Bloggintresserade

torsdag 18 september 2008

Ofrivillig sovmorgon

Vaknade och tittade på klockan, en halvtimme efter att klockan borde ha ringt. Om man hjälps åt så går det, och jag skulle med bussen först klockan 8. Vi behövde alltså inte jäkta och det var ju tur.

Men nu ska jag och Lucky ut på vår andra tur så vi hörs frampå dagen!...blev en snäpp 2 runda. Nattfukt och ruggigt, men Lucky är pigg. Passar på att kika ner åt havet till på Fädriften, bestämt ser himlen varmt gul ut emellan molnkanter...solen håller på att gå upp!

I Kristianstad vid middagstid mörka moln men ändå rätt ljust ute.

På bussen på väg hem djupt försjunken i Kallifatides liksom i morse. Handlingen ja Georgs älskade Marja har dött. Och han berättar förtroligt för sin gode vän efteråt:

”Vi var blyga för varandra, mindre för våra kroppar och mer för våra själar….Jag älskade hennes blyga väsen…hur jag skulle överraska henne mitt i blomningen och då skulle jag se det vackraste som fanns att se. Hennes nakna själ…när hon dog. Då insåg jag hur hennes kärlek såg ut. Hon litade på mig och lutade sig mot mig. Hon visste att jag skulle vara där. Det var kanske det hon behövde mest. Någon att luta sig emot som inte svek, som inte försvann, som inte gav efter för hennes tyngd…en fjäril som landar så oändligt lätt på ens axel…” (s.72-73)

På hennes gravsten skulle stå:

Tala väl om henne
Vackert
Och länge.

__________

Grannen ligger och lukar sina rabatter och berättar att det har varit solsken hela förmiddagen. Känner vid närmsta granntomten ögon på mig och tittar upp och fick se det sötaste lilla Kid som fixerar mig med blicken endast ett par meter bort. Han vände på klacken när jag upptäckt honom men verkade lugna sig när jag sa att han kunde ta det varligt för det var inget farligtNu avverkat snäpp 2 ytterligare en gång. Precis som igår nu ingen sol längre på eftermiddagen..Har nu hört Mikaelas nya skiva. Hon sjunger ju riktigt bra din lilla tjej, hälsa henne det! Har nu lyssnat på den igen och det är verkligen bra!Ni har kanske inte sett och hört smakproven på mina båda flickor? Ska se om vi inte kan lägga in en repris…
Bloggen skojar med mig allt försvinner om vartannat nu hoppar jag i bingen
Köpepizza idag. Ska bli gott.Sista avsnittet för idol ikväll för den här veckan?

Inga kommentarer: