Bloggintresserade

tisdag 8 september 2009

Tisdag

Vaknade utvilad upp hos Erik och Eva-Katrine i deras gästrum klockan halv åtta. Hade inte rört en fena under natten utan låg exakt likadant på rygg som när jag lutade mig tillbaka igår :-) Som vanligt tog jag ett skutt upp... Drog ifrån de över tre meter långa gardinerna på lägenhetens baksida... kikade ut emot denna fina bakgård:



Längtade efter ett dopp och tog mig friheten att tassa ut till badrummet och tappa upp ett uppfriskande bad.



Lite mys på morgonen där vi kollade på tvn en kort stund, beställde tågbiljett via internet till min resa till Södertälje för att mötas med Mats för vidare färd med slutdestination Åhus.





Frukostklara gav vi oss av till caféet... Vilken tjusig trappuppgång till lägenheten...



... där man sedan en vecka sporadiskt kan träffa på Eva-Katrine.
Frukosten kaffe och jättegoda bredda bullar med solrosfrön innehållande sallad och goda ostar osch så en kopp kaffe avnjöt vi op uteserveringen. Visserligen något kyligt men sol och något exotiskt :-)

... kort promenad ner till butikerna i centrum. Fönstershop tills affärerna slog upp sina portar. Hemtex total utförsäljning och det blev lite smått; duk och tygservietter... och plasunderlägg till Charlie och till Olivias mathörnor... dessutom vars en julvariant:

Landade till i små mysiga butiker men blev inte mycket shoppat mest provar och kollat... som i den här lilla mysiga affären:



På RETRO fyndade jag denna fräcka jackan:




... tänker mig en svart klänning till... kanske jag har en får se...

Ann: "Ursnygg jacka!! Full poäng! Men du, tänk inte bara klänning... tänk till varför inte jeans... Till kylig höstdag en polo och jeans t ex :-) Läckert!"

Mayas kommentar härunder: "Åhhh vilken snygg jacka... roligt med att hitta lite roliga saker till bra priser :) Älskar loppisar och secondhand affärer. lite dåligt med det här i trakterna... i alla fall om man inte har körkort :P"

Visst jag håller med dig, det är konstigt! Alla älskar väl att botanisera bland läckra kreationer? Glömde plocka fram min kamera i butikerna, var så uppfylld av allt. Kanske du Eva-Katrine kan fixa något foto för det händer väl att du är där emellanåt (du kan ju om inte annat vilja bättra på stegen :-)


Lunchen; vars en god sallad intog vi uppe hos E-K och Erik.





Ett par foton på fönsterna som vätter utåt gatan:



Detta har ungdomarna som vardagsrum med tv o soffgrupp samt kombinerat mat/skrivbord.
__________

Påväg till stationen var vi en vända på Myrorna för att kolla efter telefonbänk, men nej inte idag heller... gäller att ta alla chanser. Man kan ju hoppas på att du har bättre lycka en annan gång Eva-Katrine.




Vid det här laget var jag så trött, och så full av nya intryck att jag knappast ens en gång orkade vara nervös för den stundande tågresan. Vilken tur jag hade som fick assistans till tåget för centralen var inte den lilla...

Knäppte av ett par bilder när tåget lämnade storstan



Det är ju omöjligt att planera sona bilder fär tågen går då fort nuförtiden tuff-tuff är ett minne blott.


Två goa väluppfostrade Westies 2 resp 3 år var påväg till Oslo med matte så jag fick trevligt sällskap den korta resan till Södertälje. Matte sa bara till dem en enda gång ligg så låg de utan ett knyst. Dessutom premiärturen med tåg för deras del. Själv satt jag och bladade tillbaka och konstaterade att det säkert var 30 år sedan jag färdades med tåg ensam... kanske tom. på de där klippbiljetternas tid :-)

Sen väntade en lång bilfärd mot Skåne.

Sov det mesta av vägen men vaknade till vid Vista kulle bara för att ta ett par bilder...


samt... så vackert, helt klart måste det ju regna i fjärran.



I höjd jag tro med Vista kulle så plingade det till i min mobil det var då du Ann gav oss ett härligt skratt! Bild av maken som nu drabbats av Finja andan och blandade kvalitetsbruk :-D...

Kan ju säga att Charlie blev överlycklig över att se oss. Vilket härligt välkomnande man får av en hund! Olivia uppträdde lite mer sansat som också en katt brukar. Kalle hade städat och gjort så fint så skulle tänka att även han andades ut!

(... åter hemma kl 21 efter två kul, händelserika och intensiva dagar. Uppdatering kommer framöver, vänta bara!)

1 kommentar:

Maya sa...

Åhhh vilken snygg jacka... roligt med att hitta lite roliga saker till bra priser :) Älskar loppisar och second hand affärer. lite dåligt med det här i trakterna... i alla fall om man inte har körkort :P