Bloggintresserade

söndag 28 september 2008

Helsingborg

Ser bestämt ut som om solen försöker leta sig igenom rester av lövverk här utanför. Har precis läst mail från A när Mats ropar att frukosten är klar, so long...

A: "... undras om det blir mer blåst idag. Vaknar till, vi är inte hundra fortsatt nån av oss, du vet hängig och halsont och magont till och från i veckor, maken har nog fått med sig bacill hem som inte orkat blomma ut fullt hos nån av oss. Men vi skall morgondona oss och sen tror jag vi turar till Göteborg. Jo, måste ju köpe bilaga med :-) Solklem! "

Låter inte bra men jag vet snart ingen som inte har fått någon släng av bacill. Vågar själv inte säga något men kanske den där tröttheten har varit min släng? Eller kanske bara vanlig hösttrötthet.

Mats hade redan köpt bilagan till mig igår, har bläddrat igenom den, men ska lusläsa lite bättre sen! Hoppas att du också får tag på den!

Fastnade vid en härlig film "En mamma och tre systrar" på kanal+ first. Absolut underhållningsvärde en söndagsmorgon i mysdress, men ändå inte kvalitetsmässigt den bästa man har sett.

__________

Nu dags att förbereda mig inför Helsingborgsturen. Lucky ska med, vi försöker köra så han och Per-Olof hinner träffas innan han ska på jobb. Per är i lägenheten nu och har precis fått igång internet. Han är för go. Har nu plockat ihop några tänkbara gardiner och annat smått få se om vi kan hjälpas åt att få till det!
---
Vädret; ja blåser betydligt mer på västkusten idag och mer mörka moln duggregnade t.o.m lite på vägen.

---
Bara en början så får Kalle byta efter hand. En riktigt mysig lägenhet. Ljus och fin med utsikt in mot gården ett stort grönområde och även ut emot gatan på andra sidan. Det verkade vara ett lugnt område med kvartersbutik, frisör, pizzeria, kyrka och skola alldeles breve´. Men det får väl tiden utvisa. Vi passade på att ta en promenad med Lucky för att rekognosera och köpa inflyttningspizza.


ICA nära och utsikt från affären upp till det område där Kalle bor.


Det här är Kalles kök. Mysigt va? Tvådelat, ljust och soligt med gardiner och lampa som förre hyresgästen lämnat kvar och t.o.m en lampa så han kan se vad han serverar på sin farmors matbordsmöblemang som stod uppe på vår vind. Kommer väl till pass ännu en gång. De har först varit en vända i Anna-Karins första lya. Minns du när Eva-Katrine och du brukade sitta och käka sådana där små plättar efter skolan hemma hos farmor på eftermiddagarna? Eller när vi köpte med oss glaserade pepparkakor och tog en svingsa upp till henne på Köpmannagatan efter julskyltningen för att sedan festa på ris a la Malta? Det bordet står hemma hos dig nu? Tror du din farmor vet det?


På ena hållet ändstationen i form av sovrum, och på andra sidan köket ändstation i form av badrum De blå gardinerna känner du ju väl till för de hängde i ditt pojkrum. Därefter en rätt stor klädkammare. Hallen glömde jag att föreviga...


...men på andra sidan ett extra litet rum som han inte har direkt några möbler till förutom ett skåp som han har lånat av Per-Olofs Milla. Kan kanske komma till pass om någon vill hälsa på?
Gardinerna känner kanske du igen det var de där som du skickade efter och sedan aldrig packade upp. OK, men bättre än ingenting. Du kan väl ta med någon madrass att lägga dina kompisar på när de kommer på besök. Kanske finns här också någon gammal tältsäng. Ska kolla!

Utanför fönstret från det lilla rummet skymtar vi balkongen (där Gustavs möbler kom väl till pass fina dagar vill säga) men utgången är från det stora rummet strax till vänster om fönsterna...


...detta. I fönstret ser ni inflyttningsblomman som bara behöver vatten 1-2 ggr/månad. Tänkte att det kunde passa, men han kanske inte blir så glömsk som jag. Den ser lite ensam ut vi får väl se om jag har något som kan föröka sig.

Kalles nya fina soffa. På väggen ovanför soffan en tavla från Ikea på en hund som gräver i sanden (det är Täppet sa Kalle). Den liknar på pricken Lucky
Mittemot soffan har Kalle sitt glasskåp och tv:n. På golvet ligger en trött men nöjd Lucky Nu har han varit och invigt din lägenhet Kalle, känns bra va? Det kan du väl sova på!!! Om nu inte grannens klocka klämtar var halvtimma vill säga!

Måste bara berätta om A-K tips att köpa en klocka utan klämt och knacka på hos grannen lämna klockan som present från nya grannen...finurligt va?
__________

Kalle hälsar och tackar för pengarna mor och Tommie. De kommer väl till pass, det är mycket som behövs när man skaffar eget även om han ju bodde i vår stuga förut! Kastruller kan absolut vara något inte heller en endaste karott upptäckte jag.

__________

Kollar på din blogg Jeanette efter nya inlägg. Hinner inte kommentera just nu för här går det då i ett. Har nog med min egen och att dokumentera alla bostäder vi har besökt. Hittade så en kommentar från dig Jeanette härunder gårdagens besök i Malmö. Limmar in den här för att A-K ska se den.

Jeanette: "Oj, vad skoj med så mkt foton! Tack för att du lagt in dem :-) Härligt med resurangbesök, men förstår att ni saknade minstingen Eva-Katrin. Hoppas du klarar dig undan sjuka nu Anna, man får aldrig jobba så mkt att kroppen tar stryk, ingen som tackar en då vet du. Var rädda om er allihopa, du också Ingela!"

På hemväg från Helsingborg kontaktade vi Anna-Karin och visst var hon sjuk och sängliggande...men inte tänkte hon vara hemma från jobb imorgon! Ja du hör Anna det är inte bara jag som förmanar! Vi är rädda om dig! Det är så svårt att reparera skadan när den väl är där! Är det ett släktdrag att inte kunna stoppa i tid?

Ja du Jeanette och fler bilder blev det! Visst är vi trötta ikväll men det är roligt när det blir bra.

Hoppas nu att du får en bra dag på nya jobbet Kalle så hörs vi på kvällen...ja första dagen slår jag en signal även på morgonen för säkerhets skull så att du kommer upp!

GOD NATT ALLESAMMANS nu ska jag läsa bilagan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så nycket ni har hunnit hos K-M idag! Det ser riktigt hemtrevligt ut i hans lägenhet :-)! Nu är ni ordentligt trötta förstår jag. Sov så gott! Kramar Mor

Anonym sa...

Skoj att få se Kalles nya lgh! Soffan påminner om våran som vi haft i ett år nu.
Ser ut att bli riktigt fint i hans nya hem!
Ta vara på er,
Kram
Jeanette