Bloggintresserade

fredag 31 oktober 2008

Årets sista självlysande ros

...vet jag vem jag skulle vilja ge!!!

Lucky kissnödig och ute på trädgårdsrundan medan jag värmer upp datorn. Klockan är strax över halv 7, men det är rätt ljust ute. Inte en droppe regn undrar om det ska hålla i sig. Hann endast en mjukstart med dagens blogg nu är vovven inne och han väntar på att jag ska komma med in i sovrummet igen. Han har ju en del vall i sig som jag redan sagt, så vi hörs!
__________

Mor: "Idag regnar snön bort".
Kändes bra att höra av dig. Vi hörs!

Här i Åhus en grå och rätt dyster dag. Ok, mild men långsam och tyst. Lucky och jag har precis kommit hem efter en ganska lång runda. Verkade vilja ha kompensation för gårdagens stusittande, och det fick han för rundan blev längre än brukligt. Ändock hade han velat dra mig med på ännu en tur istället för att gå in. Har nu skrivit inköpslista på vad som tömts i skåpen. Planer på brödbak (farmors recept på fint matbröd)endera dagen behöver då ha rågsikt hemma för att undvika hinder om och när andan faller på. Tänker börja med strykning, fredagsstädning utan att bryta plomberingen till Sköna hem som låg i brevlådan när vi kom hem efter turen.

Nu har klockan hunnit bli i det närmaste 15. Solen skiner och himlen har blivit blå. Städningen klar! Ett snack med Maria på telefon. Att ha lättat sitt hjärta och kommit underfund med att vi båda har svårt i starten så kändes det bättre. Skönt att veta att man inte är ensam. Vi hade också en diskussion om hur det verkar som om en del drabbas mer av svårigheter än andra, men kom sedan fram till att det då måste vara väldigt svårt att hantera dessa när de väl dyker upp för ingen människa går ju fri.

Läst Syster Jeanettes blogg, fått reda på att det i Falerum är + 1 C grad, att det snöar, regnar och blåser lite lätt.

Fredagkvällen närmar sig. Tänker nu se om det går att få ihop till ett par fina små buketter (blev en liten söt bukett i köket och en i badrummet med årets sista rosor), ta en tur med Lucky sedan bud på att sjunka ner med "Sköna hem"! Ikväll Idol på tv!

__________

Ann: "Bråttom morgon...Igår började det snöa när jag körde hem efter 16. Vakna till aningen pudersockrade gräsmattor så vi har än sluppit decimetersnö, men maken sulade om bilen igår kväll, och det passar bra för imorgon blir det fler mil bakom ratten. Jag skall till sjukhuset kl 9 så jag får säga; Hörs senare :-)"

---

Visst känns det ovant och lite oroligt att ut på vägarna så här när ny säsong nalkas och väglaget börjar bli lurigt. Precis som du säger, bäst att ta lite extra tid på sig.

Kalle skulle lägga på sina vinterdäck idag, 150 kr och då fick han även dem balanseade för en gångs skull något som inte låter hutlöst. Han körde samtidigt upp med handlalistan till butiken och det står tacos på menyn ikväll i Paradiset. Mats är inte alls bra idag gav sig av något senare till jobb imorse men i gengäld (säger han tänker han åka hem lite tidigare). Vi får väl se vad det innebär (1 timme i varje ände).

__________

Pratat med Eva-Katrine som skulle ut och svira tillsammans med tjejen som hon delar lägenhet med ikväll. I Stockholm är Halloween stort och många har t.o.m. varit lediga halva dagen. Ja, jag fattar ingenting av detta. Förstår faktiskt inte riktigt syftet med hela grejen när det egentligen som jag ser det är Alla helgons dag som är det viktiga. Alla influenser som kommer utifrån är inte av godo. Tjejerna fick förmaningar om att ta taxi hem till dörren ikväll, har man råd att ut och svira tyckte vi så har man råd med det. Få se hur det blir med det. I den åldern är man ju "odödlig".

___________

Så nu har vi varit ute med Lucky på kvällsturen. Stjärnklart och det känns att temperaturen nu kryper ner emot nollan.

Inne i värmen, har badat, dukat och tänt ljus i stugan. Nya ljus och servietter från Ikea. Fredagskväll...skönt! Mina favoriter :Kevin, Robert E, Anna... få se vem som åker Lars, Sepideh...?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag röstade på Kevin medan Janne röstade på Robin E OCH Lars (mest för att han såg humorn i det hela)i kväll:-)
Denna gången var det rätt person som åkte, förra veckan var det fel. Saknade Loulou ikväll!
Ta vara på dig!
Kram Jeanette

Ingela sa...

Sepideh? Somnade tidigt men skulle tro att det slutade så. Skulle tro att man behåller Lars för att rädda fredagsunderhållningen, Johan för att hålla tonårstjejerna lugna Robin B för hans fina sångröst och att han faktiskt utvecklas något om än långsamt. Kevin var klart bäst igår med (han är fullfjädrad)skulle inte förvåna mig om han tar hem rubbet! En mer ödmjuk människa i det här sammanhanget får man nog leta efter. Sepideh verkade inte utvecklas och det tyckte jag faktiskt inte att Loulou heller gjorde (upplevde att hon lät likadant varje gång även om jag också gillade henne till en början). Anna har jag också tyckt låtit likadant många gånger men de två senaste gångerna har det tillkommit något nytt. Hela looken har höjts. Robin E diggar jag...Ja i mina ögon artar det sig bra.
Ta vara på dig med Jeanette!