Bloggintresserade

tisdag 30 september 2008

En halvdan tisdag

Jaha, ny morgon. Klockan visar 7.40. Bad, hårtvätt, frukost, lämnat bilen på service, smort Lucky med Aloe Vera, ringt privatväckning till Kalle idag med; som var orolig för att inte komma upp. Nu sover Lucky här bredvid mig gläfser till emellanåt i drömmen, skulle tro att han är på stranden och jagar pinnar. Får väl bli en tur ikväll om vi hinner innan det blir mörkt för bilen ska bli färdig tills kvällen. Ny stråkastare sen ska bilen väl gå igenom besiktningen... Och det får vi jobba på att även dagen gör (blir bra alltså).

---
Sol
Tänker ta morgonpromenaden något senare idag eftersom vi kan ta det piano. Jag jobbar eftermiddag idag. Ser bestämt ut som om himlen är blå nu när det ljusnar och en antydan till sol! Det vill vi ha!!! Hoppas ni mår bättre idag så ni kan njuta av den. Mats och jag kände efter vid frukosten och tyckte kanske att vi kände oss lite som före en förkylning. Men jag tänker i alla fall inte ge efter...till vad nytta det gör...

__________

Ann:"Vimlig, snorig, huvudet som en övermogen melon till att spricka-håller mig hemma idag med. Hände inte mycket igår, hade några timmar mitt på dagen då jag var lite klarare och då skedde kaffemaskinens veckorengöring med delar i diskmaskin, sen fick både diskmaskin och tvättmaskin gå sina rengöringsprogram, medans jag gjorde omeletter till kvällen. Mycket mer
bidde det inte igår..."

Bra nock som di gamle sa här i Skåne förr! Det var ju nu du skulle försöka ta det lugnt (är det svårt?) och om och när krafterna kom bara göra sådant som var roligt. Som att läsa den nya tidningen härunder... Virka någon stjärna kanske? För jobbigt? Egentligen är det ju dagar när du med gott samvete kan bädda ner dig. Du kan ju prova att hojta på¨JUAN och se om han behagar passa upp dig idag...

Ann: "Lite rastlös att ligga, nu här igen med paus av kaffe o biscotti och jag harhittat genvägen till Bilagans :-) innehåll som oftast... Kikar vi på denna har vi essensen av bilagorna


__________

Ann"Idag ser vi ut att ha en grå trist dag, knappt höstlöven orkar glöda utan solen..."



Där plingade det minsann till inne i köket! SMS från mor.

Sol i Västerås (som här i Åhus)idag också, men kallt. "Vi har haft första frostnatten och jag är glad över att jag täckte över dahliorna igårkväll".

---

Ja så förståndigt...skulle tro att jag plockar in pelargoniorna och dekorerar med i uterummet ikväll eller imorgon, så kan vi njuta av dem ett tag till den här säsongen.

__________


Ska strax väcka Lucky och krama honom från

Mor: "...ge Lucky en extra varm kram från mig".
Ann: ""Ha nu en fin ledig förmiddag du å gosseLucky!!"
och så klart från mig själv...


Sedan tar vi en tur ut i natura. Tro det eller ej men solen i moln vilka har dykt upp från ingenting verkar det som men, antagligen låg de och lurade i utkanterna hela tiden. Kom till och med en skvätt om än lite. Några minuter tills jag måste ge mig av till bussen. Har blåst upp ute och löven singlar ner från buskarna. Det är inte utan att det känns förhueligt.


_________

Runo: "Synd att vi ej hajade när ni skulle åka till Helsingborg. Ni kunde hört av er så kunde vi ha fikat här".

---

Kul att höra från dig Runo, hade verkligen varit jätteroligt att träffas. Men vid ett sådant här tillfälle när så mycket ska hända fungerar inte min hjärna så att något ytterligare kan hända. Där är nog gamle Lucky och jag lika, han var helt slut och sov hela vägen hem i bilen (trots att han brukar var jätteorolig under bilfärder).

__________

Runo: "Vi var i lördags på Kivik och såg bland annat den årliga äppletavlan. De måste vara riktiga konstnärer för att rigga upp o plantera de olika äpplena där. Har ni varit där?"

---

Inte det här året för på lördagen var vi ju på uppvaktning i Malmö hos Anna och söndagen i Helsingborg hos Kalle. Ja, visst är det fantastiskt vad man kan göra med olika äpplesorter och genom deras olika färgyanser få till dessa fantastiska konstverk! Andra år har vi mer än gärna åkt dit för att besöka mysig marknad, njuta skön musik, och kommit hem med goda äpplen. Annelie Rydé uppträdde väl där i år? Minns artister där som Rickard Wulf och Louise Hoffsten.


__________


Spöregnade i Kristianstad när vi körde hem nästan inget regn i Åhus och relativt torr vägbana. Inom på Maxi en runda på vägen och köpte några lökar till plantering imorgon på ledig tid. Kalle hade slutat tidigt så han hade bestämt sig för att köra hem till Åhus fixade med att hämta bilen. Kokt potatis, stekta laxkotletter och hollandaisesås och en glasstrut till kvällskaffet när vi ser på idol.


Ja, här sitter och ligger vi och lyssnar på idol...Lucky också. Nu blev det intressant!
I köket som ni ser strykbrädan framme en del kvar men har hunnit ganska mycket innan idag.
Kalle hos Ralle för att se idol.

Vem får lämna tävlingen idag tror ni?...Blir det nummer 1 kanske?

Kändes inte rättvist som tävlingen slutade för dagen...
__________

Inga kommentarer: