Bloggintresserade

måndag 7 september 2009

Monday

monday... och en god sådan önskar vi oss alla!

Per-Olof två lediga dagar, Kalle som bara ska rycka in på jobb en timme idag annars ledig två dagar han å. Jag själv studiedag, Mats strax påväg till Strängnäs... Vädret går inte att se ännu, men sias om vackert under dagen.

Ann (6.41): "Halvljus morgon med 13C och jag har precis pussat hejdå på maken. Fick otroligt nog igång Explorer och Mail för att titta till dig :-) Vet du, det blir nybakt bröd till kaffet med Mats så han står sig lite bättre under milen han har kvar efter mellanlandningen på Berget :-)
 
Knåd, knåd och jäs på dig!"
---
Svårt att hålla tätt ja, men lyckades... Den här gången skulle jag få följa med på jobbresan till Strängnäs ... eller ´semestern´ som jag brukar ´försäga´ mig med emellanåt... och det hände på Berget :-) ... (fast ordvalet blev egentligen inte det jag hade tänkt... svit efter hjärnskadan).
__________

Vi lämnade sol och lovande väder och körde rakt in i hällregn som ändå stillat sig då vi en minut senare än beräknat anlände till Berget och till dig Ann! ... som om sanningen ska fram inte såg vidare förvånad ut när även jag steg ur bilen.

Bullarna var nu färdigbakade helt utan e-nummer smakade de absolut delikata. Det blev en mysig stund på drygt en timme av småprat, menings- och presentutbyte. Jätteglad blev jag för den vita ljusrosen Ann tänker framöver presentera den på bloggen... men vill vänta ett tag att inviga den. Kanske bäst att ge oss i kast med stegräknaren?

Ann:... (10.56) När stegräknaren skall invigas :-) Pling!

__________

Rätt som vi satt där och nästan slumrade till i höjd med Vättern kom SMSet från Ann.







Vilken lättnad, fatta vad handikappad man känner sig när inte de tekniska prylarna fungerar... och frustrerad!
__________

Det var en lång resa och kan absolut inte egentligen kallas semester möjligen miljöombyte som kanske kan var kul och inspirerande ibland.
__________

Anna-Karin (10.46): "Tack för i helgen, var intensivt men mysigt! Hoppas ni får det riktigt gött på "semestern" och krama lillsyrran från mig!

Så A-K nu är uppdraget utfört! Visst fick du en hel del kramar E-K... härligt att se dig igen nu är det inte länge tills att syskonen besöker dig. Inflyttningsfest... låter kul. Kanske om man har tur får höra en del om vad ni hittat på...

Framme i Strängnäs letade upp hotellet där Mats skulle slafa på natten. Enkelt, men rent och en härlig säng som vi invigde alla tre lite senare på kvällen :-)

Eva-Katrine mötte upp utanför hotellet och medan Mats jobbade några timmmar passade vi på att ta en tur på tu man hand i gamla och nya kvarter även kallad "De gula rosornas stad".







Gropgården




Ett stenkast från Pumptorget



Fantastiskt fin gammal stad och så mycket bevarat!!! Vi rekade för att även hitta ett spännande matställe...

Några butiker men de flesta höll stängt just på måndagar. På Myrorna fann Eva-Katrine i allafall en snygg blå och vit sidenscarves för 10 kronor och något mer schyyy... sen var vi inne ock kollade på hundleksaker visst fanns det extra hållbara, men 200 kronor... så det fick vara. Inne en runda på ett köpcentra så var klockan så pass att Mats slutade för dagen.

Vi hamnade på en Grekisk Taverna och åt en alldeles delicat måltid med fläskfilé på spett, råstekta potatis och Tsasiki... utmärkt nu osade vi alla tre vitlök istället för bara en :-)

Efter all mat satt det fint med en kvällspromenad uppför Fiskaregränd

... bla förbi detta sneda, vinga och charmiga hus:








Domkyrkan stängde klockan 16, synd!





Trötta efter en lång dag, köpte en kortlek och tog med upp på Mats hotellrum, fixade vars en kopp kaffe, spelade kort och kröp ner framför tvn en stund i den sköna sängen.

Sent på kvällen med tåg, buss, tåg igen och slutligen taxi färdades Eva-Katrine och jag till Stockholm och lägenheten. Efter en lång och härlig dag var det skönt att inta ryggläge...
__________

Ann: Vad du inte visste om Kaveldun :-) Inte jag heller:
Kaveldun - Är en mycket ätbar växt. Innan dunets "cigarrer" blir bruna (medan de fortfarande är inneslutna i ett bladhölje) kan man koka dem och äta dem som majskolvar. Om man kör ner händerna i dyn kan man rycka upp de vågräta rötterna som sedan skalas och äts råa. Vissa botanister propagerar för att man ska börja odla kaveldun som gröda. Bör inte förväxlas med den giftiga Svärdsliljan.
http://matforum.nu/index.php?topic=473.0
---

Vilken kul och oväntad info... men låter det gott... menar du att jag måste prova?... gäller att inte ta fel svärdsliljor har vi å´. Tur att plantan är liten ännu... jag känner ju inte för att äta upp dekorationen ;-)
__________
 
Maya (19.46): "Hej hopp, hoppas att allt är toppen, nu känns det verkligen som hösten ska komma. Kikade in för att önska en skön kväll :)"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för i helgen, var intensivt men mysigt! Hoppas ni får det riktigt gött på "semestern" och krama lillsyrran från mig! Kram Anna

Maya sa...

Hej hopp, hoppas att allt är toppen, nu känns det verkligen som hösten ska komma.
Kikade in för att önska en skön kväll :)
Kram Maya