Du behöver en spa-styling med jämna mellanrum så det är kanske att boka in din E-K var månad eller så, minst :-D  (skratt) Vilket fint träskrin du köpt, min smak även om 50/60-tals knoppar inte är det :-) men man kan ju inte få allt. Och stegräkning, kanske har E-K inte slutat gå för (förra) veckan än :-DD (gapskratt). Svejs!"

Ann (15.19): E-nr, och E-K, hur går det för henne, orkar hon läsa Hemlige Kocken och ta in i sitt nya liv? Har du själv kommit till pärmomslagets baksida? Inget hört om hälsolivet från er :-)
 
Jag har lagat nyponsoppa på e-nr fria pulvret (du fick bild annan dag) och mums så gott det blev! Kan rekommenderas för nyttigare liv, inga äckliga eller sjukliga tillsatser, naturligt socker i lagom proportion (man kan dosera själv ;-D), fast lite dyrt var det, men det är ju ekströms också :-)"

Kanske har jag glömt lägga in bild du skickade mig? Vet att jag undrade var du "hittat" en sådan förpackning... kanske glömde jag sedan att fråga, minns iallfall inte svaret. Kul att höra att det blev en läcker soppa.
 
"... Vädret lättat lite, anar solstrimlor emellan molnen men höstvinden lurar kvar, och jag njuter av att ha tillgång till el".
  
Hallo! Jo då det är liv i mig idag även om det mest är tyst härifrån. Trött och hängig däremot. Man kan inte riktigt fatta tror jag hur det skulle vara att vara utan elen... tas för så självklart och det mesta är ju faktiskt planerat utifrån att den ska finnas... man blir helt enkelt tagen på sängen utan. Inte direkt kallt men rejält blåsigt här i Åhus.

Agående dialekter och i synnerhet skånskanhttp://www.expressen.se/Nyheter/1.1724316/skanskan-utrotningshotad

Hur bra är du på skånska?
Test på sidan: http://www.kvp.se/nyheter/1.1724537

Inga kommentarer: