Bloggintresserade

tisdag 16 september 2008

Flyttfåglar

En morgon när det inte känns så kallt ute lite märkligt med tanke på kylan igårkväll. Men det ligger som ett lock över oss idag kanske därför, och på väg emot Kristianstad flera "V" i luften, fåglarna börjar att flytta på sig... mot värmen. Tänkte högt undrar vilka fåglar storkarna i Viby flyger tillsammans med. Kanske British airways, svarade då Mats rappt... Ja det lät så som du sa det sa han. Båda trötta men sådant som är så skönt att kunna skratta ihop

__________

_________

I Kristianstad jätteglad när det plingade till i mobilen...från Eva-Katrine; "God morgon idag :-) ha en underbar dag på jobbet. Puss".

__________

Ann:"Denna morgon har det nog regnat liten skur för trädäcket ute är lite blött. Köpt några plantor igår och glömde säckväv eller annat så jag skall upp på rännet och leta fiberduk, för att hålla jord och plantor på plats i smideskorgen jag också köpt. Till trappan ute för att piffa till det.

...Har precis sänt dig mms med liten bild av lilla planteringen ute :-) Det är en sån där smideskorg för öppen eld ute du vet, fast mindre storlek för marshall antar jag som jag använt
:-) Har inte så mycket plats på trappan så jag tänkte nåt mindre och lite högre och i smide att 'matcha' ljuslyktan vi fick i julklapp förra året".

Åh så fint och mysigt det ser ut. Behövs verkligen i dessa mörka tider att plocka fram skaparanda (och det har du!!!), och vad är bättre än att visualisera i något välkomnande utanför din dörr! Foto kommer så ni andra också får se!

Jeanette:"Regnar hos oss idag. Jag är lite trött på det grå och blöta, men jag gillar hösten. Tända ljus framåt kvällen som ger både värme och mysighetsfaktor :-)...Nu ska jag kvällsslappa framför tvn. Ljus tända och tre hundar hos mig i soffan:-) Mican lär också dyka ner i soffan. Jag ligger på två sittdelar och hon ligger på divanen. Myspys:-)"

Idol? och den nya polisserien på 4:an kanske?

Jeanette: "Satt i går kväll och tog några foton med min system Nikon D40 på tända ljus. Det är inte alltid så lätt att få ett foto så man ser att det är mörkt och ljus är tända. Tog på själva 'ljushållarna' och man ser att det är ljus som lyser:-) Satte den på mörkerfoto". Jag valde ett utav dem att dekorera min blogg med.
__________


Ann: "Här är den svarta jag köpt.



Längtar ändå lite till Plantagens Linnea :-) "

Ja de är då i mina ögon väldigt lika. Den svarta du har köpt är ju väldigt stilig framför allt, som jag tänker, till rödlila orkidéer.
__________

Ann: "Har en sån där svacka... inte sytt klart gardinerna... inte lust, så stökigt, slitet och skitigt och tungrott. De ställen i huset som inte är renoverade alltså, och de är ju i majoritet. T ex det här med kläder... vet inte var jag har något, ligger i flyttkartonger som står var, en del uppackat och ligger i högar men var... tar på tålamodet detta stök. Och det slitna skitiga... Tiden går och väldigt snart är det två år sen vi kom hit... Nog med husgnäll!"

Tror jag förstår hur du känner det. Så där fungerar jag också emellanåt, speciellt en period på senvintern och när det blir höst och går emot vinter. Extra jobbigt blir det när man har annat runt ikring som inte flyter...som inte är som man skulle önskat. Det blir så tungrott och det är svårt att ta sig för något. Då är det så lätt att glömma allt som man faktiskt har och innerst är glad för. Min Mats märker så klart när det händer, och då skojar han till det, kan säga om saker som jag har sagt så jag hör hur fånigt det låter (utifrån). Eller så skickar han kanske ett litet mail:... är det inte länge sedan du var på bibblan eller med något lätt ärende, något som jag inte själv skulle komma på att fixa en blomma eller något...
__________

Ann: "Stilla gråhimmel på dig!... Solen orkar inte igenom här idag, trodde det ett tag för ett par timmar sen, men inte... när jag var och hämta fiberduk och jord duggregnade det ute, uffa. Gott vara inne idag :-)"

Grått här med men med antydan till sol i Kristianstad...strax på väg till resecentrum, ska hem till den lille hunden. Få se hur det är i Åhus. Vi hörs!

...Hann inte längre än till Viby så var det sol. Promenad i solsken, Lucky har kissat en hel del och jag har masserat honom extra gånger för att han skulle få ut så mycket vätska som möjligt, tänkte att det skulle vara bra. Har dragit ner på kortisondosen. Måtte det hjälpa!

...Men vad nu klockan i det närmaste 15 när det började ösregna i Åhus. Ja det är då ett ombytligt väder.

__________

Så SMS från dig Eva-Katrine. Skönt att ni har fått igång internet så vi har ännu ett sätt att kommunicera. Hälsa Stina på hennes dag och hoppas att ni får det skoj på Bio ikväll. Vad är det ni ska se? "Patrik 1,5" känner jag inte till men jag ser fram emot ett utlåtande!
__________

Inleder min ledighet med en middagslur, ett eftermiddagsdopp (Man gör ju vad man kan för att bli lika fin som Vikkan)

Jeanette skriver: "Nu är Vikki klar. Färdigduschad och hon är glad att det är gjort:-) Hon älskar att vara nyduschad och vacker".

...och...


Pastasallad à la Mats med grönsaker och grillad kyckling med dressing och baguetter. Mmmmm...

__________

Det blev ingen flytt denna helgen verkade det som för Kalles del så då vill vi träffa Maria och Nisse för att umgås, äta gott och skrapa våra triss... Det har hunnit bli en del sedan vi kläckte idéen om att köpa vars en varje vecka och sedan skrapa tillsammans. TÄNK OM...

Maria: "Jag ser fram emot festtårtan den verkar vara riktig smarrig. airaM"

Jag vet nu att mAria inte är den Maria jag hade trott utan det är alltså någon annan som har satt in receptet på potatispannkakan...där ser man, Snopet! Men kul! Kan inte hjälpas att jag blir nyfiken...
Fyndigt att vända bokstäverna Maria det var en lek som man kunde leka i all oändlighet när man var liten... niraK alegnI nossliN det är/var jag.
__________

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ingela då ses vi på lördag.
Jag ser fram emot festtårtan den verkar vara riktig smarrig.
airaM

Jeanette... sa...

Idol? och den nya polisserien på 4:an kanske?
Precis exakt! Micaela kände en som gick vidare i från Göteborg Idol, Kenny som sjöng Elvis låt och hade svart gitarr!
Verkligen roligt när man får se det på tv, hon har längtat!

Kram
Jeanette