Bloggintresserade

onsdag 24 september 2008

Ny dag för att hämta nya krafter

Onsdag, mitt i veckan. Har tillfälligt fastnat vid datorn, redan ljust ute klockan 7. Vad månde bli av denna dagen?

...De som lever, det vill sägas VI får se!...och själv "överlevde" jag gårdagen...två eftermiddagar på jobb efter varandra... ingen eftermiddagsvila som jag absolut behöver (!). Ingen fritid igår stupade isäng när jag kommit hem vid 17.45 trött, så jag riktigt kände mig sjuk i kroppen och Mats klappade mig på kinden och sa att han skulle ta rundan med Lucky själv. Somnade och sov en timme. Hasade mig upp såg Idol och sedan läggdax för mig igen. Orkade inte ens serien som vi började se förra tisdagen. Det är sådant här som så starkt påminner mig om mina begränsningar. När omgivningens krav inte står i propotion till min förmåga. Därför destruktivt ur olika synvinklar!

Varför blir det då så här? Jag måste göra hälften av allt på jobbet. På morgonen har jag två lektioner och mellan 15-17 konferens varannan vecka SKA jag följdaktligen vara med på den...och det VILL jag också för att vara delaktig åtminstone till hälften.

Men jag klarade det (decimerat självförtroende?) och idag är det min lediga dag 2 veckor till nästa gång!

Ann; "Så du överlevde gårdagen, gött! Du, jag led med dig, denna plåga...du skrev också "När omgivningens krav inte står i propotion till min förmåga" vill du skall tänka; ditt jobb VET din situation (om dom nu glömt, förträngt inte ditt problem), din familj VET och inte minst DU VET, så tänk inte dåligt-samvete-prestations tankar, det är som det är, släpp it :-)............ i möjligaste mån.
__________

EN NY DAG när jag tänker hämta nya krafter! Har börjat bra morgonbad och hårtvätt, frukost med Mats. Lite roligt mitt i allt att vi missade ge medicinen till Lucky (Mats trodde jag och jag tvärtom). Lucky fick en klick extra (trodde jag) av mig. Efter en stund sa han till på skarpen och jag frågade då Mats om han gett honom pillan? Det hade han inte! Skönt att vi har en redig hund som håller reda på oss förvirrade människor!

Ann; "Vad roligt läsa om Lucky och hans virremänskor :-) Kunde jag skulle jag ge honom en knytnävsstor leverpastejspilla som gossefjäsk :-)"

Jag gör det och hälsar från dig! KLART!

"...Då hoppas jag du har det gott idag, gör mest ingenting och luktar på hösten och tittar på höstljuset ute och laddar batterierna. Lev som du lär :-) Stor solkram!"

---

Mer bra? Ja jag upptäckte ett par SMS på telefonen som jag av förklarliga skäl hade missat.

Eva-Katrine; "Jag älskar dig"
... och det bästa av allt kärleken är absolut besvarad till hull och hår!

---
Mor:"Vet du jag tror att Lucky och ni tillsammans har besegrat sjukdomen. Det låter så på förloppet!"

Oh, om det bara vore så väl! Det är ju det vi går och hoppas på hela tiden! Det är ju därför vi vägrar ge upp, att vi hela tiden försöker ge honom lagom dos av kärlek, njutning och rekreation.

Tack för att du Mor ser och förstår att det är just detta som behövs ett lyft utifrån när misströtan kommer för nära. Även den envise ger upp utan tillförsel av kraft.

Har nu också pratat med mor i telefon som förtydligade genom att kommentera hur många år som hade passerat för Luckys del från när vi upptäckte cancern tills nu. För oss 5 månader ( i människoår är 7 hundår) alltså handlar det om nästan hälften. Bakdelen ser bättre ut men som mor sa så har ju cellerna tagit stryk och kanske är det så att det inte kommer att försvinna.

---

Gunborg har bekräftat att det ju händer sådant nästan oförklarligt ibland...ville kalla det helbrägdagörelse och undrade om jag hade sett eller hört de program på tv och radio som nyligen visats. Har tyvärr missat det, men ska undersöka saken och se om det går att hitta något.
__________

Ann i Värnamo; "Vicket väder :-) Kanon!

Har lite krångel med utrymme på hårddisk och ta bort program och samtidigt nån enerverande microsoft installation, jag har inte godkänt installation och måste kolla upp detta".

Va´ inte ännu mer datakrångel väl att vi kan hålla kontakt även på andra sätt och ibland ¨år man mycket riktigt som du sa mor när vi talades vid tecken och budskap på andra sätt.


"Tömmer kameran på septemberbilder, ville visa dig polyester/bomullstyg jaquardvävt på bredd 280cm (!!) jag syr gardinerna av :-)"


Vilket vackert tyg och vilken lyster!

Fick våra nya lampfötter igår, på rea. Det var rea på krukorna också härom veckan :-)Förtydligande av gardinens häng... :-)


Vilket fräckt häng!!!


"Bytte gardin i rummet uppe för ett tag sen, rea på jobbet blev 8,50 kr för paret... :-) "



Låter för bra för att vara sant... har jag förstått fel?


Var med mamma i måndags i varuhus, skulle leta långa stearinljus men fann istället ett reaställ med varor för 29 kr styck :-) här är min skörd! Igår var jag klädd i (svarta jeans) skjortan och utanpå hade jag den cerisa tröjan, färgglad som en påfågel :-) och solen sken! När vi stod i kön till kassan, fick jag se att alla plaggen 'hörde ihop' matchade varandra, snacka om söndermatchad :-D



För bra för att vara sant igen?
__________

Så nu är ännu en av rosorna i jorden. Har grävt och kämpat med stora rötter, i med torvmull KRABjord ROS och vatten. En ros kvar får bli på fredag eftermiddag. Imorgonkväll kör!

__________

Vi har också varit vid havet, Lucky är som ett energiknippe! Han busade på som en tosing. Provade massor av pinnar fattade inte varför vi ratade favoriten 1 ½ meter lång och nästan en dm tjock den sprang han och bar på fram och tillbaka. Typiskt att jag hade glömt min mobil hemma.

Inga kommentarer: