Bloggintresserade

fredag 24 oktober 2008

Fredag

Godmorgon så var det då fredag...igen!!! För ovanlighetens skull en trött morgon. Grå himmel utanför fönstret till min arbetsplats på jobbet.



Vad mer har just denna dagen att bjuda på? Faktiskt inte så mycket på programmet än...eleverna har ordnat en Halloweenfest vid halv elva snåret. Kan nog tänkas att det bjuds någon rolig aktivitet, kanske bara samkväm inför lovet, säkert något smarrigt och smickrande för figuren. Ja riktigt festligt ordnat och stämningen verkligen på topp så här innan lovet och allt! Våra elever bakade på förmiddagen, pyntade fixade bordsplacering osv. Igår fick personalen inbjudningskort som eleverna själva tillverkat.

Ett gott recept med mig hem. Det kommer på plats under morgondagen.

__________

Sedan är det ett hål som kan fyllas med att snygga till därhemma. Blommor på bordet. Kanske blir svårt att hitta något som blommar i trädgården men kanske något höstigt och med färg att dekorera där inne med. En annan har ju inte en sådan fin aster som du mor. Vilken underbar självlysande blålila färg. Verkligen synd att det inte fungerar att lägga in bilder ännu...

Myskväll med de familjemedlemmar som är hemma.

__________

Ann (Värnamo): "Kolsvart morgon, blåsigt ute men torrt! Vankas busväder och ev stormigt i helgen, söndag berättar maken som sett prognosen, hua, det blir att kura inomhus :-)

Mor (Västerås): "Ordentligt blåsigt hos oss."

I Åhus blåser det inte nämnvärt men det är rätt kallt och förhueligt.

__________

Ann: "...Tvättar, skall städa lite, laga potatisgratäng med svamp och älgfärsbiffar och fundera på fredagskvällsgott. Börjar nu :-)

... Har nu tredje maskinen tvätt igång, det har ljusnat ute... grått och blåsigt och absolut höst, men inte ljust nog liksom... tar mig en slurk kaffe och pausar här vid din blogg".

Ja, samma här det har blivit något av en livsstil just att pausa från vardagen och tänka på er mina vänner.

Ann: "Tänker på att jag måste lägga upp ärmarna på min rutiga duffeljacka och mörkgrå kappa, hur blev det för dig köpte du en kappa istället för duffel till säsongen?"

Jodå jag har köpt en fräck grå yllekappa på Kapp Ahl med mönster en liten ruta på diagonalen annars lite likt fiskbensmönster...men inte riktigt duffel alltså... Har ett foto som jag tog inne i Kapp Ahls provhytt med hjälp av spegeln när jag hade den på, men kan ju tyvärr inte lägga upp den på bloggen ännu. En gammal duffel har jag också som jag egentligen gillar, men där skinnbandet till knappen trillat av. Annars gillar jag duffeln som jag köpte för några år sedan på Bo Olsson flera hundralappar billigare än i en av Kristianstads boutiqer. Hade mina funderingar att be skomakaren i stan om hjälp.

__________

Ann: "Själv hittade jag mina svarta kängor i hallen i veckan jag använt i rusket, tid för fötterna att bäddas in, både i strumpor och foder annalkas :-)

Undras om man måste ha all belysning och leta pannlampa på idag för att få ljus nog att se när städa och dammsuga :-) ja jösses :-)"

__________

Tack för ditt mail Runo. En hel del intressant du hade att komma med vad gäller gemensam släkt verkar det som. Har du skrivit ner lite av det Jan berättade? Ja jag hade ju glömt så det hade jag nog varit tvungen till.

__________

Jaha, lång eftermiddagslur några parti Yatsy med E-K. Jag vann stort för ovanlighetens skull. Skalat potatis E-K står för maten idag. Potatisgratäng, helstekt fläskfilé i tunna skivor, hembakta bullar som hon svänger ihop medan det andra är på¨G. Fest ikväll alltså!

E-K berättar att de ringt från Åhus k:a med förfrågan om hon vill komma och sjunga på bröllop i Yngsjö kapell den 22/11. You are beutiful samt någon Lisa Nilsson låt så det ser ut som vi får hem henne en extra gång till före jul. Härligt!

__________

Mats och K-M leker och spelar NHL mot varandra. (TV spel)på kvällen efter en utsökt middag åte yatsy och vad nu då vinst igen!

Strax idol på tv.

Ann: "...när jag kom hem och skulle smaska smörgåstårta med maken, låg det en inslagen present på soffbordet, en höstpresent till frun :-) Jag har fått en ny mobiltelefon :-) likadan som makens :-) bättre kamera än min (gamla) så nu får du nog bättre bilder av mig då och då :-) Så roligt!"

...vilken optimal överraskning! En ny variant. KUL!

Inga kommentarer: