Bloggintresserade

onsdag 3 september 2008

Onsdag

Onsdag, morgonritualerna på det lokala planet här i Åhus är klara sånär som på operation röjning, tvätt, stryk vattna blommorna; procedurer som hör onsdagen till. Men det är lika bra att få det gjort direkt sedan gör jag vad jag vill.

Mats har åkt till Malmö idag tillsammans med Arne som han förut gjorde en hel del kvalitetsarbete med. Tror nog att han har sett fram emot den här dagen. Ikväll kommer Eva-Katrine hem en vända för att packa ihop vad hon ska ha med till hennes och kursaren Stinas 1:a i Stockholms centrum. Behövs väl inte så mycket när man har så liten plats men en del måste jäntorna ha för att det ska fungera. Nu kommer årens julklappar och födelsepresenter väl till pass. Ett litet bar bord fick hon av Per-Olof och två stolar som han och Milla hade i sitt förråd. Tänk vilken tur de hade första kontrakt och allt och sedan dessutom praktik på samma ställe. Känns säkert tryggt för oss alla! Kalle ska idag till Helsingborg och titta på en lägenhet tillsammans med Per-Olof. Ni hör de ställer upp för varandra. Vi får väl se om det blir napp med bostaden. Spännande.

Har en del annat på programmet idag som besök på ortens bibliotek sedan kan jag där och hemma göra besök i litteraturens värld ett tag. Ny leverpastej behöver vi till Luckys kvällspilla, och ett födelsedagskort till någon som fyller på fredag. Har tankar på att besöka ortens persiennhandlare om han har öppet idag. Höra om ett och annat vad gäller markiser. Vad tänker du Ann? Du har väl själv varit i kontakt med fler som handlar med markiser? Konsumentverket? Ibland har jag hört, kan det hjälpa att efter att ha gett firman en chans säga åt dem att ni tänker vända er till dem. Själv blir jag väldigt upprörd när jag känner att det begåtts fel gemenemot oss (skriva är det optimala för mig). Har i tal ibland svårt att få fram mina synpunkter på ett korrekt och ändå att "sylen sitter där den sitter". Det är Mats i regel mycket bättre på, han har förmåga att inte låta otrevlig även om han tycker som jag. Han nöjer sig ofta med en jämkning. Min dotter Anna har talets gåva och lyckas med båda. Ja man ser alla är vi olika och därför behöver vi också varandra!

Väntar otåligt på sol, men jag vet att det är väl tidigt. Skönast att vänta en liten stund Luckyrundan, det tycker vi nog båda men kanske mest jag...här spricker solen upp nu 8.20... ser det ut som...och nu får vi anledning att limma in en definitivt charmig sol

Värnamo och Ann: "Gråmoln som snabbt far förbi, från sydsydost tror jag, har regnat ser jag på fönstren, urf. Blåser, allt för att accentuera hösten antar jag, antar också att det blir strumpa igen... Nämen, himlen börjat spricka upp! Ser blå himmel, vita moln och lite grått längst ner mot oss :-) Ialla fall 15C, så jag kanske slipper strumpa idag ;-)"

Ja det där med strumpor tycker jag är ett svårt kapitel nu efter sommaren, brukar vara tapper in i det sista. Det är nästan så jag känner hur folk tittar på bussen när jag sitter där barfota i mina sommarskor när det egentligen är riktigt "höstklädväder", men det kanske bara är som jag inbillar mig för de skiter nog i mina fötter.
__________

Ann; "Din bloggsida är lite mer krävande, du vet stapeln längst ner om ladda sida t ex, den jobbar hela tiden nu, jag undrade vad och kika lite jag tror det har med min dators visningsinställningar samt dina världsklockor som ändrar storlek hela tiden och kräver update... dom é kanske inte helt kompatibla min burk och dina klockor, jag skall kolla på jobbets burk sen".

Bra att du säger det, faktiskt har det varit lika här. Jag har också upplevt det jobbigt när det fladdrar men så när jag har planerat ta bort dem så fungerar de. Vad säger ni ska jag kanske plocka bort dem för när de inte fungerar är de klart jobbiga!

__________

Morgon promenaden snäpp 3 runda. Nu är Lucky trött men nöjd. Faktiskt inte molnfri himmel, en hel del ullmoln av den gråa sorten med guldkant (som efter Kvarnbacka), men regn vill vi inte ha! Lite småprat här och var. Mötte Mats faster Inga-Maj på stigen och Lucky och jag fick gå åtsidan för westin Max 6 år gillar inte Lucky trots att L. inte verkar bry sig. Stod och pratade en god stund och Inga-Maj berättade om nakenhunden Skip hennes dotters förra hund som var en sådan härlig personlighet och aldrig egentligen kunde mätas med Max inte på det viset. Hon berättade också att hon nyss hade sett de 2 "rådjurs-kidsen" (kommer namnet från engelskans kids?)

När vi gått en bit till så kom vi till det där stället där det bor en rottweiler, den där som jag har berättat om förut och som blir så ilsk när vi går förbi. Vi gick på andra sidan gatan då rottweilern fick nys om oss. Grindarna stod öppna men matte kom och tog honom i halsbandet samtidigt som hon stängde grindarna. Då passa jag på att berätta att vi alltid brukade gå på andra sidan men att han alltid lät så hotfull även om Lucky och vi försökte inte bry oss. Hade vi anledning att vara rädda undrade jag... jag tror inte det sa matte han har aldrig hoppat över, men han är hanilsk! Vet inte om vi har anledning att vara på vår vakt svaret var för luddigt. Men vi slutar inte att gå andra sidan vägen för det. Kanske blir det annorlunda när han har sett mattarna stå och prata lugnt med varandra.
__________

Har nu också läst Jeanettes blogg och i mina ögon klart läsvärd. Angående mer eller mindre osynligt funktionshinder läs dagens inlägg rubrik "Osynlig kroppsskada"! Använder ni mina favoriter så behöver ni inte lämna min sida om ni inte vill ;-)) För jag är i faggorna. Ska däremot göra lite annan nytta nu.
__________
Har också pratat med mor en stund som berättade att Christin nu hade fullt upp med den stora årliga mässan.
Det verkade som om du nog gärna och ibland skulle vilja vara med i debatter här på bloggen. Du kan väl bara skriva så klipper jag och klistrar. Själv tycker jag att det är kul desto fler som tänker till och säger sin mening. Alla lyckas ju inte rent tekniskt med att lägga in kommentarer direkt på bloggen. Jag vet att Milla och Maggan har försökt och att det verkade jätteknasigt. Jeanette du som var sådan god pedagog med mig hur ska vi vägleda dem? Alla har ju inte en egen blogg inlagd (då sker det väl mer automatiskt att man har en identitet här vad jag föstår). Måste man verkligen ha en blogg i blogspot är frågan?

Jeanette har löst problemet TACK! Du borde ha blivit pedagog! Nu kan vem som vill gå in och skriva kommentarer och sedan klicka på anonym om så önskas. Men underteckna gärna med namn så blir det lättare att vända sig på rätt håll.
___________
Ja idag har jag då börjat i fel ordning, Nöjena först och arbetet kvar, vad liknar det? Precis hemma efter cykelturen till byn. Kort, Bibliotek en hel del spännande böcker som jag nu inte får lov att titta i, inte än. Leverpastej och Kattmat, båda satt vid dörren ivriga och väntade på nåt´gott. Så har Eva-Katrine ringt hon satt på tåget på väg hem, samtidigt som vi pratade steg C Sjöholm på (Anna-Karin) så de kanske slår följe till Åhus. Det hade strulat till sig lite för lägenheten i Stockholm skulle helrenoveras innan de flyttade in så det skulle bli problem om vi skjutsar upp henne och grejorna i helgen. Bäst vore om praktiken också kunde vänta en vecka. Få se hur det ordnar sig.
__________

Ann: "Idag? Får jag råstekt potatis med tunnskivad marinerad kotlettrad i lådan :-) Vad får du i magen?"

Ja du det är ett kapitel för sig, tänkte på hemvägen om jag skulle till Siwans grill dagens fisk...mmm så sugen. När jag kom dit...Helt slut had bara swish blivit slutsålt! Nej någon hamburgare var jag inte sugen på då hade jag lunchkorvar i kylen. Så jag stekte en när jag kom hem istället. Mats hade lunchat med Anna-Karin i Malmö. Spätta på menyn! Ännu mer sugen blev jag. På kvällen har vi värmt kasslerlåda vi hade i frysen.

3 kommentarer:

Jeanette... sa...

Hej Ingela!
Nu har jag varit och rotat 'bakom blogen' och funnit att under 'Anpassa' så finns 'Inställningar' och 'Kommentarer'. Under punkt 2 så står 'Vem kan kommentera' och där får man då ändra till 'Samtliga' för tydligen är den instäld på registrerade användare från start. Och så 'Spara inställningar' så ska det nya gälla.Det har jag ändrat på hos mig nu.
Kram
Jeanette

Jeanette... sa...

Hej igen!
Nu så dök det upp fler alternativ på min blogsida under kommentarer.
Namn/URL och Anonym finns med som alternativ nu efter min ändring som jag beskrev i förra kommentaren.
Kramis
Jeanette

Anonym sa...

Jippie, nu kan jag pytsa in ett ord utan blogidentitet/konton, GLADA TACK syster yster!

Ann