Bloggintresserade

lördag 26 september 2009

Lögaredag

Det här är vår älskade och vackra Charlie fotografen är Anna-Karins Johnny



Tycks som en något gråmulen dag, termometern ute visar på 14 C och det rör sig lite ute i buskarna. Nä, lite stilla vill jag ha det inga löv får trilla av, det är för tidigt.

Men det är nu som klorofyllet börjar dra sig tillbaka in i stammarna på buskar och träd för att skydda sig och inte bli så sårbara... tills det är dags att vakna igen. Men än får det inte riktigt vara dags. Först måste ju det "gröna" få klä sig i sina höstkläder.

Visst är det både förunderligt och påtagligt hur vi följer naturens rytm?
__________

Mats och Charlie sover som stockar ännu och själv tänker jag om jag ska passa på att stryka lite mer eller börja varvet med "snabeldraken"... tror det landar på det förra för att inte väsnas alltför mycket.
__________

Ann (8.14): "Idag vakna jag till oväsen, det är maskinerna som samlar ihop stock fälld i angränsande grannes skog.

Gråmulet, byigt värre och jag undrar hur det skall gå när jag tänker hänga ut sänglinnet på tork..."

Har du tur kan det gå fort, men har själv märkt att en dag ute ofta inte är nog, det blir att ta in och hänga på stolar i värmen efter natten.

"... och tänkt kunna klippa torr gräsmatta så klippet inte klumpar sig... nu har förresten säsongen börjat för two-in-one; med att klippa gräs och krossa löv :-)  

Åh, det hade varit roligt med marknad och besök hos er, men tyvärr vår helg fortsatt bokad till svärföräldrarnas hus... rensning, tömning och grabbarna skall till exempel idag gräva upp plattan vid verandan för ett dräneringsrör till ena stupröret är igensatt i backen, måste grävas om nytt. Dessvärre ser mesta av vår tid ut så en längre tid nu, fastigheten måste skötas som vanligt (mycket ligger efter som inte varit gjort tidigare) och massor ordnas inför hyresgästernas ankomst".

OK! Här I Åhus har vi beslutat oss för att satsa på morgondagen för besök på äpplemarknad i Kivik. Ska satsa på att ta med er alla som är intresserade på marknad även den här helgen

Läste i tidningen att det oxå är Äpplets och honungens dag i Kurrebo idé- och visningsträdgård, Urshult söndagen den 27 sept. XVem vet, kanske tar du oss också med på husrestaurering? XHär i Paradiset har vi nu njutit lördagsfrukosten,

Idag har Charlie gjort en bakåtkullerbytta, men hann inte fånga den på bild. Här håller träningen på att ebba ut. Men jag kan säga att det är ett ämne för cirkushund



... konstaterat att vi nu båda har blivit rätt snufsiga... tänker ta oss en vända ner för att fixa Esperitox; "bäst att mota Olle i grind". En förutsättningslös vända om "Bygg och design" som har utförsäljning av utvalda varor samt en vända till havet med Charlievännen.  

Ja ni kan se själva hur uppspelt han blir när han närmar sig vattnet:



Mängder av surfare skulle tro att ni inte ser dem, men isåfall jkan jag tala om att de är där och att de är många:


__________

Går igenom gammal post och hittar en artikel om åldermannen i Jämshög staty i form av en gubbe sågad i ett helt trästycke:



Tänker kanske finns det ett samband med gubben en kvarter bort som fick Charlie att hoppa högt en kväll i skymningen då vi var ute på promenad... Eller vad tror ni? :


__________

Anna-Karin har ringt ifrån Skottland idag. Det är så sagolikt vackert där så det var nog bland det vackraste de båda hade sett. De färdades med hyrbil och det var så fint att Johnny var tvungen att stanna var 300 meter för att fotografera. Ser fram emot en visning! Förresten kan jag hälsa att Anna-Karin ser fram emot syskonträffen i Stockholm hos dig Eva-Katrine och Erik nästa helg.

Hos oss blir det en lugn hemmakväll, Mats mår inget vidare och jag känner mig slö och halvkymig. Har stickningar i ryggen och ena överarmen men det är världsligt Kalle kör ikväll, jag har precis varit ute med Charlie och gått kvällsturen och Mats har börjat på maten. Idag blir det en ny rätt hos oss Fläskfilé, penne, ädelost och grädde i ugn Smarrigt!

Anns kommentar härunder: "Kvällskram!"

Ja du, kramar via nätet idag funkar bäst! Så kramen är absolut besvarad. Mats håller för tillfället enmanstutkonsert.
Även här blir det en tv kväll så länge vi nu tyar Eva-Katrine!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kvällskram!

Ann