Bloggintresserade

fredag 19 september 2008

Fredag den 19 september

Godmorgon mina vänner!
Ny fräsch dag...och fredag undrar vad den ska bära i sitt sköte? Fint väder lär vara på väg...just nu är himlen full av vita tussmoln men däremellan blå...Brittsommar kanske? 1980 när du Anna-Karin föddes så här i slutet av September var det sommarvärme och när vi åkte hem hade Mats med en ärmlös klänning till mig. Skön första tid vi fick tillsammans!

Ann: "Blå himmel, en svag måne långt, långt upp och över skogen en tjock mystiskslöja, vackert :-)"

__________

Mats skulle handla hem grejor till bla garagetaket som får en provisorisk strykning inför vintern (vi har ju sådant där platt tak som var poppis på 70-talet. Ytterligare åtgärder i behov men det får vänta tills nästa år. Själv slutar jag riktigt tidigt idag och tänker mig trädgårdsarbete i eftermiddag. Det blev ju fördröjt häromdagen när Kalle ville att jag skulle åka med honom till Bromölla.

__________

Kan undras om bloggen ska strula idag med, igår försvann det ena efter det andra och till slut vågade man, som du sa Jeanette, knappt försöka göra någonting. En släng av din slev hit alltså Ann hoppas att du kan finna vägen hit idag på något sätt, jag saknar dig.Och nu vill Lucky promt att vi ska gå!Ann: "Jo, det har krånglat och stökat sista tiden, sen i söndags, med Internet och mailin/mailout och ringde support, fick veta felet borde ligga hos oss....fortsatt fel, flesta https och inga ftp funkar och mailservrar sporadiskt, fortsatt fel och dagarna går... I onsdags skulle jag efterlysa skatteugglan till bilen, vägverket ej fått betalt säger de! Hua, kollar min internetkvittens och ringer bank, ah, har skrivit 29/9 istället för 29/8,,, götapetter, kan inte gå online och ändra på grund av Felia, tog dosan till jobb funkade inte där heller... jobbar kväll... Samma igår morse, funkade, ringde bank och fick instruktioner om java och tillförlitliga platser m m och skulle testa och vips funka Felia inte igen...skynda iväg på tidigt möte innan jobb. Fick sms igår em att feletavhjälpts, sen funka det igår kväll och fick iväg skatten äntligen! Och funka inte nu på morgonen igen!!!! Blir gal! Felia säger att felet är i telestationen, någon nod eller modul som läckereller nåt...Försöker få iväg detta trots fel om mailout..."Allt under kontroll det viktiga meddelandet har nått undertecknad...

__________

Ann: ” …korv stroganoff med ris till middag och en stor krispig äppelkaka med vaniljsås den skall jag ta med till flickorna på jobbet jag börjar 12 idag :-) Det är okända äpplen, ett träd makens farbror planterat så fina och röda och nästan perfekta :-)…

Ikväll tror jag vi skall testa 'Stockholmspizza' :-) kollega pratade om detta häromdagen, att familjen gillar detta och när flickorna kommer hem frågar de efter denna :-) Så jag fick receptet och skratta högt i och med STOCKHOLMs-pizza och ingrediensen HÖNÖkaka :-) Kollegan berätta hon har för sig att receptet började med thékaka, och att hon ändrat under åren till
hönökakan p g a storleken. E´rumé på receptet?
---
Stockholmspizza

3 st hönökakor
2 dl vispgrädde
4 msk tomatpuré
purjolök
rökt skinka
1 burk champinjoner
svartpeppar
ost

Vispa grädden rätt hårt, blanda i tomatpurén och bred på bröden. Strimla purjon och skinkan och fräs tillsammans med champinjonerna.
Fördela fräset på bröden, mal över lite peppar och lägg på riven ost. Sätt in i ugn 250 grader ca 10-15 min eller tills osten har smält.

---

…Annorlunda med vispad grädde och tomatpuré eller vad tycker du :-) Köpte färska champinjoner igår faktiskt för ändamålet.


Har ännu inga planer för mat till kvällen I Åhus, men pizza lär det inte bli för det hade vi ju igår och resterna har bade Mats och jag spisat nu på lunchen. Kan däremot komma väl till pass en annan gang…håller med dig om att det later halvskumt med grädde och tomatpuré, men kan kanske vara gott! Väntar på utlåtandet!

__________

Sola sken i Kristianstad när jag sluta halv 12. På vägen hem molnade det på, vid havet sol men när bussen vänt näsan mot Paradiset tjocknade det på molnen hängde tunga. Noterade att grannen som har semester hade tagit ut en solstol på gräset men han hade ingen sol. Över vårt hus var det däremot blå himmel. Underligt!

Luckyrunda, när jag kom hem låg SKÖNA HEM i brevlådan, visst ja jag tackade visst ja till ett fåtal nummer av en telefonförsäljare nyligen...aj aj då, har så svårt att säga nej när dom ringer hem och propsar...vad tycker ni om telefonförsäljning till privatpersoner? Men det kanske bara är jag som har svårt att säga nej?

Rätt mysigt i alla fall att lägga sig en stund och blada igenom den (266 sidor!) så här en fredagseftermiddag Tema NYA KÖK Ann!

___________

Tack för Mail Runo! Önskar er också en trevlig helg! Pratade med Per-Olof som hastigast i eftermiddag han berättade också att du hade ringt. Imorgon hjälper han Kalle med möbler det blev tydligen så att han skulle flytta sina grejor till Helsingborg imorgon ändå men då hade vi redan sagt till Maria och Nisse så de får fixa det själva. Kan väl hjälpa honom med annat sen istället som typ gardiner, tror det heter Ringstorp dit han skulle flytta var visst rätt nära Stattena. Verkar vara ett lugnt område, var därutanför som hastigast när Per-Olof fyllde år.

__________

Fick ett farligt ryck och städade av huset. Nu skiner solen så här på fredagseftermiddagen. Tänkte föreslå Mats att vi gör en avstickare till havet när han kommer hem.

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Min har strulat idag med. Skulle fixa färdigt från igår och det finns inte mer, varken kommentarer eller något. Fick lägga in en ny sida och som tur var koiperade jag texten innan jag sparade allt som jag gjorde när det sa 'puff - borta'.
Härligt minne, Anna-Karins första tid:-)

Anonym sa...

Telefonförsäljning? Näe, tycker inte, vi har varit med i Nixregistret sedan
tidens begynnelse, www.nix.nu och det hjälper som oftast. Tycker att
leverantörer, säljare o företag skall ge konsumenten en chans att behålla integriteten att själv söka tjänst/produkt när de behöver den, inte dränkas av samtal av snabbrabblande provisionsavlönare... Det kan så lätt bli fel, för dem som hör sämre, har svårt att säga nej, svårt för språket, svårt för
konsumentjuridik o s v...

Ann