Bloggintresserade

onsdag 22 oktober 2008

Onsdag

Godmorgon mina vänner :-)! Ännu en nästan orörd dag. Hur är det med er? Dags för en höst/ljusfest kanske? Ja det hade vi igårkväll i Paradiset, men vi kunde ju inte kalla det höstfest för den hade ju redan gått av stapeln. Dålig fantasi så fann inte på ett passande namn en vanlig tisdagskväll som vi vill sätta o framför. Du som är ordkonstnär Ann, kan du hjälpa oss? Vad ska hända i era stugor idag?
---
Fortfarande becksvart ute 5 minuter över att tuppen gol. Återstår att se hur dagens väder blir. Men så fort det blir ljust tänker jag ut och i ordningsställa rabatten.
Ska man lita på prognosen blir det rätt fint väder idag och inte mig emot. Så länge tänker jag sticka. Vad det ska bli? Ja det får vi se, Mats frågade igår men jag valde att svara att det får han se (om) när det blir färdigt. Ja det passar väl att sticka sådana här dagar sa han då. Precis så är det!

Ann: "Blir så nyffe på vad du gör, du kan välan hinta nåt till oss läsare :-D ... Min stickade halstub blev jättego. Har lite nystan i kasse men pausar just nu".

Jag kan säga så mycket som att det är tänkt att värma. Min tanke är att det ska likna något men det vet man aldrig! Kul e det i alla fall än så länge och skönt att hålla i händerna. Restgarner och något nytt nystan...

---

Nu en kvart senare och ljuset letar sig fram emellan grenarna på mittemotgrannens höga granar. Det ser ut att bli ljust idag med. Skönt! Sån´t vill man ju ska vara som vanligt.

---

Kan hälsa från mor till er andra. Pratade nyss i telefon med henne. Storstädning i Västerås allt ska bli skinande rent inte bara gardiner inte utan alla lister och karmar... Paj med grönsaker och brockoli på menyn idag. Hälsningar till mig från morbror Ingvar! Om du mot förmodan läser min blogg Ingvar, så roligt att höra ifrån dig!

---

Ann:"Idag har vi torrare väder, håller prognosen blir det nästan finhöst idag :-)...
Åh,nu e´re soligt ute gott!

... Ser tre svarta koltrastar sitta högst upp i de nu kala almarna och spejar, på vad anar jag inte för jag här nere har inte samma perspektiv som dom, men nyffe blir man :-)"

Ja, själv brukar jag också gå och fundera varför djuren gör som de gör vad de tänker... Det var det roligast ungarna visste när de var små när jag härmade djuren ute i naturen och låtsades att de sa och tänkte olika saker. Eller hur? Bättre upp än alla sagoböcker...

__________

Angående stick och virk under gårdagen!
____________

Ann: "Mitt närmsta 'projekt' fast det ordet är nog att ta i :-) är att köpa mer theér... hm, hur skriver man thé i plural tro...

Ska höra med Louise vår svensklärare. Hon vet nog!

Louise: "Jag tror att man skriver teer, ev med apostrof på FÖRSTA e:et".

Ann: "Javisst, apostrof på FÖRSTA e:et, såg jag skrivit helt fel nu :-) men jag
envisas nog med att ha ett h med i stavningen enligt ohejdad vana på mina
théer :-)"

Jag drack mycket mer té förut, synd för det är gott! Det finns så många spännande sorter. Min absoluta favorit är ett kärlekste som jag brukade köpa nere i den nu nedlagda presentboden. Ve och fasa!!! Tänkte inte på det jag skulle ju köpt upp lagret!

Ann: "Till kvällen så gott, jag har levt på thé hela mitt liv, dygnet runt :-) tills jag som 27åring började dricka kaffe då blev thé en kvällsdryck för mig. Det skall bli både oproffisionellt mixat påsthé och några lösvikt. Min absoluta favorit? Earl Grey! Min extragoding? Kryddthé gjort på svart lösviktsthé, kardemummakärnor, kryddpeppar, nejlikor och en bit kanelstång.... det och nybakta matmuffins är gudagott!"

Snart är det veckoslut igen :-) Nu svart tisdagsmorgon och fuktigt ute.

Matmuffins låter spännande vad är det?

Ann: "Fick en kokbok med olika muffins, 50/50 söta och matiga men den ligger nerpackad i flyttlåda någonstans så i mellantiden leker jag med receptet nedan. Rör inte smeten för mkt, behöver inte blandas helt, byt ut ingredienser till vad som finns, t ex skinka, rosmarin, kyckling, curry och den ost du råkar ha :-)"

http://www.recepten.se/recept/matmuffins_salami.html

Själv har jag ett par recept på jättegoda mjuka kryddkakor som jag fick av Maggan på jobbet förra julen. Ska leta upp dem sedan och infoga dem i receptlådan. Samma med farmors mjuka Jum-Jum kaka som också är en 3:dje variant. Kanske har du smakat och minns den mor? Så god!!! Nu är dessa på plats även Sannabullarna som jag hade med i bloggen för några månader sedan.
---
Du har ju hennes recept på festtårtan mor har du kanske några andra av hennes goda recept? Ibland kan jag gå och längta efter en smak. När farmor flyttade till servicehem så kastade döttrarna hela hennes receptlåda. Katastrofalt! Men inget att göra något åt efteråt.

...Negativt besked. Ja så var det med det (!) i stället kan ni framöver få några som jag hann få av farmor själv. Jag tycker att det har varit lite stiltje med recepten på sistone.
---
Har du glömt grytan du lovade oss Maggan?

__________

Ann: "Mitt andra 'projekt' är när som klart- julklappar! Passar på att nyttja personalrabatten in i det sista :-) Väntar leverans i dagarna av mammas julklapp samt presentpapper sen är allt klart för året av våra julklappar till min och makens närmsta familj, resten av tiden kan jag och maken lägga på julklappar till varandra :-) I hallen står min stora köksspis (emballerad) och på den ligger alla klappar, redo att slås in".

OK men berätta det inte för någon som inte kan låta bli att kika in!!!

Har nog faktiskt aldrig varit så här sen förut med mina klappar. Kanske beror det på att du inte är hemma Eva-Katrine och puffar på!
__________

Ann:"En sak jag undrade igår kväll,tittandes på TV...det var en snutt och talesättet att 'spy som en kalv'. Spyr kalvar ovanligt mycket? Vaffö då?"

Ja inte vet jag och ska sanningen fram så har jag nog inte ens hört uttrycket. Eller har jag nog kanske det och även kalva om att kräkas. För det kan väl inte ha något med idisslande och kons alla magar och göra??? (Kanske det dom gör för att tugga om det? Någon som vet?

__________

Så tro det eller ej men nu är rabatten klar vid planket. Rosor och lökar på plats i jorden och även 2 små blå fjärilbuskar (sticklingar från vår andra). Fritt från ogräs ? Tror jag inte, för det har jag tänkt förut och så kommer den evinnerliga kirskålen igen. "Så lätt blir man inte av med den!"

Resten av markarbetet vid forna grönsakslandet kan ta sin början. Först fler rötter, jorden måste bort och bytas ut. Grus har vi hemma men vi behöver fler plattor. Tänker använda de gamla sjöstensplattorna trots att de är tunga, otympliga svåra att hålla i ordning men det rör sig om många plattor och vi väljer därför att blanda med någon annan slags sten som passar till. Eventuellt vanliga betong.

Själv har jag nu badat och fräschat till mig...samt tvättat och vikt tvätt. Ja ok det blev lite till strykbrädan också men det får vänta en stund. För nu tänker jag sticka... Nog mäktade jag med stryktvätten också. Tomt i korgen igen så länge det nu varar.
__________

Nu har du förklaringen varför jag inte har varit på Msn idag Kalle. Ha det bra på jobbet ikväll nu går du snart av sedan kan du åka hem och träffa kompisarna och djuren! Kanske kommer även Eva-Katrine hem på torsdag. Det är ju hennes lediga dag på fredagen och det verkade som om även hon längtade hem. Hon hade dessutom sådan tur att hon kan åka från Södertälje med en arbetskamrat till Mats som skulle hem till Degeberga klockan 13.


Ikväll blir det bakpotatis med gubbröra à la Paradiset. Potatisen redan i ugnen och röran klar. Sugen blir jag bara jag tänker på det! Gott avklarat och nu har Mats tagit kvällsrundan med Lucky och sitter nu på spinningcykeln i uterummet. Ha ha hade råkat skriva Lucky på båda ställena och det blev ju väldigt kul speciellt i slutet av meningen...!

Ann: "Gubbröra! Åh, det vattnas i munnen! Jobbade på Skandia Gbg en gång i livet, mest opersonliga arbetsplatsen jag haft men inte konstigt med över 500 personer och säkerhetsingång med scanning och lås... där fanns en matsal och gudagod mat, de introducerade mig till gubbröra och jag åt mer än passande är jag säker på :-) Det är med stort leende och god mage jag minns den matsalen, vilken mat de hade..."

Inga kommentarer: