Bloggintresserade

fredag 10 oktober 2008

Snart dax för pärelov

Ja så var den här igen...härliga fredag... Utan sol utomhus men solen får väl vara inombords istället då!

Ann: "Lugn och stilla morgon, blågrå himmel här".

Ja, ljusgrå låter som en god definition även i Kristianstad. I Åhus sol till och ifrån...

Mor; "Idag har solen varit hos oss under förmiddagen. Nu är det gråmulen himmel men 12,5 gr. Jag håller på med beskrivning hur vi plockat päror. Jag har också pratat med storebror Ingvar för bekräftelse på som jag minns det. Han sänder varma hälsningar till dig och hela familjen."

Hörs jättespännande...jag ser fram emot att få höra mera! Vi får alltså hålla ögonen öppna under den 9/10... Hälsa till Ingvar, Inger och kusinerna!
---

Ann: "Idag skall jag snurra ihop en lasagnette till middag, jobba, proviantera inför morgondagens lilla tårtbjudning och ikväll tror jag vi får gotta oss med kycklingspett och sataysås. Hur ser din fredag ut tro, om dotera är fortsatt hemma kanske du kommer hem till dukat bord i nystädat hem :-)"

...hade nog mina förhoppningar... plockat ur och diskat ännu en maskin disk... ska veckohandla men är med kompis nu det är ju många hon vill träffa när hon är hemma. Själv har jag städat av köket. Ska bara som Alfons skriva några ord i bloggen sedan fredagsvila för att vara pigg ikväll. Äta bör man annars dör man och dessutom ska det bli extra festligt idag (också)...

Kycklinggryta med rödvin för 4 pers. Förenklad cog au vin med vanlig kyckling i stället för tupp. Det ska Eva-Katrine fresta med ikväll i Paradiset. Receptet finner ni i receptlådan med tillträde till vänster i menyn under min profil...

...fantastiskt gott. Rekommenderas på det varmaste!

__________

Ann: "...Du, kan man be din familj om hjälp? Dig vågar jag inte fråga då du är inne i en glömsk period :-) Skulle passa om de ville införskaffa senilsnöre till dig och dina glasögon och motsvarigheten till din mobil, ett mobilhalsband så kanske du kan ha dessa ting kring halsen och närmre till hands (förhoppningsvis) :-)"

HAHAHA... rasten slut för nu...

...har funderat lär bli tungt och besvärligt att springa och asa på detta runt halsen. Känner jag mig själv rätt, vilket vi får hoppas vid det här laget, så lägger jag det ifrån mig på ett bra ställe precis som du Jeanette, sen är det kört... Kanske bäst att jag använder någon minnesteknik och samtidigt sållar bort sådant som är mindre viktigt?

Jeanette: "Janne sa ngt igår om tillhör åldern, men fattar inte vad han syftar på för de unga glömmer ju massor de med Haha:-)"

Ja alltså beror det kanske mer på var man har tankarna om det är i nuet eller på något annat intressant? Ja, det tror jag! Vad tänker ni andra?

Ann: "Vette 17 vad slags tunga glasögon och mobil du har för att det skall vara tungt om halsen :-) Är det en gammal NMT du bär på :-D (gapskratt) Hade jag
inte kallat dem SENILsnöre kanske du blivit mer positivt inställd :-D

Kanske det, men faktum är att jag inte gillar att ha saker hängande och slängande, kanske också en akilleshäl att inte vilja nappa på någon antydan till senil, dement heller kanske för den delen...alltså man e´ju komplicerad för om jag talar för egen del så får jag gärna själv tänka att jag blivit både äldre och glömsk...men får andra märka eller kommentera det...that is the question? Det beror så klart på om det handlar om hur vän man är med vederbörande (i detta fallet :-) Där är det nog inte så jämlikt annars...

Fler reflektioner...
__________

Vilat en stund också jobbat från sängen för kuratorn ringde. Har nu också dammsugat klart och torkat golvet. Nu är det helg...
..och efter Luckys kvällspromenad och när han låg och gnagade på sitt grisöra även för honom...

1 kommentar:

Anonym sa...

Glömskan är kanske något som går just nu? Haha:)
Jag ska vara glad för minsta lilla som jag kommer ihåg, Janne sa ngt igår om tillhör åldern, men fattar inte vad han syftar på för de unga glömmer ju massor de med Haha:-)
kram lill syrran Jeanette