Bloggintresserade

lördag 6 september 2008

En eftermiddag i Helsingborg

Ja, jag vet klockan är inte mycket men jag sov en stund på eftermiddagen igår, det var ju fredag och jag ville vara pigg på kvällen. Vi hjälptes åt att tillreda en absolut "fin-restaurang-middag" (den bara måste ni prova om ingredienserna faller er på läppen), såg Dobbidoo och lite smått. Men inget fängslade så jag la mig och läste Kalifatides den där boken som jag lånade häromdagen i stället. Han har en skrivstil som faller helt i min smak. Nästan lite prosaaktig med en del upprepningar av ord. Lite kul, inte för att jag på något vis vill och kan jämföra mitt sätt att skriva på... så är där ändå något (om än lite)..och just då det här att försöka sätta in läsaren i känslan.

Lucky låg i köket i natt, mitt emellan Eva-Katrines rum och Mats och mitt sovrum..., förmodligen för att han skulle hålla koll på oss (så lite vall är det nog allt). Han är så glad nu när Eva också är hemma och pysslar om honom. Glömde berätta att när hon kom hem häromdagen blev han jättelycklig men Olivia ville inte veta av henne, det hör till saken att de egentligen älskar varandra och nu lämnar de knappt varandra. Älskar, men den där dagen när vi kom hem efter att ha shoppat kom Olivia-jägare och mötte oss vid grinden med en död ekorre i munnen. Den bara hängde där, uppenbarligen död, och vi tyckte att det såg ut som den där söte som brukat dricka i vår damm... Då blir man allt annat än glad på henne och det vet hon för hon "vände på klacken" och rusade iväg med sitt byte i käften "snabb som bara katten".

Jag har nu varit uppe och masserat Lucky han är verkligen som du uttryckte det att dina katter också blev Ann, "som gelé" under mina händer. Satte mig också vid datorn en stund, men tänker absolut gå in och lägga mig en liten stund till strax. Det är det härliga med att vara ledig. Man gör som man vill och att det är tillåtet!

Idag ska vi till Helsingborg och gratta Per-Olof. Kalle har jobbat på taxi i natt så han är hemma hos Lucky. Anna-Karin ringde på hemväg från jobb i Göteborg i går kväll och sa att hon och Johnny kanske också kommer. Vi får väl se vilka vi vi får träffa och hålla om.



Somnar om och när jag vaknade igen är det ruskväder här. Ösregn, absolut grått ute vi får ha sol i sinnet istället

Höstväder på gång i södra Sverige sa de på väderprognosen tv idag.

Ann: "Gråregning lördag, tur jag klippte gräs igår. Snart iväg till jobbet".

Så nu har vi varit i Helsingborg och Grattat Per-Olof. Räknade ut att vi inte hade varit där på över ett halvt år. God paj sedan en 10 minuters promenad från Erik Dahlbergsgata till det ställe där Kalle ska ha sin lägenhet. Verkar vara ett lugnt område inte så långt ifrån Stattena har glömt vad stället hette, nen det får vi väl reda på framöver. Var ute och åt middag på ett ställe en pub rakt över från Hemköp vid stora infarten. Gott! Mätt som en plätt. Lucky glad när vi kom hem, Kalle också han for iväg och köpte en pizza på Robins. Fotbollskväll för hugade!

Inga kommentarer: