Bloggintresserade

torsdag 16 oktober 2008

Fullmåne

Godmorgon, som de flesta rätt trött på morgnarna men hjälps man åt så går det.
Så nu är det ljust, gråblå himmel, rätt varmt ute svårt ännu att sia om dagens väder.

Har en del skrivbordsarbete att göra nu på morgonen och på jobb så vi får höras lite senare. Utarbetar en litteraturlista med böcker som behandlar neuropsykiatri och som riktar sig till individer, föräldrar, professionella och den som är intresserad. Denna ska vi i första hand delge kollegor på vår arbetsplats och sedan länka till skolans hemsida. Men detta pysslar jag med innan 8.40 när lektionerna börjar.

Ann: "Vakna inatt efter 03, svårt somna om... brukar bli så har jag noterat när det är fullmåne, just nu syns den långt upp på himlavalvet från kontorsfönstret i grått dagsljus :-)"

Maria: "Själv sov jag väldigt oroligt natten till onsdagen".

SÅ DÅ VAR NI TVÅ!!! Kan det vara en tillfällighet???

Ann: "Det är blött ute, regnade mest hela dagen igår.. uff. Har övergått till lite tyngre ammunition, nämligen stickade koftor, västar nu :-".

Ja om nu månen är full så är solen möjligen halvfull. Här i Kristianstad-Åhus kommer den och går. På tal om att gå så är Lucky och jag nu hemma efter middagsturen. Då var det inte sol men skönt ändå...nu när vi kommit in vem tittar då fram tror ni? Nä inte månen men väl kompisen...

FULLMÅNE
infaller 22/1, 21/2, 21/3, 20/4, 20/5, 18/6, 18/7, 16/8, 15/9, 14/10, 13/11, 12/12.
Forskare menar att vi självklart påverkas då det är fullmåne liksom ex. tidvattnet. För varför skulle människor vara ett undantag? Studier har visat vi då blir mer galna, sjukare (Jeanette du ska kanske observera om det endast är väder och om även månen spelar in), djur på bettet (mor ditt insektsbett) och mer olycksdrabbade under fullmåne. Även att det föds fler barn vid fullmåne och speciellt pojkar. Det har konstaterats mer sömnrubbningar. Men andra forskare menar att även om så är så beror det inte på månens inverkan utan på tro.
Vad som är säkert är att man förr nyttjade fullmånens ljus för att kunna få saker gjorda utomhus. Ex, skörd, jakt och fiske.
__________

Ann: "...Maken åkte senare än vanligt, skulle först till vårdcentralen och ta bort stygnen från fingret, tänk vad tiden går fort, redan 10 dagar sen han skar sig så illa...

__________

...Åh, du skrev "Jag vet att du mor har tips här (inte heller alltför betungande) skulle du inte kunna skriva med dina egna ord när och om du hinner?" Va nyffe jag blir! Hoppas din mor har lite tid för mig med :-) Jag lider nämligen, har aldrig haft problem med vikten, aldrig en våg, ätit som en häst och smal som en vidja... men nåt har hänt, min ämnesomsättning gått ner utan cigaretter och pluff! Fy! Extra mkt fy för på jobbet har vi en vacker kvinna som på bröllopsfoto för 10 år sen var vacker som en tavla, idag, efter rökstopp för några år sen ser hon ut som en barbapappa som nån håller på att blåsa upp, oformlig, oigenkännlig... mitt mål är att inte nå dit, inte! :-)"

Mor: "Jag tänker på hur jag ska kunna förmedla mitt sätt att forma figuren till önskat plagg."

Roligt om du ville skriva med dina egna ord Mor. Vi är många som är spända på tips från en kvinna som alltid lyckats hålla sig smal...har du egentligen fått hålla igen någon gång (på tal om amunition).

__________

Ann: "Invigde nya CityGross... fm, den handfull lockvaror de hade i annonsbladet var till bra priser, lokalen stor och rymlig och trots fullparkerad kunde man gå mest obehindrat med kundvagn till och med, fiskdisken aptitlig men... alla varor jag kastade ett öga på var faktiskt både en och två kronor dyrare än annorstädes... många bäckar små... Sen tyckte jag mig sakna massor av Eko's sortiment, suck, var skall vi finna de varorna nu enkelt och till bra Eko-pris tänker man. Så nyhetens behag och lokal får hög poäng, vardaglig prisnivå får bottenpoäng av mig".

__________

Så nu är det strax dags att ta bussen till Åhus, väntar hem pågarna ikväll och imorgon kompensation för tisdagen (läs fridag!!!) Först ett par vackra vita cyklamen på Domus blomavdelning à 29 kronor.

Väl hemma och utan några incidenter. Kan ni tänka er föraren i en liten bil kör ut rätt framför bussen precis när busschauffören börjar få upp farten när vi lämnat Kristianstad påväg emot Åhus. Alltså den reaktion som han visade säger jag som satt ibland de främsta i bussen...den gick inte av för hackor. Inte konstigt att han fick köra åtsidan bara sitta och luta sig emot ratten en stund sedan torka svetten från pannan innan färden kunde fortsätta. Pratade några ord med honom innan det var dags att stiga av. Ja, sa han nästan 2 mil senare jag kan inte tänka på annat än vad som kunde ha hänt. De som befann sig i den lille bilen hade inte haft en chans och vad kunde inte ha hänt med bussresenärer... jag säger bara änglavakt!

Hur var det nu med FULLMÅNE och olycksrisk?

__________

Himlen nu rent svart och man skulle nästan tro att den är på väg att åska. Nu går jag och knyter mig en stund. Knoppade in och sov som en stock när Mats kom hem. Nu är han ute och gräver rätt tung jord för här har det regnat så det blir nog inte så mycket men han tycker att det är skönt att vara ute när han har suttit inne en hel dag. Igår hade han hem block till rabattkant och idag plattor med ränna i som avrinning från stuprännor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch! Ruggig busstur! Tur att det slutade väl.
Tack för kommentaren om ljusstakarna:-)
kram
Jeanette