Bloggintresserade

fredag 3 oktober 2008

Hallo ev´rybody

Hallo "it is raining cats and dogs today"...Vem minns gamla rullbildbanden från engelskundervisningen i skolan som började just som så?...nej skämt åsido ännu mörkt men inte ett moln så långt ögat kan nå... och ännu mörkt ute.

Mats morgonrundan med Lucky idag så jag är hemma för att släcka ner datorn och göra morgonkollen innan det är dags att ge sig av. Vi hörs!

__________

Jeanette: " Solen skiner, vita moln och 14 grader ute! Härligt, härligt!"

Ann; "Så har vi fridag, fri från förkylning :-) Jobbade igår kväll, det gick braoch qul se kollegorna igen :-) jobbar ikväll med.

Idag mest blå himmel, och nåt vitt moln, blir nog en fin dag och nu 7,6C! Igår fick vi lite sol ibland minsann.

Men igår kvällnatt... mysko värre, vi skulle titta på ny tv-serie (Fringe) och hörde nåt, stängde av ljudet och det var tyst så vi trodde det var i serien.... men icke, det åskade och inte
lite utan rejält och eskalerade... så det slutade med att vi drog alla kontakter till värdefulla apparater och jag satt i sängen och stickade till efter 22... åskan tror jag höll på till midnatt. Skumt, tror aldrig jag vart med om åska så här i oktober, inte maken heller sa han.

...Så vi har inte sett hela Fringe och har egentligen ingen aning om vad den skall handla om...fast, är allt sig likt så består nästa avsnitt av mer resumé än nytt program så det är nog inget problem :-)

Och du hade hagel igår? Kanske samma ombytliga himmel sista dagarna som vi, som ser ut som under vintern när stora oväderssnömoln rullar in..?"

Absolut! Himlen har verkligen varit ett kännetecken...och jag vet faktiskt inget år jag har studerat just moln så mycket som i år!

---

"...Vad blir det i helgen av blandfärsen och lammsteken? Jag får vara utan lamm, maken som vuxit upp med (flask)lamm äter inte detta tyvärr, en vitlöksspäckad lammstek är ju otroligt gott tycker jag".

Ja det kan man ju gott förstå då. De är ju så grymt söta! Varför har ni inga får förresten. Ni verkar ju bo lämpligt för det! Sen hade du ju också haft ullen på hemmaplan...kunde tova

...har du provat det Ann?

Ann: "Nä, jag har aldrig tovat :-) och ingen ull här inte, finns inte ett djur så långt ögat kan nå mer än en 7-8 katter i närområdet så nåra ulltussar blir det inte heller. Åh jo, glömde, angränsande markägare har lånat ut en liten hage jag ser en liten ände av härifrån till ett par kor, de är mysiga att se".

På min förra skola där jag jobbade då allting hände, så umgicks vi med får en gång i veckan hela året såg dem utvecklas, och använde ullen i slöjden och färgade garner med växter. Väldigt roligt faktiskt! Med träslöjden byggde vi upp lägerplats med lägereld, torn för att rigga upp kittel till kok på, sittplatser, vindskydd osv...

"Jag har missat mathandling i veckan, och igår kom idén i brist på ingredienser och med inspiration av blogg att jag vill ha rödvinsås... gudagott! men till vad... frysen innehöll inte så mycket lämpligt så det får bli blandfärsbiffar med rödvinssås och råstekt potatis idag, till ikväll blir det hemstekt kebabkött i pita som maken får Lallerstedta :-)"

Ja just det ja, jag skulle ju ta fram fläsnoisetterna ur frysen när jag kom hem mailade ju Mats. Bra att du påminde mig! Ja något med denna råvaran blir det idag så här på fredagskvällen. Vi väntar hem Kalle vid 7 för han åker från Helsingborg när han slutar. YES sa han igår om att han skulle åka hem idag. Han känner ju ingen på den kusten ännu mer än Per-Olof men de skulle och bowla på kvällen igår så det var väl bättre än att se på film skulle jag tro.

Och lammsteken den ligger i frysen och köttfärsen har vi planerat till Tex Mex pajen i gårdagens blogg...så grymt god!!!... och kanske i helgen! En av mina arbetskamrater tänkte ha den ikväll!

Men du vad i hela friden är Lallerstedra???

Jeanette: "Lövbiff med strips och bearnaesås blir det till fredagskvällen i denna familjen... Hmmm...vad ska vi dricka till? Jag har en liten flaska vitt och två rött, men tar nog bara ramlösa idag - haha... Fast kanske ett litet rött ändå? Hmmm... får tänka lite. Vet inte om Janne vill ha ett glas öl till maten möjligtvis. Ibland överaskar han och kan ta ett glas rött! Ja, jag har röstat! Skrev att det är omöjligt att svara eftersom jag är sådan som dricker rött och vitt, bara det smakar behagligt!"
__________

Eva-Katrine kanske kommer du hem på onsdag då och visst vore det toppen för Lucky att inte behöva vara själv sen på torsdagen. Han kommer att bli överlucky! Han är mycket piggare nu. Och jag längtar efter att höra hur ni jobbar... mera om fotostudion... dina modeller... och kanske inte minst hur du blev modell själv! Ja, jag bara längtar efter att få höra mera! Känne nu hur jag saknat min lilla flicka de här veckorna! Du undrar hur det är med mig och ja, kan det vara annat än toppen idag? Inget inplanerat i helgen... min arbetsdag är slut inväntar nu bussen för att åka hem till Åhus. Den där superdagen önskar jag dig och er andra också!

__________

Är nu hemma men mycket skiftande väder på vägen. I Kristianstads utkant körde vi in i strålande solsken. Det varade till Rinkaby som täcktes av ett massivt sjok av moln. Närmre Åhus åter sol men i utkanterna lurade molnen...


Tog ett kort på vår väg och ner mot havet till. Vår väg eller snarare höstväg idag!


Ann:
"Härlig väg ni har till stranden, jag nästan ser den i lägre perspektiv ur Luckys synvinkel :-)"
__________

Ja tänkte faktiskt att jag och Lucky skulle köra ner till havet och lattja lite. Men det "sket" sig! För bilskrället startade inte! Killen bestämde att vi skulle ta en extra lång runda istället. Vågar inte gå för långt på ett håll när man inte riktigt vet hur han ska orka. Men det känns pepper peppar som den tiden är förbi när han skulle ge upp på vägen och jag vet faktiskt inte om jag skulle orka bära honom någon längre sträcka.

__________


Ann: "Denna sort hittade jag igår och köpte för att få till en halstub i höstfärger (bild från Internet) Kanske lite för mycket glitter för min smak, men man får ju inte allt här i livet :-)
Två oranga och de två sista... bruna nystanen"


Waoh kan just föreställa mig hur mjukt och skönt stickningen ligger i händerna, för att inte tala om hur mjukt och skönt att ha runt halsen till vintern...

Inga kommentarer: