Bloggintresserade

måndag 13 oktober 2008

Måndag

Godmorgon i gryningstimman. Nu är morgonbestyren klara hos oss i Åhus och Mats har gett sig av till Finja. Nu är det endast jag och djuren hemma en stund till. Väntar lite med promenaden med Lucky vill att han ska vara alldeles nyrastad när jag ger mig av.

I början av veckan fixar Mats cellplastplattor som vi ska bygga en form av till pelargoniornas övervintring ...känner på mig att vintern kommer att bli kall. Så då behövs den ju. Att vi sedan har haft tur med övervintringen de senaste två vintrarna, det är ju sin sak. Skulle tro att ni mor och Tommie får glädje av plattorna på garageuppfarten och att du Ann får den där snön som du längtar efter. Själv har jag mycket svårt med snö och kyla. Kanske beror det mycket på oron för vinterväglag, inte så mycket för egen utan väl för andras del.

Fd. grönsaksland börjar successivt ta form...i tanken. Vår förhoppning är en kombination av njutning, lättskött och framför allt nyttjat. Kanske bra att det inte går för snabbt blir förhoppningsvis mer ändamålsenligt när man tänkt över det avigt och rätt.

Jag har skrivit några rader sist söndag riktade till våra barn kanske mest då Eva och Kalle som svar på deras SMS under gårdagens kväll.

Qul dollarssedel Ann, synd att jag inte vågar limma in den här för då blir det väl problem igen... Roligt att få se dig på ännu en bild. Det brukar ju precis som du skrev vara tunnsått för du befinner dig ju oftast bakom kameran. Vilket kakbord! Hur många sorter (7?) ser väldigt gott ut så alla måste var på språng att hugga in. Vågar jag avslöja att du Ann är en söt tjej med kort brunt hår och pigga bruna ögon.

Ann: "Psst, jag är blåögd :-) ibland både bildligt och bokstavligt :-)"

Ja, du vet ju bäst själv, undrar då varför de ser bruna ut på bilden!

Ann: "För kanske ett par, tre år sen fick jag en stor kokbok från Expressens Getingkock då jag bidragit med recept, den bläddrade jag i igår på morgonen i jakt på inspiration till fiskrätt.... tänkte fiskgratäng kanske men mest ingredienser jag inte hade hemma så voilá! hitta jag nåt som blev himla gott Sjömansgös med inspiration från den klassiska sjömansbiffen, men smaksatt på ett lite annorlunda vis. Bra mat när man vill servera allt ur samma gryta...Jag hade ingen gös det gick lika bra med selleri (läs pangiasus filéer), detsamma för torkad oregano och grönsaksbuljong :-) Himlans gott!".

Recept lägger jag i receptlådan...och nu är det på plats!

Ann: "Så har vi helt ny vecka, den blir nog tung för merparten på jobbet, tror varslen och uppsägningarna sätts på pränt och avtalas, kanske redan idag. För oss timanställda ser vi att redan har halvlek passerat av anställningstid, bara halva kvar till limbo... Nä, inga mer tråktankar".

Ja, det är som det e´´med det fast de måste vara svårt att släppa. Ja jag har ju själv så svårt när det är något sådant som går mig emot. Då brukar min Mats säga Men släpp det, vi löser det...

__________

Ann: "Det är fortfarande fint ute med olika höstfärger, men har mattats av då många träd fällt färdigt mer eller mindre. Det som känns är att solen skiner mindre och då glöder det mindre och fångar inte ens uppmärksamhet, hoppas på mer solsken. Jag har full förståelse för de gamla egyptierna som tillbad Ra, solguden :-)"

Förståelse i största allmänhet för viljan att man fram solen eller vet du något mer som jag inte vet? Om guden Ra och kompani alltså?

Ann: "... Hoppsan, klockan går :-) och jag börjar kl 12 idag (=åka efter 11 redan för att hinna äta lunch på jobbet innan jag börjar jobba), och måste få lite gjort innan dess så time to sign off. Klem!"

Faktum är att vi faktiskt har haft en del sol idag. På förmiddagen när bussen var på väg ut till Kristianstadsvägen bröt solen fram här i Åhus. Men i Kristianstad lät den vänta på sig till fram på eftermiddagen...däremot har det varit rejält varmt! Hoppas att värmen är mer än tillfällig.

__________

Åter i Åhus vid 4 snåret. "Promenad" med Lucky som kände för en språngmarch snäpp 2 runda. Rätt trött faktiskt! Vila en lite stund, ja kanske...

Skafferirens till kvällsmat, ett varv runt kvarteret med vovven och en stund framför tvn msn med dig Eva (tänk att jag klarade skicka låten till dig ) och Kalle (som fått besök av sin kompis från Åhus ikväll de båda skulle med Per-Olof och spela biljard ikväll, sen inget mer!

Inga kommentarer: