Bloggintresserade

söndag 7 september 2008

Jag vill tacka livet som gett mig så mycket...

Ja, jag har då inte hört någon tupp än så här på en söndagmorgon. Naturen ligger blöt utanför mitt fönster. Det ser ut som det har regnat en del under natten. Lucky har fått sin massage nu på morgonen, han tycker att att det är så skönt och är mycket tydlig med hur och var han vill att man ska ta i honom. Men mestadels ligger han efter en stund bara som en degklump och njuter. Jag passade på att berätta för honom att vi skulle till stranden också och kasta pinnar på förmiddagen. Det verklade han klart nöjd med. Nu har han följt med mig en tur in i arbetsrummet för att påbörja dagens blogg, så världens finaste hund ligger vid min sida.

Fick dina MMS Ann igårkväll. Jag hade ju glömt telefonen hemma när vi var i Helsingborg, så det blev heller inga foton på varken det ena eller det andra. Tyvärr! Såg att du i alla fall fått tag på bilagorna den här veckan Ann (får väl se hur det går för mig), och att du uppskattade Anettes chutneyrecept.
Ann:" Gulle dig/er! Har nog plommon hemma nu/Ann på jobbet".

Mission ackomplished ;-) står det på bilage-MMS så jag förmodar att innehåll i tidningen också innehåller recept? ...nu vräker regnet ner så om det fortfarande fanns smuts så lär det väl rinna av i denna häftiga dusch. Doften av en nytvättad natur ... då speciellt den väldiga poppeln på granntomten som doftar friskt schampo mmm...

Ann: "Jag utförde uppdraget redan igår :-) köpte mig tidning och BILAGAN :-) faktiskt även A-bladets :-) men jag har inte tittat i dem, sparar dem till senare idag när vi skall ha lite söndagsgos i soffan. Eftermiddagen gottade jag mig med bilagorna, såg du sista sidan i Leva&Bo
med rosa överkastet/bolstret jag pratade om v 32 någon efterlyst försäljningsinformation :-) Jag undrar i veckans bilaga (37) över en matta jag såg på sidan 17, hittar inte den omskriven alls..."



I fredagseftermiddag sken solen när Lucky och jag tog middagspromenaden. Brukar njuta en vacker nyponbuske på vägen passade nu också på att föreviga den.




Tror att jag knyter mig en liten stund till innan det blir riktigt ljust ute. Lucky reste sig precis och travade iväg. Skulle tro att han också gjorde det! Vi hörs!

__________
Lämnat sängvärmen för morgonbadet, njutit söndagsfrukosten, Lucky sin leverpastej, bläddrat igenom "Leva & Bo" mycket riktigt skördetema. Men denna bilaga läser man inte så där i en handvändning det finns anledning att arkivera och komma tillbaka till den.

__________
Ann: "Ute, grådisregn, kanske 15C. Igår blandad kompott, störtskur på förmiddagen berätta maken, när jag tillbaka från jobb kunde jag i svettig sol klippa ner överblommade såpnejlikor och då fick vi besök av mamma och moster".





Häromdagen förevigade jag faktiskt just hur såpnejlikorna chanserat på ängen en bit härifrån.




__________
Så nu har vi också varit vid havet en stund. Jag blir så glad för Luckys skull, av att se hur han lever upp, snusar, vädrar, rusar fram och tillbaka, sätter sig ner, lägger sig i tången om vartannat. Känner hur tårarna värker och blandar sig med regndroppar på kinderna. Samtidigt glad för att vi får denna tid tillsammans. Det som är livskvalitet!

Jeanette: "... Det är hemskt när de vi älskar blir sjuka. Fruktansvärt rent ut sagt. Lucky är nog som namnet väldigt lycklig att han fick er som sin familj här på jorden!"

Ja så är det säkert och det känns mitt i allt som än tröst om än klen!

Hur är det nu Arja sjunger:

"Jag vill tacka livet som gett mig så mycket det gav mig två ögon och när jag dem öppnar kan jag klart urskilja det svarta från det vita....

Jag vill tacka livet som gett mig så mycket det gav mig hörseln som i all sin vidhet fångar natten och dagen syrsor och små fåglarturbiner, hammare, ett hundskall och ett ösregn och
röstens ömhet hos den som jag älskar

Jag vill tacka livet som gett mig så mycket det gav mig lång vandring för så trötta fötter.
Jag gick igenom städer genom djupa vatten över stränder, berg, i öknen och på slättland
hem till ditt hus i dina gröna ängar

Jag vill tacka livet som gett mig så mycket det gav mig ett hjärta som i grunden darrar när jag ser frukten av det hjärnan skapar
och det goda så långt borta från det onda när jag ser i dina klara ögon...

Jag vill tacka livet som gett mig så mycket det har gett mig skrattet och det gav mig smärtan så att jag kan skilja lyckan ifrån sorgen de två ting som skapar alla mina sånger och era sånger som är mina sånger och allas sånger som är samma sånger

Mor: "Hej Ingela! Vill bara säga att jag instämmer helt i din bloggs tema idag! Vi har precis haft en kines på besök. En av Tommies fd elever. Han är nu direktör för Sandviken-Kina. Så nu har vi fått lufta engelskan. Ha en bra dag. Trots gråmulet väder
!"



Fin bild på två glada vänner, du får säga om du ville att jag skulle lägga den här! När Zhus son fötts var Tommie den första som han meddelade. Så ja, vänner är de!




__________
Du är duktig Jeanette på att mixa med bilder på datorn. Är du intresserad av fotografering, kanske med systemkamera?

Jeanette: "Ville ha med något som hade med agility att göra, eftersom våra hundar faktiskt kör agility. Svensk är min kennel och Tibetanks ras föder jag ju upp, så det ville jag också ha med".
Adress till hemsidan: http://www.dajalas.se/

Har du kollat på Johnnys bilder? Moos (duvan som de hjälpte efter stormen som de matade och skötte om tills den valde att flyga iväg från deras balkong...

Jeanette: "Ja, jag har sett Johnnys fantastiska foton! Härlig blandning mycket tilltalande foton. Både jag och Isabella har ett fotointresse. Vi har numera en digital systemkamera, en enklare sådan som vi är jättenöjda med. Nikon D40 heter den. Var det inte en Nikon du rekommenderade Johnny?

Rätt roligt att ens barn ofta blir intresserade av det som man själv lägger tid och tyngd åt. Att dokumentera kan säkert falla många på läppen allra helst ett barn. I vårt fall har det varit sång och musik och så djur förstås. Det verkar ju ha varit detsamma hos er!
__________

Och nu har Mats, jag och Eva-Katrine varit i Bromöllas Filmpalats och sett Mamma Mia. Alltså har ni inte sett den ännu säger jag bara att "ni får inte missa inte den!". Vacker musik rytmiska melodiska låtar att minnas, där man har svårt att sitta tyst eller låta bli att dansa, människor med utstrålning, oerhört vacker miljö, humor, fart, känslor som glädje-saknad, tårar när man lever sig in, djup-livsglädje, ja listan kan bli hur lång som helst. För egen del längtar jag redan efter att se om den hemma i vardagsrummet!

__________
....och först nu när klockan hunnit bli halv 6 bröt solen fram i Åhus. Kvällspromenad med Lucky en mycket målmedveten man som längtade till havet igen det visade han där vägarna delar sig. Men det fick vara man ska ju hem igen och vi har ju redan varit där en gång idag. "Den gamle och havet" sa Mats, den klassikern kommer man ju ihåg. Absolut borde man se om den! Nu en kopp kaffe och tvsoffan!

2 kommentarer:

Jeanette... sa...

Vad vackert du skrev om Lucky och stranden, tången & havet.
Mina ögon tårades... Ni finns i mina tankar.
Kramar Jeanette

Jeanette... sa...

Ja, jag har sett Johnnys fantastiska foton! Härlig blandning mycket tilltalande foton.

Både jag och Isabella har ett fotointresse.
Vi har numera en digital systemkamera, en enklare sådan som vi är jättenöjda med. Nikon D40 heter den.
Kram
Jeanette