Bloggintresserade

måndag 20 oktober 2008

Det är måndag morgon, mitt huvud känns så tungt

Är det Povel? Ja bestämt!

Ja beskrivningen är i alla fall passande! Men natten till måndag låg jag vaken i 3 timmar och räknade får. På tal om får vad tänker ni när ni hör om vargen som i dagarna rivit 11 får? Själv tycker jag att man måste se till fårens bästa. Inte kan det väl vara normalt att riva dem och sedan ge sig av utan att ta hand om sitt byte...gång på gång?...inte ens om man är varg?... men kanske även vargen påverkas så här i fullmånetider?

Få se om kanske den här vargfrågan kan engagera! Skriv gärna här under bland kommmentarer så ska jag försöka sammanställa det sedan.

Under mina favoritadresser kan ni klicka er fram till Jeanettes bilder från hennes vistelse inne hos vargarna i Kålmården.

Jeanette: "Tack för kommentaren om mina vargfoton, Ingela! Ja, det är en verkligt speciell upplevelse att klappa en varg och känna den styrka de besitter. Men jag förstår de som föredrar dem på bild, som jag med spindlar då Haha:-)"
__________

Frukosten i magen. Nästan beckmörkt utanför fönstret, så omöjligt att sia om dagens väder.

Ann: "Go' måndag, Fast det är så nattsvart ute att man inte kan se månen eller nåt
överhuvudtaget bortsett från elektriskt ljus :-)".

__________

Börjar senare och jobbar till 15.30 men kort tisdag imorgon. Har tagit morgonens bad men ska nu rigga till mig. Sedan skriva färdigt mitt brev till försäkringskassan och gå rundan med Lucky. Oj då glömt att ta ut pengar till nytt månadskort på bussen... har nu skrapat ihop pengar till en enkel biljett så får jag fixa det i stan. Ja, det man inte har i huvet får man ha i benen... förhoppningsvis även bra för fysiken...

__________

Hur går det med tuggandet?

Ann: " Det bidde ingen promenad igår... mamma hade ju hört vad hon ville när maken
beställde roulader till söndagsmiddag hemma hos oss, roulader blev det men hemma hos henne istan, och med hennes rutiner att diska allt fler ggr än en och annat gick klockan, samt, det fanns uppdrag för maken att utföra, byta glödlampa i hallen, batterier i armklocka och spänna vindskydd som slamrade på balkongen, så vi var inte hemma förrän framåt 17-tiden och då hade promenadlusten runnit bort och vi hamnade i soffan med nytvättade filtar framför videon och ute hade det mulnat på så vida pass :-) Maten, rouladerna var kanongoda... jag försökte men var så hungrig för maten blev senare hos mamma än vad magen är van till så det blev 3 fläskroulader... jag hade klarat mig på 2 jag vet... hua :-)".

Jadu...det är inte alltid som det blir som man har tänkt. Synd på promenaden för det är verkligen skönt att kunna gå ut och att inte ha någon tid att passa. Men man kan ju inte få allt och ni fick fläskrullader! ;-)

__________

10 röster här bredvid. Kanske hinner vi skrapa ihop ett ännu bättre underlag inom de 4 dagarna som återstår?
__________

Ann: "Hm... jag börjar undra vad som felas din blogg, om du skulle byta plats eller nåt... för det händer saken som nu t ex när ni gräver och grejar och inga foton... snyft :-) saknar illustrationen!"

Ja jag vet själv tycker jag också att det är trist men jag tömmer bakåt från bilder och det är ett evighetsarbete... och jag orkar dessutom inte så lång stund i taget. Till stor del handlar det säkert om funktioneshinder (!) så de skulle bara veta vad de ställer till. Och allt bara... kanske för en endaste bild eller adress. Den slår helt enkelt ut alla!!!

På någotvis vill jag inte radera texten utan att den får vara kvar visserligen rumphuggen men... återstår att se när detta enorma arbete är klart om det fungerar så att man kan lägga in nya bilder då, inte vet jag!

__________

...Igår fm hade vi klippåklistra hemma :-) Mätt kökets yta, planerar skåpsinrede och Ikeas-kökskatalog hade stansade skalenliga skåp jag tryckte ur och lekte lite med :-) Det blir ett L-format kök och gasspisens mått på 110cm gör att vi får hemmabygga ett överskåpsstomme, men det blir nog bra det med :-)"

Det är spännande att inreda sitt hem och ni gör det verkligen från grunden. Tur att ni kan göra så mycket själva annars hade det ju varit olösligt.


Dags för Kallifatides igen Marja har nu dött och Georg bestämmer sig för att åka ut till deras sommarhus på Gotland inköpt för 30 år sedan. Han var orolig för att leva i hennes skugga från morgon till kväll. Då hade Marja väntat barn även om det sedan inte blev något. De betalade inte mycket för huset, där var massor att göra...kanske därför hon fick missfall. " bidrag till att det blivit deras på ett intimt nästan innerligt sätt. De älskade det helt enkelt. Därför när huset blev synligt på den sluttande ängen mot vattnet där de sista solstrålarna dök som måsar efter fisk blev det klart för honom att det var rätt beslut. Han skulle bli hel". (s210)
__________

Ber att få återkomma när tillfälle finns!

---

Strålade samman med grannfrun vid busshållplatsen och fick ett litet meningsutbyte på morgonkulan. Hur kan det vara att det verkar som vi kvinnor lättare gör av med sådant som tynger oss lättare än män för visst är det väl mycket av en könsfråga? Det såg i alla fall vi. Kanske det ligger i uppfostan att killar skulle bita ihop?

___________

På halvtimmeslunchen hann jag rätt mycket. Sätta i mig en kruskabulle, ta ut pengar, ladda månadskortet på rese och till symaskinsbutiken. Javisst nytt projekt berättar inte förrän jag vet när det blir något och vad.

---

Nu hemma i Åhus igen. Eftermiddagspromenad med Lucky i solsken. Ja faktiskt var det sol redan innan jag gav mig av till stan. Blå himmel full med vita tussmoln. Begriper inte varför men ömma fötter. Tror att Mats ska få ta kvällsrundan med Lucky utan mig.

4 kommentarer:

Anonym sa...

I vargens natur så river de bytet de hinner med innan de andra springer för livet.
Människan sätter upp staket som hindrar fåren att kunna fly från sin naturliga fiende - vargen.
Vargen kommer tillbaka till sitt byte och äter av det så länge det finns mat.
Detta var sådant jag fick reda på när jag var inne hos vargarna i Kolmården 4 feb 2006.

kram Jeanette

Ingela sa...

Men efter vad jag förstår talas det även från länsstyrelsens sida om att denna vargen inte skulle vara frisk som stannat en längre tid på samma ställe. Visst är det väl så att vargar normalt förflyttar sig? Jasså du har ock¨å varit inne hos vargar? Det har Millas pappa Rolle också och han är helfrälst. Skulle nu även göra en tatuering med en varg...har inte träffat honom på några veckor tror redan det är gjort! Ingela

Anonym sa...

Det konstiga i detta fallet är att honan inte har ätit av det hon rivit. Då tänker jag två tankar: Rivet får för att hon känner vintern komma?
Tanke två är:
Kan hon vara dräktig eller redan ha ungar?
Då förklarar detta varför hon stannar kvar på samma ställe en tid.
Ja, man blir frälst när man träffat vargarna. Har nu suttit och letat fram foton. Borde nog sätta ihop ett vargalbum till hemsidan. Tog många fina foton.
Har även några sedan länge på hemsidan:
http://www.dajalas.se/Vargar.html
Kram
Jeanette

Anonym sa...

Rolle har läst men hade nog inget att tillägga. (han kan nog inte så speciellt mycket om vargara tror jag, utan är nog bara fascinerad av dem).
Tatueringen är på gång snart. Milla och han ska göra det på samma gång. Camilla ska ha en liten text på skuldran.

Gunilla