Bloggintresserade

onsdag 1 oktober 2008

Återhämtnings/hämtakraftdag

Onsdag-återhämtnings-/hämtakraftdag. Kalle på väg till Helsingborg körde strax efter 6. Knappt en timme senare är himlen snart ljus över våra höga buskar utanför fönstret. Ännu pyjamas men fil och kaffe i magen, tv som sällskap och datorn på som sysselsättning. Har ännu inga större planer för dagen förutom att ha mer tid för oss alla, tid som jag använder till extra omsorg om tingen och dem som är hemma... Sådant som man skulle önska alla dagar men inte riktigt har ork till.



Stryka klart. Tvätta två maskiner. Plocka in disk. Dammsuga klart stora rum. Vattna blommor. Ansa och plocka in pelargonior. plantering av blomlökar. besök på Åhus bibliotek, bara att ströva och förloras i böckernas värld för en stund känns befriande.

---

Ann: "Du skrev "Onsdag-återhämtnings-/hämtakraftdag" är du gosseledig då?" Precis
"... Mums isåfall på dig, och du, STRYK lite på listan du pallrat upp, sätt det på delegeringskontot eller i värstafall på accumuleringskontot..."

Ha ha, tycker att jag känner igen det råd som jag brukar ge andra (?) Hur var det nu du själv skrev igår, få se... "Lite rastlös att ligga, nu här igen med paus"

Fast du, bra att ha extra på listan om det skulle finnas tid till förfogande. Har betat av något från punkt 1 donat i tvättstugan (tur att vi har kvar det risiga torkskåpet från -74 för nu regnar det ute (så regnkappa på dig som du avslutar dagens mail är kanske ingen dum idé vid plantering).
Ann:"Torkskåp? Det har jag faktiskt funderat på en längre tid, att införskaffa till blivande tvättstugan (nuvarande badrum) framöver till sånt man är rädd om och inte vill tumla och ändå sånt man inte vill eller hinner ha hängande på linor inomhus vintertid..."

Ja, det uppskattar vi med torkskåpet. Använder det väldigt mycket, stoppar inte mer än handdukar, lakan och strumpor i tumlaren. Ja, jag har t.o.m. lagt mig en stund extra till tv 4 nyheterna! Nu sitter jag här en stund igen, inte vidare betungande.


Mor och jag diskuterade listandet ovan och kunde enas om hur skönt det var att kunna stryka punkter på den...ibland så att det kan tillkomma saker som redan är gjorda med tanke på just denna tillfredsställese av att få dra ett streck

Ann: "Så roligt när du lägger in foto! En blomma där, ett rum här, en utebild och annat, himla kul! Jag tog några bilder igår faktiskt, men har inte tankat över än, tror jag skickar dig en och annan då :-)"

---
Tycker jag låter som en ypperlig idé. Roligt tycker jag också för då blir det roligare för alla inklusive mig att läsa min blogg. Det blir ju som en egen variant av LEVA & BO. Vad ska vi kalla den? (Det blir kanske som med Pubbesöket med dig Inger, men det är roligt så länge det varar!

Ha ha upptäckte precis att det var rätt tunnsått med bilder här nedan och jag har nog inte heller varit så flitig med kameran på sistone! Så lägger in en av klätterrosorna så länge!
_________

Ann: "Dyster grå höstmorgon med regn, träden mer och mer kala och gräsmattan snart inte synlig under almarnas lövskörd.

Men, jag tror jag är lite bättre :-) Trodde redan igår em efter en hemsk morgon och förmiddag, men fick frampå kvällen igen omgång med nysar och näsdukar. Inte lika täppt nu denna morgon, inte sprängmedelsmelonhuvudvärk heller, tror det har kulminerat och vänder på rätt håll :-) Jippie!"

Vad skönt Ann! Gläds med dig...antar att du har mycket som ligger och väntar eller du satsar på "ackumuleringskontot" kanske?

Mor ringt: "Grått och regn i Västerås"

I Åhus verkar det klarna upp solen visade sig åtminstone tillfälligt.

Jeanette: "Idag är det regnigt och 4 grader...igår var soligt och 18 grader...Suck...Kroppen känner av sådana grad fall och det är inte skönt i lederna då. Färdtjänst ... från Norrköping med supermjukt framsäte och stenhårt icke flyttbart nackstöd...inte bra för nacken ! Huvudet lutar mot något som inte rör sig i vägens alla hålor och kroppen sitter i något som rör sig hela tiden efter minsta lilla håla i vägen. Så nu får jag ta den smällen sedan igår..."

Låter inte alls bra Jeanette! En på mitt jobb har fibromyalgi och hon beskriver hur väder påverkar henne och känslan av hur det sticker och kryllar sig i varena nerv... Är det något du känner igen?

__________

Ann: "Litet strömavbrott igår efter 17, igen. Nu byte av elmätare till nya digitaliserade som skickar signaler i mobilbandet för kontinuerlig avläsning. Vi läste om de nya mätarna på textTV nyligen, att de gick fort, dubbelt så fort... inhyrde entreprenören från Uddevalla tyckte det var synd att nyheten inte också tog upp att alltför många gamla mätare gick för sakta, en hel del så tröga och gamla, sen 40-talet, att de knappt rör sig... så kan man ju se det ock..."

Javisst låter det mysko. Vet du kanske mer om detta varför ny bytte alla elmätarna här i bygden Kalle?

Ann: "Du fråga om elmätarna; "Riksdagen har beslutat att samtliga elkunder ska få månadsavläsning av elmätaren senast 1 juli 2009. Det innebär i praktiken att alla elnätsföretag måste byta ut sina elmätare." Alltså inte fortsatt längre förskottsbetalning grundad på uppskattad förbrukning.

Jo, vi hade strömavbrott i tisdags, ca 6 tim när de kopplade om till ny jordkabel för högspänningen, sen en timme på torsdagen igen och nu igår om mätarbyte. Allt för att vi skall slippa strömavbrott, oplanerade sådana alltså :-) Vilken el-leverantör har ni tro, vi har fd Sydkraft, som jag envisas med att kalla E-Off istället för E-On med erfarenheten talande...
__________

Skön promenad med Lucky inte alltför kallt och när vi kom på Evavägen sken solen. Lucky nöjd fick sin runda och jag ett snack med en grannfru som tagit sig ledigt idag. Vilken fin hund du har utbrast hon spontant och det stämmer ju. Det är så skönt att gå där småprata ibland och i det tysta ibland och idag kom jag på att jag glömt berätta följande:

...om när Kalle kom hem igår. Först var de båda ute och lekte en stund och Kalle gick sedan in för att vila en stund. Lucky var med hon honom men dörren till stugan var öppen för Lucky skulle kunna gå ut och in som han själv ville. Det gjorde han och när Kalle hörde någon röra sig i hallen sa han: kom in till mig och lägg dig. Dröm om hans förvåning när Manges Ebba (en golden jämgammal med Lucky) som var på tillfälligt besök kom in. Det hör till saken att Ebba och Lucky var fästfolk en gång. Men Lucky var inte på tomten...man kan ju se det som ett sundhetstecken att han tagit en extra lov själv som i fornstora dagar. Synd bara att de missade varandra.

__________


Den sista klätterosen ( av 3) nu i jorden fritt från rötter från granntomten åtminstone tillfälligt (!)

Jeanettes kommentar: "Mycket fint foto på tredje klätterrosen! Den lär bli riktigt tjusig när den klättrar iväg med knoppar och blommor.

__________


Hur blev det nu med de andra punkterna? Lökarna ännu ovan jord men jag köpte en trädgårdstidning på Konsum observera att ett tema är tulpaner...

_________

Sen har jag varit på biblioteket tyvärr hann inte Mats läsa ut Kallifatides. Det var bara 14 dagars lån och halva tiden hanns inte med i hans schema. Får väl avslöja slutet!

Kom hem med en hög böcker av varierande slag. "Trasmattor & andra inslag", Lappteknik, snabbt och enkelt (så många läckra tips för den som behöver ha något i händerna), mosaik för hem och trädgård (urläckra tips), "Trädgårdåret" (häliga bilder och handfasta tips), ett par böcker om relationen mellan hund och människa och hundens språk samt en bok av M. Manning "Healing resan till läkedom"

Nu ska jag på min lediga dag krypa till kojs en stund med böcker och tidningar under armen och en gosig hund brevé!
__________

Från boken: "Lappteknik snabbt och enkelt" av Ela Johansson s 51-53 ett par härliga braskuddar


Ann; "Lappteknik? Tänkt lite, som förebyggande idé att framtida överkast i sängkammaren skulle bli one of a kind :-) Antar du också börjar bli pysslig i händerna nu inför inomhussäsongen :-)"

Från boken "Mosaik för hem och trädgård" av Malena Skote har jag valt ut Bord med klematismotiv



Det här var ett mönster som Mats och jag fastnade för. Ja, inte otänkbart att det hamnar på kabelvindan och cementskivan framöver... Kanten har vi tänkt oss med grova rep.




Ann; "Tänkte just på ert mosaikbord och dess vara när jag började läsa om dina nya boklån. Klematismönstret var ju så urvackert, fast... kanske lite för tillrättalagt eller så är det jag som har 'mosaik' i huvudet på annat sätt :-) "
God natt vi hörs imorgon!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket fint foto på tredje klätter rosen! Den lär bli riktigt tjusig när den klättrar iväg med knoppar och blommor.

Kramar
Jeanette