Bloggintresserade

söndag 21 september 2008

En ros är en ros...

En absolut blå himmel, sol redan 7.15 på morgonen. Endast Lucky som har varit ute nu när klockan strax är 10. Steg upp lite senare som brukligt efter kvälls-nattgalej. Morgon utan bilagan (och jag lovar jag håller tummarna för dig att du får tag på den idag Ann :-) ). Men hos oss en väldigt trevlig lördagskväll med plats för skratt i hatten och skorna (ja vad tänker jag på Maria-eller ska vi kanske kalla dig airaM hädanefter?), spänning när vi skrapade våra 12 trisslotter…kan ni tänka er vi vann, och hela 125 kronor. För vinstpengarna har vi bestämt att göra en resa innanför Europas gränser. Drömde högt och tillsammans över önskvärda resmål. Tror säkert att vi kommer att samsas innan vi skrapat ihop tillräckligt med vinstpengar.

Maten var bara så god. Den grytan måste vi göra om, och vårt råd till er är att också prova det. Den där skogssmaken var helt enkel delicious, nästan lite vilt även med fläskfilé. Vi brukar också på våra träffar prova ett par olika drinkar. Valet fastnade den här kvällen för;

Blind date

4-6 cl. gin
Fyll upp med tranbärsjuice och Russian.

samt

Irish Coffee
4 cl Irländsk blended whiskey
2 tsk farinsockerstarkt bryggkaffe
lättvispad eller skakad grädde
I ett högt glas på fot tillsättes farinsocker och Jameson.Häll över hett, starkt bryggkaffe tills ca 1 cm återstår av glaskanten.Blanda tills sockret löses upp. Häll försiktigt den lätt vispade grädden över baksidan på en sked. Servera utan sugrör eller sked.Tilläggas kan bara att det kan vara lämpligt att ha en sked stående i glaset när du häller i kaffet. Skeden avleder värmen och förhindrar att glaset spricker. Men ta ur den innan du serverar. Irish Coffee ska drickas med gräddmustasch!

__________

Har nu läst mail från dig Ann, måste vara trög idag för vet du det tog en lång stund innan jag fattade att Gomöra inte var Gomröra!!!...21 september...Det bidde fint väder igår em, ljuset på alla träd och en del som skiftar i färg är så härligt att se!

Började morgonen idag med att komplettera en ansökan till jobb jag hitta i torsdags. Maken ligger i soffan och har frukost vid TV:n, han känner sig inte bra, började igår em.

Jag måste duscha och iväg och handla födoämnen, fick ihop mat fredag och lördag men idag sinar idéerna liksom ingredienserna så refill blir det! Lutar åt Shashis kycklinggryta eller fisk under mandeltäcke.

Nu spricker himlen upp och solen anas. Vi skulle försöka sätta upp några markiser till idag, men kanske inställt med krasslig make".

Hos oss lär det bli rester från igår och det är då inte det sämsta! Jag tycker att det låter som om M måste få vila idag...om han nu kan det vill säga (om säkert bevis).

Kanonsol, skrivit inköpslista och har toningsmedel i håret :-) nu släcker jag ner datorn och önskar dig samma KANONsol!

Så blev det: "...låg M mest i soffan och somnade titt som tätt :-) faktiskt smittade det av sig och jag höll på somna efter 15, och kände mig ännu konstigare du vet typ frysig och samtidigt rastlös"

Håller med dig visst är det så att när andra runt en är dåliga är det nästan oundvikligt att påverkas. Det är så lätt att dras med och ner. Det ser man på jobb och överallt.

"... faktiskt åkte jacka och skor på och jag gick solo en sväng, fick ren luft och det var alldeles tyst och stilla ute och klart, du vet man ser alla färgerna på löven, grässtråna och svampen, kände mig lite bättre efter den turen :-) Bortsett från turen till affären och laga mat hände knappt ingenting i huset här igår, total vila :-)

Vet du, hörde ett distinkt knäpp på eftermiddagen när jag titta tv i soffan... blev så hemtrevligt och sentimentalt... ljudet lät precis som vår kamin (12kW) vi hade i förra huset när den börjar svalna så sakteliga... saknar den :-) Vågar inte tända kakelugnarna här tyvärr, de är inte
kontrollerade på åratal och jag är rädd både om livet och huset.

Det blev några tända ljus på soffbordet istället igår kväll :-)"

Ja tänk vad ljus kan göra underverk!
__________

Bor din groda kvar i dammen eller har han gått i ide? Har inte sett honom på ett tag så kanske han har gått i ide eller så har han bestämt sig för en utflykt eller något. Maria berättade just igår att hon blivit rejält skrämd av en riktigt stor groda vid deras damm!

__________

Så nu har Mats provisoriskt lagat garagetak och ska stryka det en dag i veckan. Vi har båda grävt mer rötter. Blev rekommenderade att gör ett besök på Solhaga Gardencenter som har 50% rabatt på mycket av utesortimentet. Handlade 2 klätterrosor och en buskros allt för 170 kronor(!!!). Nu med tanke på att vi inte längre ska ha något grönsaksland...


Har fått ner en i jorden. Coral Dawn som är en storblommig klätter/buskros växer till 3-4 m varje sommar. Blommar nästan oavbrutet från juni till sena hösten med korallrosa rosor som doftar äpple och som syns på håll!


Bonita Renaissance är en modern Buskros. Den är snygg i växten och mer än 100 cm. Blommar rikligt med doftande hållbara blommor som är tvåfärgade i aprikos(insida); och blekgul (utsida) från mitten av juli till senhöst. Åldras till en persikorosa ton.



Märchenland
En floribundaros ca 1,5 m, blommar med rosa med mörkt laxrosa skiftningar stora doftande blommor från mitten av jul – senhöst.

Hittade Mia Österlenblogg; Rosor , rosor och ännu mera rosor på adress

...och här rosen jag fick på min födelsedag (säkert en Peaceros). Peace är en ovanligt härdig gul ros med rosa skiftning, blommar på årsskott och hör till gruppen Storblommiga rosor, Den är förädlad (okulerad) på en grundstam, roten är alltså från en annan ros, oftast en vildros. Förädlingsstället, där grenarna växer ut, skall djupt ner i jorden, helst 5 cm under jordytan. Ju kallare klimat desto djupare skall den planteras. Till vintern kupar man dessutom upp litet jord runt plantan för att ytterligare förbättra vinterhärdigheten. Plantorna är oftast redan beskurna, så ingen planteringsbeskärning behövs. Till våren beskärs de och de kraftigaste 4-5 skotten får bli kvar och kortas in till ca 20 cm. Jag tror att det blir grannt, och kan riktigt förställa mig både färg och doft dessutom vid entrén. Har alltid önskat mig ett rosland för det är så vackra blommor, men Mats däremot har varit mer återhållsam för vi har inte hittat en plats där de står så skyddade att man kan välja gå fri från piggarna. Nu har vi hittat en!
__________

Mail från mor; "Nu lyser solen över oss. Jätteskönt! Det blir inte så många rader nu. Jag har ju ingen vana så jag letar efter bokstäverna. För flera år sedan klippte jag ut tabellen om bröllopsdagar ur en tidning. Jag tycker det är roligt att namnge varje år. Vi firade Plåt i år".
Listan kommer härovan! ...och nu på plats!
__________
Nyss hemkomna från havet. Blåsigt och rätt höga vågor idag, men Lucky i sitt esse. När han är på stranden blixtrar han till! Vi kommenterade att han verkar tillfälligt bättre. Inte alls så mycket flås, har återfått lite av sin forna figur och spänst... Dessutom rumpan ser något bättre ut. Biltermometern visar på 14 grader, har varit och gjort oss kvitt lite skit i sopstationen
__________
...och nu hemma och satt en brasa. Ska nu se resten av Yngsjömordet! Hu vale säger jag som kan föreställa mig hur fel det kan bli när sjuka och sårade människor ges chans att rumstrera fritt!!!
__________

Inga kommentarer: