Bloggintresserade

torsdag 11 september 2008

Ja nu så ska vi sjunga...

Så, sitter nu på jobbet innan arbetet börjar. Tyst och skönt, endast vår lokalvårdare i faggorna. Jag har öppnat fönstret för att släppa in lite friskt syre, solen skiner och det ser ut att bli en fin dag! Faktiskt har den så gjort ett tag nu, dök upp redan när vi lämnade Åhus.

Ännu inte mycket nytt under solen. Den stora och glada nyheten är att Lucky verkar något bättre om än tillfälligt. Skönt att ni har fått tillbaka ert vatten Jeanette förresten sa Eva-Katrine att hon hade varit i kontakt med Mikaela och att de löst bestämt att träffas och det är väl på tiden, kusiner rätt jämnåriga och med samma intressen.

Vilka vackra ord du skickade igår Ann. Hade aldrig hört dem förut och första gången sagda för så länge sedan... hur är det på jobbet nu och hur går det med skörderna? Förresten sa Louise att hon skulle skicka det där äpplekakereceptet till mig i dagarna. Hade glömt bort det, men det kommer... förresten gjorde Maggan päronpaj idag på resterna från lägret. Smulpaj med lite cocos i så gott! Inget recept men det kan man ju göra på måfå...

Ann: "Äpplena över sen länge, nu har vi stenpäron jag inte riktigt vet vad eller om jag skall göra nåt med".

Tänkte kanske att du hade i frysen eller så köper man kanske ett och annat? Förresten är det nog Kiviks äpplemarknad snart det brukar vara krings Anna-Karins födelsedag sen 24 september. Då kan man fynda lådor av attraktiva sorter och så brukar det också vara trevliga musikarrangemang och "typ" gammeldags marknad med olika kvalitetsprodukter.

Ann: "Jorå, har massa äpplen i frysen :-) Men trädet är tomt. Svärföräldrarnas träd med andra börjar också mattas av nu".
__________

Fick vänta en stund på bussen slutar 12 och bussen går 11.55 nästa 12.55. Tog då en vända upp till Kapp Ahl och har faktiskt hängt undan en kappa som jag blev förtjust i. Ingen duffel?! Den här tyckte jag inte att jag såg tjock ut i och expediten tyckte att den var fin på (!) Imorgon ska jag ta med baskern och halduken och prova hela kittet! Minns att jag hade en snarlik på 70 talet, men den var grå och fiskbensmönstrad och ganska lång (sk. midi).
__________

Mor i Västerås; "Sol här också från och till idag".
Jag gillar ju att skriva och kul sedan om någon gillar att läsa det jag skriver. Det är så många tankar som åtminstone jag vill dela vore väldigt kul om vi kunde få igång diskussionyra.

__________

Ann i Värnamo; "Grått väder"

Ja visst är det så att väder ibland tycks passa oerhört bra till sinnesstämningen. Säga vad man vill men det påverkar alltid på något sätt. I alla fall jag mår bättre av ljus och solsken oftast även när jag är deppig. Men det finns stunder när jag inte vill bli på bättre humör... strunta i den virriga människan som inte känner igen sin egen symaskin! ...kan jag säga som har svårt att glömma en duffel...

__________

Jeanette skriver så här i sin blogg: "Vad tiden rinner iväg. Tycker jag inte hinner något utan det bara är nya dagar hela tiden. Är kanske så när man hela tiden väntar på att få må lite bättre".

Ja, den där känslan tycker jag att jag känner igen. När jag har gått där och aldrig varit riktigt nöjd med mig själv... när jag skulle nöjt mig med att göra det jag själv kunde för att det skulle bli bättre. I stället gick jag och tänkte att bara jag blir som förut... och jag har ju blivit bättre till en gräns... men nu inser jag (tror jag) att jag själv aldrig kommer att bli som förr. Jag får nog snällt njuta av det som är och de ljusa stunderna för annars springer ju tiden iväg (som alla mina första år efter hjärnblödningen). Jag väntade på vis och sätt efter något som aldrig kom och på samma gång gick tiden (det som jag efteråt tänkt var mina bästa år, men hur kan jag veta det? Kanske är det de åren som kommer vad vet jag? Den tid som jag sedan inte kunde kalla tillbaka...snopet!

Men vattnet kom i alla fall. Vilken tur Skämt åsido jag tror faktiskt att jag förstår hur du känner det!!!

Jeanette skriver i sin blogg; "Att TILLÅTA mig vila när jag känner att jag behöver, även om det finns 100 'måsten' som jag borde ta i tu med, så måste jag tillåta mig att vila för att bli bättre, för att må bättre. Det är där skon klämmer. Jag har svårt att acceptera att jag blev sämre bara för att jag envist körde bil för många mil till agilitytävlingar i lyckan av att 'Jag kan!'. Även 7 mil kan vara alldeles för mycket, jag kanske borde nöjt mig med att be någon annan köra eller ta färdtjänst när möjligheten finns. Men jag VILL. Jag VILL klara saker och då försöker jag tydligen så pass hårt fortfarande att jag gör så jag blir sämre. Kroppen varnade för sent denna gången".
___________

Eva-Katrine har åkt och hälsa på Anna-Karin i Malmö nu vid lunchtid få se när hon kommer hem i kväll eller om hon övernattar. Kalle jobbar på taxi idag och ett par veckor framöver innan han ska till Helsingborg.

Ikväll när Mats har kommit hem ska jag ta tjuren vid hornen. Jag ska följa med mina gamla jobbarkompisar till friskvårdskören i Österängs kyrka. Tänker nu gå en runda med den lille hunden och sedan tar vi och kryper till kojs en stund! Vaknade utvilad en timme senare. Maria ringde för att höra säkert om jag tänkte hanka på och det gjorde jag ju. Så kul vi har haft ibland sjunger vi och det låter hellre än bra, men vad gör det?

Mats och Lucky har hunnit med att njuta havet en vända och vår första höstbrasa!
___________

Hej på dej Runo! När Lucky och jag kom hem fick jag ditt mail kunde naturligtvis inte låta bli att öppna filerna men är nu så trött att jag bara måste slafa en stund. Du ser ut att vara en trevlig prick och som om du är på semester. Är det kanske från när ni var på resa i somras? Syster Marie ser ju också väldigt trevlig ut. Er trädgård är så välskött och fin som när man älskar sin täppa! Skulle gärna visa bilder från trädgården här men det är bara om ni är med på noterna Runo och Eva-Lotta (Kul med fler dubbelnamn). Roligt också att du och Eva-Lotta:"... gärna läser din sida för där är mycket som vi har gemensamt". Kände att jag ville kommentera, men mina ögon går nu i kors. Har sparat bilderna men tagit bort dem från mailboxen så nu ska andra bilder få bättre plats. Vi hörs!

__________

1 kommentar:

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Ja, det är jätteskoj att de stämt träff i huvudstaden!:)
Mican ser verkligen fram emot det.

Ja! Det var helt underbart att ha vatten tillbaka i kranen:) Ljuvligt. Haha:)

Kram
Jeanette